12152017Παρ
ΕνημέρωσηΠεμ, 09 Νοε 2017 11am

Φασκόμηλο με Μέλι

Φύλλο 103 - Ιούλιος - Αύγουστος 2011

«Ιδιωτική περιουσία του δημοσίου» …Ζόγκ!!!;;;;

Η Ελλάδα των μικρών Ελλήνων. 1% .Η Ελλάδα του κυρίου Νίκου που έζησε όλη τη ζωή του στην Αυστραλία και τα τελευταία χρόνια επέλεξε να κάνει εκείνο που του λέει η καρδιά του .

Να χτίσει ένα σπίτι σε ένα ήσυχο χωριό της Δωδεκανήσου για να έρχεται τα καλοκαίρια ,για να μιλάει ελληνικά .Είναι μέλος της κρατικής ομάδας εθελοντών που δίνουν ιδέες !!! -σημειώστε το- στην κυβέρνηση στην Καμπέρα .Έχει δουλέψει για την ελληνική κοινότητα και θα μπορούσε να μιλάει για ώρες για τα τσιμπούσια !!! στην Ελληνική Πρεσβεία και τα χρήματα που ποτέ δε φτάνουν στην ελληνική κοινότητα … Γίνεται έξαλλος με το θράσος των γιατρών που δεν κόβουν απόδειξη , με τη γραφειοκρατία που του τσάκισε τα νεύρα έως ότου να του δοθεί ρεύμα στο σπίτι ,με τη βαβούρα στο περιβόητο Φαληράκι που κοκορεύονται οι Ροδίτες ,με με με…

Έπινε μπύρα δίπλα μου και σχεδόν μονολογούσε . «Ξέρεις πόσο έχουν οι μπανάνες στην Αυστραλία μετά τις τρομερές φυσικές καταστροφές –περίπου 3 φορές το χρέος της Ελλάδας ; 13 δολλάρια το κιλό κι όμως μπανάνες δεν εισάγουμε .Του χρόνου θα έχουν 5 δολλάρια και την άλλη οι καλλιέργειες θα είναι καλύτερα από πριν».


«Ουάν περ σεντ» είναι λέει χαρακτηρισμός που συνοδεύει τους Έλληνες. 1% των Ελλήνων διαβάζουν βιβλία . Θεωρούμαστε αδιάβαστος λαός. Μήπως τώρα, την  ώρα της  πολιτικής κρίσης, το αποδεικνύουμε με τα αδιέξοδα στην εθνική σκέψη και πράξη μας; Με τη δειλία και την ατολμία μας;

 

«The food is too expensive» , «The young people drink Frappe all day», « My daughter works». Μία διαπίστωση και ένα ερώτημα για την Ελλάδα της Καμίλα που ζει στη Νορβηγία όμως μετά από ένα ταξίδι στην Ελλάδα έμαθε ελληνικά και ο πατέρας της έχτισε ένα… μικρό σπιτάκι στο λιβάδι,  που είναι το χωριό της Ρόδου που τώρα ζω. Σε ό,τι αφορά τη διαπίστωσή της : πόσοι Ελληνες  αλήθεια έχουν πια τη δυνατότητα να τρώνε έξω; Σε ό,τι αφορά το ερώτημά της όμως λόγια εγώ δεν έχω .

 

Η κόρη της, μαθήτρια Λυκείου εργάζεται καθημερινά λίγες ώρες, όπως όλοι οι νέοι στη Νορβηγία!!  Μέσω mail  με ενημέρωνε πως μέχρι να ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο τα μέσα ενημέρωσης μιλούσαν για τη Ελλάδα συνεχώς.

 

Είμαστε ο ομφαλός της γης και δε γουστάρουμε να το ξέρουμε γιατί αυτό σημαίνει ευθύνη. Παράδοση,παρόν και μέλλον. Μ΄ άρεσε η διαπίστωση ενός φίλου της Καμίλα που έψαχνε να γευτεί  παραδοσιακό φαγητό στη Ρόδο. «Το ξέρω πως η Ρόδος είναι τουριστικό νησί και δεν έχει παραδοσιακό φαγητό!!» . Δίπλωμα βλακείας στη χώρα που ζει απ΄ τον τουρισμό,το λέω εγώ.

 

Μάθημα τουριστικής ανάπτυξης σε αρχάριους …