12142017Πεμ
ΕνημέρωσηΠεμ, 09 Νοε 2017 11am

Φασκόμηλο με Μέλι

Φύλλο 114 Δεκέμβριος 2012 - Ιανουάριος 2013

Τι καλά χριστούγεννα να πω που θαρρώ πως μόνο οι γαλοπούλες θα το εννοούν εφέτος. Ο εφιάλτης του γεμίσματος με κάστανα, σταφίδες και ρυζάκι θα ενοχλήσει λιγοστές από δαύτες λόγω οικονομικής στένεψης!

Τέλος πάντων καλά Χριστούγεννα μιας και η συνήθεια κάποτε καθίσταται ισχυρότερη της ανάγκης .Είναι βέβαια και αυτοί οι τρεις μάγοι που πάντοτε συντηρούν το όνειρο .Μάγοι είναι ότι θέλουν κάνουν… Θαρρώ όμως πως και αυτοί είναι στην εντατική γιατί στο δρόμο τους βρήκε η γρίπη των χοίρων ως εκδίκηση για τα γουρουνάκια που σφάζονταν τόσα χρόνια εξαιτίας τους …

Είναι όμως και η ιστορία που με αποτροπιασμό διηγούμαστε , πως ο Ηρώδης διέταξε να σφαγιαστούν όλα τα μωρά εκείνη τη χριστουγεννιάτικη νύχτα προκειμένου να μην κινδυνεύσει η εξουσία του. Ετούτα τα Χριστούγεννα η δική μας πολιτική εξουσία σκαρφίστηκε κάτι πιο έξυπνο, ώστε και τη δουλειά της να κάνει και το κρίμα να γλιτώσει .Πήρε όλα εκείνα τα μέτρα ώστε να μην γεννιούνται πλέον παιδιά και όσο για τα γεννημένα …τα φορολόγησε για να μάθουν να μην το ξανακάνουν…

Όσο για εκείνο το λαμπερό αστέρι που έφερε στον κόσμο το υπέροχο νέο της γέννησης στη φάτνη της Βηθλεέμ φοβάμαι μην και το δω τη φετινή χριστουγεννιάτικη νύχτα γιατί το πιο πιθανό είναι να είναι το άστρο ενός ακόμα Έλληνα που δεν άντεξε … Λέγεται πως η Ελλάδα είναι μια μάνα που τρώει τα παιδιά της και εγώ συμπληρώνω πως είναι μια μάνα που σκοτώνει ή μάλλον για να μην πάρει το κρίμα – οδηγεί στην αυτοκτονία τα παιδιά της ή τα εξορίζει .

Προσπαθώ να σκεφτώ μήπως αυτό εδώ το τελευταίο αποτελεί εθνοκεντρική πολιτική …είναι μια μοναδική μορφή πολιτιστικού ιμπεριαλισμού καθώς έτσι η πιο όμορφο ελληνικό κεφάλαιο εξάγεται ανά την υφήλιο. Έτσι ανά πάσα στιγμή υπάρχει η πιθανότητα να σηκώσεις μια πέτρα και από κάτω να βρεις έναν εξορισμένο, από την ανάξια(;) και φτωχιά (;) μάνα του, Έλληνα . Επίσης προσθέτω πως ούτε ανάξια είναι ούτε φτωχιά –αποδεδειγμένο αυτό.

Τώρα γιατί μπέμπει τα παιδιά της εδώ και εκεί μονάχα αυτή το κατέει . Θα μου πείτε μάνα είναι κατέει ίντα κάνει …