12122017Τρι
ΕνημέρωσηΠεμ, 09 Νοε 2017 11am

Με την Φωνή των Γονιών

Φύλλο 105 - Οκτώβριος 2011

Έπεσε  και η αυλαία των special Olympics! Μια κοσμοπολίτικη φιλανθρωπική γιορτή, ένα γεγονός που είχε δύο όψεις.

Αυτή του  ευ αγωνίζεσθε, της χαράς της συμμετοχής, των 7.500 αθλητών των 185 χωρών, της λαχτάρας κατάκτησης του χρυσού, της επιμονής και της υπομονής, της ίσης αναμέτρησης, της ατέρμονης προσπάθειας, των εντυπωσιακών 21 αθλημάτων (στίβου, άρσης βαρών, κολύμβησης, Beach volley, Bowling και ποδοσφαίρου) καθώς και της προσμονής μιας νίκης.

Η άλλη πλευρά του νομίσματος αυτής της εθνικής ευκαιρίας που κατάντησε να γίνει έλλειμμα δεν είναι παρά η υποκρισία του «φαίνεσαι» των δημοσίων σχέσεων, του για μας χωρίς εμάς, των αγωνιζομένων σε άδεια στάδια, των αλόγιστων σπαταλών, της κακοδιαχείρισης, της χλιδής των επισήμων, των διαμαρτυριών και των καταγγελιών, των προκλητικών δηλώσεων, των σκανδάλων, των αγνοήσεων, της αδιαφάνειας, και των παραιτήσεων.

Οι εικόνες έναρξης της τελετής στο Καλλιμάρμαρο στάδιο, με τον μύθο του Οδυσσέα ταξίδεψαν σε όλο τον κόσμο κι όταν τα φώτα έσβησαν ήρθε η ώρα της απότομης προσγείωσης στην αλήθεια του «είναι», που ως συνήθως έτσι και τώρα, κατακεραύνωσε το ψεύτικο «φαίνεσθε».

Σ΄ αυτή την οδυνηρή οικονομική και κοινωνική συγκυρία, που κλυδωνίζεται μια χώρα η ελληνική πολιτεία τελείως επιπόλαια και απροκάλυπτα πέταξε με περισσή άνεση 30 εκ. ευρώ για φύκια και μεταξωτές κορδέλες, αγνοώντας τα SOS που εξέπεμψε και συνεχίζει να εκπέμπει το βυθιζόμενο προνοιακό σύστημα που απειλεί να κλείσει εκατοντάδες κέντρα ημερήσιας φροντίδας, αφήνοντας απλήρωτους εκπαιδευτές, βγάζοντας εκτός σχολείων παιδιά με νοητικές αναπηρίες σύνδρομο DOWN και Αυτισμό, εξωθώντας τα για άλλη μία φορά στο περιθώριο.

Σε καιρούς που η αγανάκτηση, η απελπισία και η αβεβαιότητα πυροδοτούν την έκρηξη ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ να αποδοθούν οι ανάλογες ευθύνες όπου και σε όσους διοργάνωσαν φιέστες σε βάρος μιας διαρκώς ταλαντευόμενης στην χρεωκοπία Ελλάδας αλλά κυρίως και στην εκτροπή ενός σκοπού και των αξιών της οργάνωσης αγώνων παιδιών, που μπορεί να διαφέρουν, αλλά ουδέποτε υστερούν!