12112017Δευ
ΕνημέρωσηΠεμ, 09 Νοε 2017 11am

Camera Obscura

Η Χρυσούλα Φραγκιουδάκη στην camera obsura

fragioudaki xrisoula-w
_MG_4182-w
_MG_4254-w
_MG_4375-w
_MG_4901-w
_MG_3490-w

Η Χρυσούλα Φραγκιουδάκη γεννήθηκε στα Χανιά το 1988. Σπούδασε στο ΤΕΙ Ηρακλείου, στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων. Εκεί ξεκίνησε και την ασχολία της με τη φωτογραφία. Το 2008 παρακολούθησε τα σεμινάρια φωτογραφίας στην Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Κρήτης και εδώ και ένα χρόνο είναι μέλος της Λέσχης Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Χανίων.

 


Πώς ξεκίνησε η εμπλοκή σου με τη φωτογραφία;

Ξεκίνησα με την ψηφιακή επεξεργασία, με φωτογραφίες που έβρισκα στο internet και τις έκανα μία σύνθεση. Μετά από κάποια στιγμή όμως, ήθελα το υλικό να είναι δικό μου. Έτσι ξεκίνησα με την φωτογραφία η οποία με κέρδισε και η ψηφιακή επεξεργασία περιορίστηκε τόσο ώστε να την χρησιμοποιώ πια για πολύ απλές επεμβάσεις.

Επιβάλλεται μια φωτογραφία να αφηγείται πράγματα και καταστάσεις ή όχι;

Σίγουρα δεν επιβάλλεται, αλλά αναπόφευκτα μια φωτογραφία αφηγείται, είτε το θέλουμε είτε όχι. Βέβαια, αυτό που αφηγείται μπορεί να είναι βαρετό ή ενδιαφέρον, ανάλογα με το πόσο καλή είναι.


Μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις…

και συναισθήματα, τα οποία είναι διαφορετικά για τον καθένα.

Από την καλλιτεχνική στην δημοσιογραφική φωτογραφία είναι μεγάλος ο δρόμος;

Είναι δύο διαφορετικοί δρόμοι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να συνυπάρξουν.Υπάρχει κάτι που θα θέλεις αλλά δεν έχεις καταφέρει να φωτογραφίσεις;


Τα πάντα γύρω μας μπορούν να είναι μία φωτογραφία, πάντα θα υπάρχει κάτι νέο που θα με συναρπάζει. Αυτό πιστευώ δεν σταματάει ποτέ!