12152017Παρ
ΕνημέρωσηΠεμ, 09 Νοε 2017 11am

Τροχιοδεικτικά Πυρά

Τροχιοδεικτικά Πυρά / Μάρτιος 2009 - φ.77

Σαρακοστή...
 
Η επιλογή θα γίνει μέσα από προσωπικότητες που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία, συμβάλλοντας καθοριστικά στην πολιτική ζωή, στον αθλητισμό, στα γράμματα, στις τέχνες και στην πρόοδο της χώρας. Οι 100 πιο μεγάλοι Έλληνες.
Η ψηφοφορία ξεκίνησε. Ακόμη και με το 7% είναι ωραία. Δώδεκα επιχειρηματίες  συμμετείχαν στον μυστικό δείπνο με τον κ. Γ. Παπανδρέου την περασμένη Δευτέρα το βράδυ, στην οικία του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της Εurobank κ. Ν.Καραμούζη στην Εκάλη.  Η καραμούζα είναι όρος που χρησιμοποιείται ανεξαρτήτως φύλου και ενδείκνυται σε περιπτώσεις όπου κάποιος είναι ιδιαιτέρως θορυβώδης.
 
Κορυφώθηκαν σήμερα, τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα. Στο επίκεντρο, η Πάτρα, με τη μεγάλη παρέλαση και το κάψιμο του βασιλιά Καρνάβαλου. Ο κ. Δένδιας εκτιμά ότι η απόδραση "δεν είναι πρόβλημα της κυβέρνησης ή του υπουργείου", αλλά "πρόβλημα συνολικά της ελληνικής κοινωνίας, η οποία χρειάζεται ένα σωστό σωφρονιστικό σύστημα με στελέχη τα οποία θα κάνουν τη δουλειά τους όσο καλύτερα γίνεται".
 
Ο νεαρός παραδέχεται, ότι έβρισε τους αστυνομικούς, που του πέρασαν χειροπέδες τα ξημερώματα του Σαββάτου, καταγγέλλει όμως, ότι στο Αστυνομικό Τμήμα της Πλατείας Δημοκρατίας όπου οδηγήθηκε, γρονθοκοπήθηκε από έναν αστυνομικό, ο οποίος μάλιστα τον έσερνε στο πάτωμα και του έριχνε οινόπνευμα στο πρόσωπο.
 
Όταν πρόκειται για σεξ, η Ελλάδα είναι η παγκόσμια υπερδύναμη. Με τις ΗΠΑ και Βρετανία να βρίσκονται επισήμως μεταξύ των πιο "στερημένων" χωρών του πλανήτη, για ακόμη μία χρονιά οι Έλληνες αναδεικνύονται σε παγκόσμιους πρωταθλητές στο σεξ ή έτσι, τουλάχιστον, δηλώνουν οι ίδιοι, σύμφωνα με γνωστή βιομηχανία προφυλακτικών.

H ετήσια έρευνα της σε 26 χώρες εμφανίζει τους Έλληνες ως τους περισσότερο δραστήριους σεξουαλικά στον κόσμο, με ένα 87% να δηλώνουν ότι κάνουν έρωτα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Οκτακόσια εβδομήντα παιδιά κακοποιήθηκαν σωματικά, σεξουαλικά ή ψυχολογικά τούς τελευταίους 10 μήνες στη χώρα μας. Τα 265 από αυτά βρέθηκαν σωματικά κακοποιημένα.

Εννέα στα 10 κακοποιήθηκαν από τους ίδιους τους γονείς τους και είκοσι τρία εξωθήθηκαν στην πορνεία. Η παιδική κακοποίηση, που και στην Ελλάδα πήρε διαστάσεις φαινομένου, αφορά το παιδί της διπλανής πόρτας. Μακριά από μας κι όπου  θέλει ας μπει!
 
Κι αν δεν μπορεί να έχουμε διακομματική συναίνεση, τότε να πάμε σε μια μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη για να αντιμετωπιστεί η κρίση. Η επιλεκτική κρίση είναι η διαδικασία όπου κάποιος επιλέγει να εστιάσει και να θυμάται στοιχεία που του αρέσουν, ενώ αγνοεί τα στοιχεία που δεν του αρέσουν.
Η ελληνική οικονομία, μετά από πολλά χρόνια ισχυρής και αδιατάρακτης ανάπτυξης, βρίσκεται σήμερα σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλος μιλώντας τη Δευτέρα σε εκδήλωση του ΙΟΒΕ.
 
Έως 240% οι αυξήσεις των τιμών, επτά χρόνια μετά την έλευση του ευρώ.
 
Σήμερα λοιπόν το πρόβλημα δεν είναι η εξεύρεση κεφαλαίων για τη χρηματοδότηση της οικονομίας αλλά ποιος θα αναλάβει το ρίσκο να δανείσει επιχειρήσεις και ιδιώτες που κόβονται από την τραπεζική αξιολόγηση.
 
Το σχέδιο για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης εφαρμόζεται απαρέγκλιτα, τόνισε ο Πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες επισημαίνοντας ότι θα εξαντληθούν τα περιθώρια για κοινωνική πολιτική.
 
Όταν μεγαλώσω θα γίνω ανελκυστήρας σε μονοκατοικία...στον αέρα της θα επενδύσω τις ελπίδες μου να παραμείνω ισόγειος...
 
Στα τρία ερωτήματα (οικονομική κρίση, καθημερινότητα, οικονομικά μέσου νοικοκυριού) ο απλός πολίτης πιστεύει, με ποσοστά που φτάνουν το 46%, ότι καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα παραπάνω προβλήματα.
 
Οι συμβασιούχοι προειδοποιούν ότι εάν δε βρεθεί σύντομα λύση, θα πραγματοποιούν, από την Τετάρτη 11 Μαρτίου, 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, με παράλληλο αποκλεισμό του Ιερού Βράχου. 24 Σεπτεμβρίου 1687 τα κανόνια των Ενετών αρχίζουν να κτυπούν την Ακρόπολη με ομοβροντίες.
 
"...δεν υπάρχει καμία σημαντική σκέψη, την οποία η βλακεία δεν θα ήξερε πως να χρησιμοποιήσει: είναι ευκίνητη προς όλες τις κατευθύνσεις και μπορεί να φορέσει όλα τα φορέματα της αλήθειας. Η αλήθεια αντιθέτως έχει μόνο ένα φόρεμα και έναν δρόμο για κάθε περίπτωση και βρίσκεται πάντοτε σε μειονεκτική θέση... Αν η βλακεία δεν έμοιαζε σχεδόν απαράλλαχτα με την πρόοδο, το ταλέντο... κανείς δεν θα ήθελε να είναι βλαξ".
 
Τάδε έφη Ρόμπερτ Μούζιλ.
 
Πρόταση για την αγορά των περιουσιακών στοιχείων που σχετίζονται με το πτητικό έργο της Ολυμπιακής ύψους 90 εκατ. ευρώ και των περιουσιακών στοιχείων της τεχνικής βάσης ύψους 20 εκατ. ευρώ υπέβαλε η Aegean Airlines.

Οι ζημιές που προκλήθηκαν στα βαγόνια του ΗΣΑΠ από την εμπρηστική επίθεση περίπου 20 αγνώστων που φορούσαν αποκριάτικες μάσκες, υπολογίζονται σε 14 εκατομμύρια ευρώ.
Για περάστε, 5 κρίκοι ένα τάληρο βαγόνια...
 
Κωνσταντίνος  Ε.  Γυπαράκης