12142017Πεμ
ΕνημέρωσηΠεμ, 09 Νοε 2017 11am

Τροχιοδεικτικά Πυρά

Φύλλο 94 - Οκτώβριος 2010

Ο κύβος του Ρούμπικ

Δεν έχω να πω τίποτα. Είμαι σε φάση περαίωσης. Οτιδήποτε άλλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον μου. Άλλωστε μαζί τα φάγαμε όπως δήλωσε κι ο βεζύρης. Κόκκινη κλωστή δεμένη η ρήση. Δεν ξεχνώ! Να θυμηθώ να κόψω το δάχτυλό μου αλλιώς δεν θα μπορώ να ατενίζω το δάσος των καταθέσεών μου. Off-shore ήμουν κι εγώ...

Υπάρχει ένας ελάχιστος αριθμός κινήσεων που απαιτούνται προκειμένου να λυθεί ο Κύβος του Ρούμπικ από οποιαδήποτε αρχική μορφή έχει. Αυτός ο αριθμός καλείται και «αριθμός του Θεού» δοθέντος του γεγονότος ότι μόνον αυτός θα ήταν σε θέση να κάνει κάτι τέτοιο. Ποιός είναι ο αριθμός; 20 λέει η επιστημονική έρευνα. Εμείς στην Ελλάδα αποδείξαμε ότι είναι το 3. Τρείς λέξεις. Μαζί τα φάγαμε. Παρακαλώ όπως προσέλθετε οικειοθελώς στις κατά τόπους Νομαρχίες όπου διεξάγεται καταμέτρηση βάρους σε ειδικές πλάστιγγες. Περαίωση κιλών ονομάζεται η διαδικασία και χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από το κοινοτικό πλαίσιο στήριξης αειθαλών πολιτικών.

Έχει δίκιο ο βεζύρης. Το αποδεικνύουν οι αριθμοί, η παχυσαρκία, η τηλεόραση, οι εφημερίδες, τα free press, ο θεός της Ελλάδας. Ο Ρούμπικ είναι ο κύβος που ερρίφθη στου Ιουλίου Καίσαρος την ποδιά και προέκυψε η Βυζαντική Αυτοκρατορία. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Δεν έχω να πω τίποτα. Κάνω στάση ομιλίας. Υποβαθμίζομαι μόνος μου, δεν έχω ανάγκη καμιά εταιρεία αξιολόγησης της όποιας ικανότητάς μου. Είμαι πρωταγωνιστής μαις υπέροχης ζωής, γεμάτης ανατροπές, τρείς γάμους και καταξίωση. Κι από τη βίλα μου στα Χουλάκια της Μυκόνου φωτογραφίζομαι για να αποτελώ στο διηνεκές σημείο αναφοράς για τις εμπειρίες και την προσωπικότητά μου. Έχω βρεί το νόημα της καλής ζωής, της ομορφιάς και την ευτυχία. Κι ο χρόνος που φεύγει δεν με τρομάζει, ας είναι καλά οι πλαστικές επεμβάσεις και τα διάφορα τατουαζ που πιστοποιούν την γνησιότητά του ακριβούς αντιγράφου μου. Είμαι αθάνατος πλέον. Συνέντευξη εφ’ όλης της κοίλης έδωσα σε περιοδικό ποικίλης ύλης. Είμαι delicatessen προιόν εξ ου κι εξαφανίσθηκα από τα ράφια πάραυτα με την απεργία των φορτηγών. Ως οδηγός κι εγώ βαρέου οχήματος διαμαρτύρομαι για την απώλεια του κλειστού κυκλώματος στο οποίο ανήκω. Κουτσοί στραβοί στον Άγιο Παντελεήμονα. Είναι να μην γίνονται συμπλοκές καθέ τρεις και λίγο εκεί; Χάνονται μισθά, χάνονται επενδύσεις, χάνονται τόνοι ωφέλιμου βάρους και στο μέλλον θα χάσουμε την πολυτέλεια της περαίωσης.

Δεν λέω τίποτα. Χαμένος στο δαιδαλώδη καταυλισμό των σκέψεων αναζητώ σκηνή με θέα στον ακάλυπτο των ημιυπαίθριων γνώσεων. Σκέπτομαι άρα είμαι ημιυπαίθριος. Γνώση σημαίνει νομιμότης κι εγώ είμαι εργάτης και το δίκιο μου βουνό κριμάτων των άλλων. Σκέπτομαι και δεν μ’ ενδιαφέρει να γνωρίζω, να μαθαίνω, να συνδιαλέγομαι, να αφουγκράζομαι. Έχω δίκιο γιατί είμαι εργάτης και το δίκιο μου ευαγγέλιο στα χέρια των πλαστικών χειρουργών που με φτιασιδώνουν καινούργιο από τα παλιατζίδικα της ιστορίας. Δεν πληρώνω, δεν ανέχομαι να μην με εκμεταλλεύονται. Θέλω να είμαι αρνί, κουνουπίδι, κουμπί, βουλκανιζατέρ σε κάθε εκλογική θερμοκρασία. Στο γάμο του πρίγκιπος ήμουν καλεσμένος από ένα τυροπιτάκι να προσφέρω την εμπειρία μου ως καναπεδάκι. Το νυφικό ήταν από αίμα κλοσαρ και τα χρυσαφικά δώρο μιας μακρινής χορηγού μου στη μιζέρια, ματαιοδοξία, το ξι με σφυρί και δρεπάνι.

 

Αρχίζω δίαιτα. Θα τα πείτε με τον διαιτολόγο μου. Θα λογοδοτήσετε. Υπάρχει θεός και μετά την απώλεια βάρους. Μια περαίωση δεν θα στερήσει από τα παιδιά μου το δικαίωμα στην παχυσαρκία. Πράσινη ανάπτυξη, πράσινη τεχνολογία, πράσινη ενέργεια, πράσινα άλογα. Αναπτυχθείτε εσείς! Εγώ είμαι ελεύθερος υπηρεσίας.... επιτέλους τι σας ζητάω; Λίγο ψωμί, λίγο θάλασσα κι ένα κοκόρι για ξυπνητήρι! Σκέπτομαι κι αντιγράφω. Διαβάζω βίους Αγίων κι εξαγνίζομαι. Πιστεύω και δεν ερευνώ. Το έχουν κάνει άλλοι για μένα. Θα πάω στην πορεία, θ’ απεργήσω, θ’ αδυνατίσω. Ως οδηγός εργάζομαι κάτω από αντίξοες κυκλοφοριακές συνθήκες εργασίας, υπόγειες, τούνελ ποντοπόρου υπαλληλικής νοοτροπίας, και ζητώ την κατανόησή σας που κάνω τη ζωή σας λάστιχο για το φορτηγό μου. Δεν είμαι κλειστό επάγγελμα εγώ, εσείς είσαστε ανοιχτοί όλο το 24ωρο. Στην τηλεόραση δεν φάνηκα γιατί ήμουν πίσω από το γουρουνόπουλο και στο πλάι είχε τους αστακούς. Τελικά περίσσεψα και βρέθηκα στον σκουπιδοντενεκέ. Ζαμπόν τυρί ντομάτα. Αχ και να ήμουν φουά γκρα. Τώρα θα ήμουν στης πριγκηπέσσας την συντροφιά. Σκόρδο κρεμμύδι, σκόρδο κρεμμύδι. Παρέλαση αιτημάτων, μπλόκα υποδημάτων, η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει.

Είμαι ένα τίποτα. Ζω μέσα από τους άλλους. Τηλεόραση, εφημερίδες, περιοδικά. Είμαι σταυρόλεξο για αρχαρίους, Sudoku εύκολο, puzzle για παιδιά νηπιαγωγείου. Είμαι εργάτης και θέλω δουλειά. Δώσμου δουλειά και γίνομαι δοτικός σε όποιο όργανο θέλεις. Τον άλλο μήνα παντρεύεται μια star. Αν προκάνω από τις κινητοποιήσεις που δεν έχουν ακόμα εξαγγελθεί θα είμαι σουβέρ σε ποτήρι σαμπάνιας.

 

 

Κωνσταντίνος Ε. Γυπαράκης