01172018Τετ
ΕνημέρωσηΠεμ, 09 Νοε 2017 11am

“Vamos Ensemble”

Vamos Ensemble” μια μουσική πρόταση από τα Χανιά και …

από την Ανατολή μέχρι την Δύση

Η συνέντευξη που ακολουθεί έγινε με αφορμή την τελευταία επιτυχημένη παρουσίαση του μουσικού συνόλου «Vamos Ensemble» με τον τίτλο «Μέντα και Καννέλα». Μια κουβέντα με τον Καλλιτεχνικό Επιμελητή του Vamos Ensemble Κώστα Κεχράκο. Κουβέντα γνωριμίας τόσο της παράστασης όσου και του ίδιου του Μουσικού Συνόλου «Vamos Ensemble».


Μαρία Ανδρεαδάκη - Βλαζάκη: Τα μνημεία κινδυνεύουν αν το προσωπικό παραμείνει ίδιο ή μειωθεί

Συνέντευξη Πόλυ Κρημνιώτη

"Η προστασία των μνημείων κινδυνεύει αν ο αριθμός του προσωπικού παραμείνει στα σημερινά επίπεδα και πολύ περισσότερο, βέβαια, αν προσωπικό μπει σε διαθεσιμότητα ή απολυθεί". Το σήμα κινδύνου εκπέμπεται από την πλέον αρμόδια. Η Μαρία Ανδρεαδάκη - Βλαζάκη, γενική διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του υπουργείου Πολιτισμού έως τις 27 Οκτωβρίου, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου από την εφαρμογή του νέου Οργανισμού, ο οποίος έθεσε την ίδια εκτός υπηρεσίας μετά από τρεισήμισι δεκαετίες θητείας.

Είναι δικαίωμα του κάθε καλλιτέχνη να αυτοπροσδιορίζεται και φυσικά δικαίωμα του κάθε θεατή να αποφαίνεται γι’ αυτό που βλέπει. Μιχάλης Βιρβαδάκης, ηθοποιός, σκηνοθέτης, θεατρικός δάσκαλος

Συνέντευξη Ματθαίος Φραντζεσκάκης

 Αν σου ζητούσα να αυτοπροσδιοριστείς ως θεατρικός δημιουργός, τι θα έλεγες για τον εαυτό σου;

Ότι ζω 34 χρόνια μέσα στο θέατρο όπως, ας πούμε, ένας Βεδουίνος στην έρημο…

Η χώρα των θαυμάτων είναι η τέχνη, η μουσική, το τραγούδι Γιάννης Ψαρουδάκης , μουσικός

"... Για μένα η κρίση άρχισε πολύ πριν την οικονομική, και ήταν μια κρίση κυρίως παιδείας και πολιτισμού. Από τον καιρό που η ιδιωτική τηλεόραση εισέβαλε στη ζωή μας και άρχισε να αλλοιώνει τις συνειδήσεις. Τότε που ενοχοποιήθηκε η λέξη κουλτούρα, τότε που οι μανάδες άρχισαν να ονειρεύονται για τις κόρες τους καριέρες μοντέλων..."

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         Γιάννης Ψαρουδάκης , μουσικός

Τα πιο μεγάλα δώρα που μπορούμε να δώσουμε στους «αθλητές της ζωής» είναι τα δώρα της ψυχής, Κωνσταντίνος Νικολαντωνάκης, Προπονητής ΑΜΕΑ

«…Αυτό που χρειάζεται να κάνουμε στον αθλητισμό με ΑΜΕΑ είναι όλοι μας να υποστηρίξουμε το άτομο να κινητοποιήσει και να αναπτύξει ισόρροπα και ισότιμα τις ιδιαίτερες δυνατότητες και ικανότητές του…»

 Κωνσταντίνος Νικολαντωνάκης, Προπονητής ΑΜΕΑ

Τρέλα είναι ο «περισσεύον» άνθρωπος μέσα μας. Αντώνης Λιοδάκης, ψυχίατρος

Τρέλα είναι ο «περισσεύον» άνθρωπος μέσα μας.

Αντώνης Λιοδάκης, ψυχίατρος

Μια κουβέντα η οποία έχει ως αφετηρία την ψυχιατρική μεταρρύθμιση και την μέχρι τώρα πορεία της. Μια κουβέντα που αβίαστα περνά στην Ελλάδα του σήμερα. Μια κοινωνία που σφαδάζει, μια κοινωνία σε αποσύνθεση… Και η προοπτική; Στην συνεργασία, στις κοινές διαδρομές, αναζητώντας μέσα από τους καρπούς της Γης…

Μια πλούσια σε αγωνίες αλλά και σε οράματα συζήτηση αυτή που είχαμε με την Αντώνη Λιοδάκη και που μοιραζόμαστε μαζί σας.

Συνέντευξη Ματθαίος Φραντζεσκάκης

Αναπηρία σημαίνει έλλειψη κάποιου σωματικού μέλους. Όχι όμως πνεύματος Αντώνης Τσαπατάκης

Αναπηρία σημαίνει έλλειψη κάποιου σωματικού μέλους. Όχι όμως πνεύματος

 Αντώνης Τσαπατάκης, Χανιώτης παραολυμπιονίκης

Παντελής Βούλγαρης: Tο ωραιότερο τοπίο το ανθρώπινο πρόσωπο

Η νέα ταινία του Παντελή Βούλγαρη «Μικρά Αγγλία», διαδραματίζεται στην Άνδρο την εποχή του Μεσοπολέμου και εξιστορεί μία διαχρονική όσο και τραγική ιστορία αγάπης. Το Tvxs.gr συνάντησε τον δημοφιλή σκηνοθέτη για μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξη, τόσο με αφορμή τη νέα του δημιουργία, όσο και για τη νέα γενιά Ελλήνων Κινηματογραφιστών, την παρούσα κατάσταση, καθώς και για τα μελλοντικά του σχέδια.              του       Γιώργου Ρούσσου

Ελένη Καραϊνδρου : « Όταν ανακάλυψα το πιάνο, μαγεύτηκα.»

Συνέντευξη Αντώνης Περιβολάκης

Με αφορμή την πρόσφατη έκδοση από την ECM του CD "Eleni Karaindrou - Concert in Athens" με την ορχήστρα της καμεράτας και τη διεύθυνση του Αλέξανδρου Μυράτ συναντήθηκε ο Αντώνης Περιβολάκης, συνεργάτης της "Πυξίδας" αλλά και του Μουσικού περιοδικού "Μετρονόμος" με την διάσημη Ελληνίδα δημιουργό.