12172017Κυρ
ΕνημέρωσηΠεμ, 09 Νοε 2017 11am

Camera Obscura

Ο Γιώργος Αλεξανδράκης στην Camera Obscura

profil-w
1-w
2-w
3-w
4-w
5-w

Ο Γιώργος Αλεξανδράκης γεννήθηκε το 1980 στα Χανιά όπου πλέον ζει και εργάζεται. Ασχολείται πάνω από δυο χρόνια με την φωτογραφία όπου έγινε και αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Από το 2013 είναι μέλος της Λέσχης Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Χανίων (ΛΕ.Φ.ΚΙ.).

Με ιδιαίτερη αγάπη στο ασπρόμαυρο βρίσκεται σε μια συνεχής αναζήτηση της αποτύπωσης, μέσα από το καρέ του, του έντονου συναισθήματος που αυτός βλέπει, σε συνάρτηση με το "τέλειο" φως,πιστεύοντας αυστηρά στην κυριολεκτική σημασία της λέξεως φωτο-γράφος, ενώ πολλές φορές αρέσκεται στο να "πειράζει" την φωτογραφία πριν το κλικ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πως ξεκίνησε η εμπλοκή σου με τη φωτογραφία;

 

Μια μέρα έπιασα στα χέρια μου μια dslr και έκτοτε απλά κόλλησα! Εχοντας πλήρη άγνοια με το αντικείμενο, ξεκίνησα μόνος την εξερεύνηση αυτού του μαγικού κόσμου.

 

 

Μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις…

 

Δεν είναι καν μόνο λέξεις,είναι κάτι πολύ παραπάνω

 

 Επιβάλλεται μια φωτογραφία να αφηγείται πράγματα και καταστάσεις ή όχι;

 

Στην Τέχνη, άρα και στη Φωτογραφία τίποτα δεν επιβάλλεται και εξάλλου αυτό είναι στο χέρι του δημιουργού της φωτογραφίας

 

 

 

Από την καλλιτεχνική στην δημοσιογραφική φωτογραφία είναι μεγάλος ο δρόμος;

 

Είναι δύο διαφορετικοί δρόμοι που όμως κάποιες φορές διασταυρώνονται

 

 

 

Υπάρχει κάτι που θα θέλεις αλλά δεν έχεις καταφέρει να φωτογραφίσεις;

 

Είμαι μόνο στην αρχή αυτού του υπέροχου ταξιδιού. Πρόσφατα συνειδητοποίησα ότι πλέον κάποιες φορές φωτογραφίζω χωρίς φωτογραφική μηχανή, απλά με το γυμνό μου μάτι