12162017Σαβ
ΕνημέρωσηΠεμ, 09 Νοε 2017 11am

Εδώ στο Νότο

Για τους επαναστάτες του καναπέ και τους «αμέτοχους» παρατηρητές της ζωής μας…

Το 2014 είναι μπροστά μας. Ένα σκληρό 2013 αφήνει πίσω τα σημάδια χαραγμένα σε μια κοινωνία η οποία σε μεγάλο βαθμό σφαδάζει ενώ παράλληλα φαίνεται να κοιμάται…

Είναι αδιανόητα πολλοί εκείνοι οι οποίοι έχουν ως βασικό στόχο απλά την επιβίωση. Παράλληλα δεν είναι και λίγοι αυτοι που φαίνεται να βιώνουν μια παρατεταμένη πολιτική ύπνωση… Λες και ακόμα είναι βυθισμένοι στον εφιάλτη… Δεν είναι εφιαλτής όμως, είναι η πολιτική πραγματικότητα και όσο δεν αντιδρά η κοινωνία αυτή η πραγματικότητα απλά θα γίνεται –δικαίως- ποιο σκληρή.

 

Απλά αντιγράφουμε τον ποιητή …

 

«Ο χειρότερος αγράμματος είναι ο πολιτικά αγράμματος. Δεν ακούει τίποτα, δεν βλέπει τίποτα, δε μετέχει στην πολιτική ζωή.

Δε δείχνει να γνωρίζει ότι το κόστος διαβίωσης, η τιμή των φασολιών, του αλευριού, του ενοικίου, των φαρμάκων, όλα βασίζονται σε πολιτικές αποφάσεις. Νιώθει ακόμη και περήφανος για την πολιτική του αμορφωσιά, φουσκώνει το στήθος και λέει πως μισεί την πολιτική.

Δε γνωρίζει, ο ηλίθιος, πως απ΄ την έλλειψη συμμετοχής του στα κοινά προέρχεται η ύπαρξη της πόρνης, το παρατημένο παιδί, ο κλέφτης και, χειρότερα απ” όλα, οι διεφθαρμένοι αξιωματούχοι, oι λακέδες των εκμεταλλευτριών πολυεθνικών εταιρειών…».

Μπέρτολτ Μπρεχτ

Καλή χρονιά