12142017Πεμ
ΕνημέρωσηΠεμ, 09 Νοε 2017 11am

Πρόσωπα στην Πυξίδα της Πόλης

Ένας ανήσυχος Κήπος

    
            Ο δημοτικός κινηματογράφος είναι σημείο αναφοράς για πολλούς Χανιώτες αλλά και επισκέπτες της πόλης. Σε μια ήσυχη γωνία του καταπράσινου κήπου τα αρώματα μπερδεύονται γλυκά με τις εικόνες και τις μουσικές. Μια συζητηση αστραπη με τον Λεωνίδα Κακάρογλου, ακούραστο εργάτη του κινηματογράφου.
Μ.Φ.
    
 
 
Κήπος. Ένας  κινηματογράφος ή ένα ανήσυχο πολιτιστικό κύτταρο;
 
Ο "ΚΗΠΟΣ" είναι πρωταρχικά ένας κινηματογράφος που προβάλει τόσο κλασικές όσο και τις νέες τάσεις που επικρατούν σήμερα στον κινηματογράφο.
Τα  τελευταία  χρόνια  δίπλα  στις  κινηματογραφικές εκδηλώσεις προσθέσαμε και  προσθέτουμε  εκδηλώσεις που αποσκοπούν  το  άνοιγμα της κινηματογραφικής
οθόνης  σε περιπέτειες  της όρασης σε άλλες  τέχνες παραπλήσιες με τον κινηματογράφο.
Αναφέρω  ενδεικτικά: Μουσική,Σεμινάρια με έμφαση στο" βλέπω  καταλαβαίνω μια ταινία" λογοτεχνία θεατρικούς  αυτοσχεδιασμούς, video art ,χορό κ.λ.π.
με επιθυμητό στόχο  ένα μικρό φεστιβάλ  στον  χώρο του ΚΗΠΟΥ με όλα αυτά  μαζί...
 
 
Πως βλέπεται το αύριο του Κήπου;
 
Όσο  η  εκάστοτε  Δημοτική Αρχή  θεωρεί καθήκον της να στηρίζει τον ΚΗΠΟ  ο  κινηματογράφος  θα υπάρχει. Η  τόνωση  του  ενδιαφέροντος  των  νέων κινηματογραφόφιλων για τον κινηματογράφο  σηματοδοτεί μια  συνεργασία με  ουσιαστικά οφέλη. Τέλος η είσοδος του ΚΗΠΟΥ  στο europa cinemas ενισχύει ακόμη περισσότερο την μελλοντική του παρουσία στη πόλη μας.
 
 
Γενικότερα πως βλέπεται το μέλλον των θερινών κινηματογράφων;
 
Το  μέλλον  των  θερινών  κινηματογράφων  διαγράφεται δυσοίωνο. Η  επιμήκυνση της  χειμερινής περιόδου η ανυπαρξία ταινιών  που θα  προσελκύσουν  θεατές
η  περαιτέρω  ανάπτυξη  του οικιακού κινηματογράφου  τα  διάφορα  καλοκαιρινά "γεγονότα " είναι μόνο μερικά από τα εμπόδια για το μέλλον   των  θερινών.