12142017Πεμ
ΕνημέρωσηΠεμ, 09 Νοε 2017 11am

Εδώ στο Νότο

Με όραμα και ελπίδα

Είμαστε σε μια πορεία  εκλογών. Μέσα σ΄ένα σκληρό τοπίο που σε λιγότερο από ένα χρόνο έχει καταστεί δυνατό να ανατραπούν κεκτημένα δεκαετιών, εμείς αποφασίζουμε.

Αποφασίζουμε για την επόμενη μέρα.

Για το ποιος, αλλά κυρίως με ποιους όρους θα έχει την ευθύνη για το αύριο μας.

Μέσα σ΄ένα κλίμα το οποίο θυμίζει άλλες εποχές κάποιοι έχουν βαλθεί να μας πείσουν ότι οι επιλογές τους, που οδήγησαν στα τραγικά αδιέξοδα του σήμερα, είναι απλά μονόδρομος. Προφανώς ψέματα!!!

Είναι η στιγμή εκείνη που τώρα παρά ποτέ η μάχη γίνεται σκληρότερη.

Από την μία ο γνωστός «μονόδρομος». Αυτός που οδηγεί καθημερινά στην εξαθλίωση ( «για το καλό μας» ). Ο μονόδρομος αυτών που μετά την μεταπολίτευση φρόντισαν να στήσουν ένα κράτος εκδούλευσης, διαφθοράς, υποτέλειας, αναξιοκρατίας, νεποτισμού. Ένα κράτος μαριονέτα …

Ο μονόδρομος αυτών που ως δια μαγείας και χωρίς ίχνος μεταμέλειας «αποφασίζουν» ότι θα τα κάνουν όλα αλλιώς… Αυτών των αθλίων !!!

Στον μονόδρομο αυτό η επιλογή δεν μπορεί παρά να είναι η ΕΛΠΙΔΑ.

Η πράξη που θα σταθεί ΑΠΕΝΑΝΤΙ. Η απόφαση που θα προτάσσει την κίνηση ΑΝΤΙΘΕΤΑ στο ρεύμα. Η απόφαση για το ΟΡΑΜΑ μιας άλλης διακυβέρνησης της χώρας αυτής. Μιας διακυβέρνησης που θα έχει ως υποχρέωση και θα λογοδοτεί στον ΑΝΘΡΩΠΟ και όχι τις όποιες «αγορές» και τους ανθρώπους τους.

 

Υ.γ. Τώρα παρά ποτέ ισχύει ότι «μετά την απομάκρυνση από το ταμείο, ουδέν λάθος αναγνωρίζετε»!!!