12142017Πεμ
ΕνημέρωσηΠεμ, 09 Νοε 2017 11am

Εδώ στο Νότο

Αποφάσεις Τώρα !!!

stef5

Πέρα από τις ασφυκτικές πιέσεις που ασκούνται στη χώρα είτε από εξωτερικούς είτε από εσωτερικούς παράγοντες υπάρχουν κα΄ποιες αποφάσεις που πρέπει να παρθούν αμέσως τώρα παρά το όποιο πολιτικό κόστος αυ΄τες μπορεί έχουν. Έχουμ περιγράψει και αλλού και έχουμε διαπιστώσει ότι η συγκκριμένη κυβέρνηση ,είτε βαφτίζεται αριστερή είτε οτιδήποτε άλλο, προηλθε από ένα ετερόκλητο κίνημα που δεικδίκησε εναντίωση στο μνημόνιο και διεκδίκησε και την αξιοπρέπεια της χώρας.

Επειδή πραγματικά φαίνεται το πράγμα να πηγαίνει από βδομάδα σε βδομάδα είναι πλέον υποχρεωμένος ο πρωθυπουργός να πάρει άμεσα κάποιες αποφάσεις. Είτε θα ενημερώσει τον λαό για την πραγματική κατάσταση και θα φαληρήσουμε επισήμως είτε θα φέρει κάποιο νέο μνημόνιο (ή ας το ονομάσει όπως αλλιώς θέλει). Στις δημοσκοπήσεις έχει τη δεδηλωμένη στήριξη της συντριπιτκής πλειοψηφίας μιας και κράτησε μια διαφαινόμενη υπερήφανη στάση.

Αυτό δεν μπορεί να κρατήσει άλλο. Οι πολίτες, ο λαός δεν μπορούν να περιμένουν άλλο. Θα πρέπει πια να γνωρίζουν τι θα γίνει. Είτε θα πρέπει να παμε σε επίσημη πτώχευση με ο,τι αυτό συνεπάγεται (ανοίγει ελπίδες μόνο για την επόμενη γενιά, νομίζω, μιας και η γενιά που είναι ο κυρίαρχος κορμός της οικονομίας έχει χάσει το παιχνίδι) έιτε να μας πουν ότι θα εφαρμόσουμε ένα νέο μνημόνιο προκειμένου να παρατείνουμε την επιβίσωσή μας στην εντατική, αλλά θα είναι κάποια επιβίωση. Το κίνημα που υπάρχει δεν διαβλέπει άλλες προοπτικές προς το παρόν, τουλάχιστον έτσι δείχνουν τα πράγματα.

Ας κάνουν λοιπόν στην κυβέρνηση ο,τι είναι να κάνουν, αλλά ας μην κρατήσουν άλλο τον λαό σε άλλο ένα μαρτύριο της σταγόνας. Η αγορά έχει στερέψει και κανείς δεν μπορεί πλέον να προγραμματίσει το παραμικρό, ακόμα και αυτοί που ακόμα έχουν χρήμα. Διαφορετικά, αν δεν ληφθούν τώρα οι αποφάσεις θα πραγματοποιηθεί η χειρότερη εκδοχή που έχει προβλέψει ο Στέλιος Κούλογλου αλλά και αρκετοί ακομα: θα έρθει στην επιφάνει το τρίτο κόμμα της χώρας, η Χρυσή Αυγή.

Αυτή θα είναι μια αναπόφευκτη στροφή του κόσμου προς τα εκεί και δεν μπορώ καν να φανταστώ δυσμενέστερη προοπτική ούτε γι ατο μέλλον της χώρας ούτε για αυτό της Ευρώπης... Και πολύ φοβάμαι ότι αυτή τη στροφή θα τη χρεωθούμε μεν όλι μας αλλά θα είναι και απότοκο μιας ιδιότυπης αναποφασιστικότητας.

 

Γράφει ο Αντώνης Περιβολάκης .