12172017Κυρ
ΕνημέρωσηΠεμ, 09 Νοε 2017 11am

Φασκόμηλο με Μέλι

Φύλλο 118 Αύγουστος - Σεπτέμβριος 2013

apovathres-660

Η επιστροφή ταυτίζεται συνήθως με την Ιθάκη .Έτσι μάθαμε στην Οδύσσεια .

Εκείνος ο ταλαίπωρος  πανούργος Έλληνας , ο Οδυσσέας , αφού έζησε τη δίνη του Τρωικού και απέδειξε την ευφυία της ράτσας μας γύρισε στην πατρίδα .

Ο πόθος για το ξερονήσι του ήταν ισχυρότερος από τον επίγειο παράδεισο της Καλυψώς και το δώρο της αθανασίας .Και εκείνο το παλάτι του με τα προβλήματά του ήταν ποθεινότερο της γλυκιάς και ήσυχης ζωής με μια θεά .

Επέστρεψα και εγώ στην «Ιθάκη» που τη λένε Αθήνα .Μετά τη γλύκα της ηρεμίας πέντε χρόνων στο νησί της Ρόδου έτρεξα σα χαμένη στην ταχύτητα της πρωτεύουσας . Ομολογουμένως τα βρήκα σκούρα .

Με το καλημέρα σας λίγο έλειψε να με πατήσει το τραμ …εμ …μέχρι να συντονιστώ! Μάλιστα απ’τη βιασύνη μου δε χτύπησα το εισιτήριο στο τραμ αλλά έτσι έπρεπε,λέει, γιατί κρατούσα το κατάλληλο εισιτήριο…στάθηκα δηλαδή τυχερή ! Απίστευτη ζάλη! Είχα δει προηγουμένως στο τρένο ένα νεαρό να ψελλίζει «πεινάω,ρε»και εξείχαν τα κόκκαλα της λεκάνης του .Είχα δηλαδή σκιαχτεί!

Στην επιστροφή δε δύο κύριοι κρατούσαν τα ταπεράκια του συσσιτίου και αντάλλαξαν ένα «τι κάνεις ;»  . Λίγο πριν είχα δει έναν άλλο άνθρωπο να ζαλίζεται και του έδωσα τη θέση μου για να καθίσει .Μου είχε πει ένα εγκάρδιο «ευχαριστώ».

Είχα δει και έναν παππού με μια νάυλον τσάντα που είχε μια κουβέρτα και ένα τάπερ να ψάχνει γωνιά για να κοιμηθεί .Στην περιοχή μου όμως είδα τις καφετέριες  γεμάτες και τα μεζεδοπωλεία επίσης .Οι έφηβοι δεν μου έδωσαν την εντύπωση ότι έχουν αλλάξει .Ίσως βέβαια η φύση τους να τους ωθεί στο να ζουν τη στιγμή και αυτό να τους σώζει …

Με την επιστροφή μου ζω πάλι στο «παλάτι» μου όμως, αν ο Οδυσσέας είχε να αντιμετωπίσει τους μνηστήρες ,τους οποίους τελικά και «καθάρισε» ,εγώ έχω να αντιμετωπίσω το χάος της αγοράς και το φάντασμα της ανεργίας .Σχέδιο δεν έχω καταστρώσει μαζί με το γιο μου …

Τόξα και βέλη έχω, όπως χιλιάδες άνθρωποι σαν εμένα όμως στην κοινωνία των Τραπεζών καμιά Πηνελόπη δε σε περιμένει γιατί απλούστατα δεν υπάρχουν αισθήματα . Δηλαδή ,δεν υπολογίζονται οι άνθρωποι .

Καλώς ήρθα λοιπόν στην «Ιθάκη»,που δεν με περίμενε και που οι γείτονες  με προϋπάντησαν με ένα «καλό χειμώνα»…