12142017Πεμ
ΕνημέρωσηΠεμ, 09 Νοε 2017 11am

Τροχιοδεικτικά Πυρά

Τροχειοδυκτικά Πυρά / Φεβρουάριος 2009 - φ.76

Θεωρίες συνωμοσίας…
 
 Δεν προέκυψαν  ποινικές ευθύνες υπουργών ή υφυπουργών ούτε κατά την περίοδο των κυβερνήσεων του ΠαΣοΚ ούτε της ΝΔ σύμφωνα με το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής, το οποίο περιορίζεται σε μια γενική και αόριστη αναφορά για "ύπαρξη πολιτικών ευθυνών" που "κινούνται διαχρονικά".
Η Ιερά Μονή Βατοπαιδίου αντικρύζει τη θάλασσα της βορειοανατολικής όψης του Άθω από ένα παραθαλάσσιο ύψωµα.
 
Τον πλησίασε, είπε,  ο άνθρωπος με το όπλο, φοβήθηκε και έριξε στον αέρα.  Με τις επιθέσεις που είχαν γίνει τελευταία φοβήθηκε και γι΄ αυτό πυροβόλησε, συμπλήρωσε.
 
Η γνωμάτευση του ψυχιάτρου της ΕΛ.ΑΣ.  είναι  ότι πάσχει από ψυχωσική συνδρομή σχιζοφρενικού τύπου. Ερωτηματικό αναπάντητο οι  υπάλληλοι της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Ελλάδα οι οποίοι επισκέφθηκαν τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας  και του κατήγγειλαν ότι είχαν ενημερώσει προφορικά,  όχι μία αλλά τρεις φορές,  τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αμπελοκήπων.
 
Έτσι είναι με το ερωτηματικό. Ποτέ δεν ξέρεις που πραγματικά βρίσκεται ώσπου ανακαλύπτεις ότι είναι, το ερωτηματικό, ο εαυτός σου...κι επομένως σε βολεύει να χρησιμοποιείς ένα δανεικό ερωτηματικό που ανήκει σε κάποιον άλλο...έτσι είναι που δημιουργούνται  οι συγκρούσεις στο σύμπαν...αφού κανένας  μας  δεν χρησιμοποιεί  το δικό του  ερωτηματικό...
 
"Στις σφαίρες απαντάμε με σφαίρες", αναφέρουν με οργισμένο ύφος οι συντάκτες της προκήρυξης, αποκαλώντας τους αστυνομικούς "οπλισμένες κότες" και "ένοπλα σκυλιά του καθεστώτος".
 
Ο συγγραφέας της προκήρυξης είναι μεταμοντέρνος...
 
 Ο συγγραφέας γράφει πρώτα για τον εαυτό του, είναι ο μόνος εγωισμός που δέχεται να υπάρχει, γιατί αυτό σημαίνει ότι αποδέχεται το ταξίδι της εξερεύνησης προς το καλύτερο. Ο Φρόιντ είχε πει με εμφανή ζήλια ότι όπου κι αν πήγε βρήκε έναν ποιητή να είναι ήδη εκεί. Να γράφεις για σένα επομένως κι άσε τους άλλους, θα σε βρουν επειδή όλοι ψαχνόμαστε. Στη συγγραφή δεν χωράνε υποχωρήσεις. Είναι τυχεροί που δεν έσκασε η χειροβομβίδα που ρίξαμε κατά πάνω τους.
 Ούτε συμβιβασμοί. Μην κάνεις το λάθος, γιατί είναι λάθος,  να πιστέψεις ότι μπορείς ν' αλλάξεις τον κόσμο. Ούτε να σ' ενδιαφέρει. Τον εαυτό σου ναι. Ελλοχεύει ο κίνδυνος της κατάθλιψης γιατί εύκολα μπορεί να χρεωθείς την κουταμάρα και τη μετριότητα των πολλών ως ένδειξη δικής σου αδυναμίας. Ο καθείς εφ' ω ετάχθη. Άλλως πως το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον. Ο συγγραφέας δεν πρέπει να φοβάται μην αποκαλύψει τίποτα, οφείλει να μιλάει ανοιχτά κι ατρόμητα.
 
Η  ζωή κάθε μπάτσου κοστίζει όσο μια σφαίρα.
 
Είναι σαν να πηγαίνεις στον γιατρό, να σε ρωτάει τι αισθάνεσαι για να σε βοηθήσει κι εσύ ν' απαντάς με υπονοούμενα! όχι...από ποιον θέλεις να κρυφτείς; προσπάθησε να απελευθερωθείς από την ιδέα του ξεγυμνώματος...κανένας δεν θέλει έναν ντυμένο συγγραφέα....ο συγγραφέας ντυμένος δεν παρουσιάζει ενδιαφέρον....
 
 Βασική αρχή του αντάρτικου πόλης είναι πως δεν χτυπάμε απ΄ τα εδάφη που αναπτύσσονται οι πολύμορφες διαδικασίες του αγώνα, μετατρέποντάς τα σε ευάλωτες ζώνες καταστολής. Αντίθετα, προσβάλλουμε το άβατο του εχθρού.
 
Το άβατον του Αγίου Όρους για το οποίο τόσος λόγος και θόρυβος γίνεται τελευταία, αντιμετωπίζεται από όλες τις πλευρές ως θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή ως ιστορικό και πολιτιστικό κειμήλιο…
 
 -"Εσείς είστε το Κράτος. Είστε οι Βαράτε..."

Μ αυτά τα λόγια ο Μαρκογιαννάκης, έδωσε εντολή στους αστυνομικούς  να βαράνε στο ψαχνό.
 
Κατεδάφιση, αυτό σημαίνει αποδόμηση. Κτίσιμο από την αρχή. Με γκρέμισα γιατί όπως είχα δομηθεί ήμουν υπό κατάρρευση...οπότε...ξεκίνημα από την αλφαβήτα...λόλα να ένα μήλο...όταν ξεκίνησα τα σεμινάρια ο εισηγητής με ρώτησε γιατί είχα πάει...του απήντησα ευθέως, για να πάψω να είμαι αλαζονικός...συναναστράφηκα με ατάλαντους αλλά ένιωσα ειλικρινά πιο ατάλαντος...και σιγά-σιγά ήρθα στα ίσα μου...κι έφτασα ν' ακούω πράγματα
ανατριχιαστικά...όμως όχι...δεν την ξαναπατάω...δεν είμαι τίποτα...
και όχι, υπομένοντας δεν κινδυνεύουμε, αγανακτώντας ναι....ο θυμός βρίσκεται όπου του αφήνουμε μέρος να αναπτυχθεί.
 
Ηλίθιος.  
 
Αφού ο Θεός δεν έθεσε όρια στην ανθρώπινη εξυπνάδα, γιατί να θέσει στην ηλιθιότητα;
(Κόνραντ Αντενάουερ, επιφανής πολιτικός)
 Στο "Λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας" του Γ. Μπαμπινιώτη, αναφέρεται ότι η λέξη "ηλίθιος" είναι πιθανόν να συνδέεται ετυμολογικά με το αρχαίο ρήμα "ηλάσκω", που σημαίνει περιφέρομαι, περιπλανώμαι.
Ποιός είμαι στ' αλήθεια; Ποιοι είμαστε; αυτό που βλέπεις, που ακούς, που διαβάζεις, που συναναστρέφεσαι είναι ένας κλώνος μου...ο πραγματικός εγώ, ζω μόνο στη φαντασία μου...εκεί απ' όπου ορμώμενος διεισδύω στο μυαλό των πολλών κλώνων μου, οι οποίοι by the way, ζουν σε πολλά και διαφορετικά μέρη του κόσμου, και τους υπαγορεύω εντολές, συμπεριφορές, αναπνοές, θεωρίες, μαγειρικές συνταγές, ανατροπές, μουσικές, γκόμενες, πολιτικές, ώστε συναγελαζόμενοι με τους απλούς ανθρώπους να δημιουργούν τάσεις, εντάσεις κι εν τέλει επαναστάσεις. μόνο λίγοι κι υποψιασμένοι επιλέγονται για να με γνωρίσουν, είναι η γενιά των εκλεκτών, και μ' αυτούς συμπορεύομαι, εγώ νοητικά, αυτοί ψυχή τε και σώματι, για την τελική επικράτηση, την τελική μάχη, τον υπέρ πάντων αγώνα.

έναν αγώνα όπου οι εκλεκτοί, εμείς, θα εμφιαλωθούμε, εγκιβωτιστούμε, συσκευαστούμε, μεταλλαχθούμε σε οτιδήποτε καταναλώνουν οι αδαείς, ανήμποροι πνεύματος. θα γίνουμε κρασί, χάπια, τσιγάρα, υπολογιστές, αυτοκίνητα, γουρούνια, κιλίμια, χαλιά, αστακομακαρονάδες, προφυλακτικά, εφημερίδες, περιοδικά, τηλεοράσεις, τηλεοπτικοί σταθμοί, ραδιόφωνα, κυβερνήσεις, απατεώνες, καθίκια, βιβλία, συγγραφείς, ποιητές, ηθοποιοί, κι ων εκ έστι αριθμός άρτιος ή περιττός...
τότε, θα κάνουμε τους αδαείς κι ανήμπορους πνεύματος πειθήνια όργανα των όποιων επιθυμιών μας.
μέχρι τότε να είσαι καλωδιωμένος και να περιμένεις την άφιξη του Enterprise για ένα πρώτο ταξίδι στο διάστημα…
 
Οι βασικές διαταραχές της σχιζοφρένειας συνίστανται σε μια ελλειπή ενότητα, σε μια σχίση και διάσπαση του σκέπτεσται, του συναισθάνεσθαι, του βούλεσθαι και του υποκειμενικού αισθήματος της προσωπικότητας.
 Κωνσταντίνος Ε. Γυπαράκης