01172018Τετ
ΕνημέρωσηΠεμ, 09 Νοε 2017 11am

Τα προβλήματα στέγασης του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης

Η κιβωτός της Ιστορίας και του Πολιτισμού μας, το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης ιδρύθηκε το 1920 με έδρα τα Χανιά, είναι αποκεντρωμένο Τμήμα των Γενικών Αρχείων του Κράτους και υπάγεται απευθείας στο Υπουργείο Παιδείας.


Η ΖΩΜΙΝΘΟΣ ΤΩΝ ΑΝΩΓΕΙΩΝ

Η ΖΩΜΙΝΘΟΣ ΤΩΝ ΑΝΩΓΕΙΩΝ

ΕΝΑΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΜΙΝΩΙΚΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ

Γράφει η Πόπη Φλώρου

Παρασκευή 5 Αυγούστου τελευταία ημέρα εργασιών στην ανασκαφή της Ζωμίνθου. Το συνεργείο, υπό την επίβλεψη της αρχαιολόγου κας Έφης Σαπουνά - Σακελλαράκη, εργάζεται πυρετωδώς μέσα στην κάψα του μεσημεριού για το κλείσιμο της ανασκαφής.

Μουσειακή Συλλογή για τον Ελευθέριο Βενιζέλο

Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» υπήρξε μία ιδέα του Μητροπολίτη Ειρηναίου Γαλανάκη να δημιουργηθεί στα Χανιά ένα Ίδρυμα πανελλήνιας και διεθνούς εμβέλειας, κέντρο μελέτης του έργου και της εποχής του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Ναυτικό Μουσείο Κρήτης

To   Ναυτικό Μουσείο Κρήτης  από το 1973 που ιδρύθηκε αποτελεί πόλο ανάδειξης αλλά και δημιουργίας στον τομέα της ναυτιλίας.

Μουσείο Σχολικής Ζωής Χανίων

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής Χανίων ιδρύθηκε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων, πριν από περίπου 6 χρόνια, μετά από σχετική πρωτοβουλία και πρόταση εκπαιδευτικών και πνευματικών ανθρώπων του τόπου μας.

Μουσείο παραδοσιακής ζωής Κρήτης"ΛΥΧΝΟΣΤΑΤΗΣ"

Ο «Λυχνοστάτης» στέκει τα τελευταία 20 χρόνια ως πόλος ανάδειξης αλλά και δημιουργίας στον τομέα της λαογραφίας. Βάζοντας στέρεες βάσεις και συνδιάζοντας το χθες, το σήμερα αλλά και το αύριο, ο «Λυχνοστάτης» αποτελεί σημείο αναφοράς.

"Μουσείο Τυπογραφίας των Χανιώτικων Νέων"

Σε μια εποχή που τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ βρίσκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων ένα μουσείο τυπογραφίας έχει κατακτήσει τα τελευταία χρόνια τις καρδιές των φίλων του χαρτιού και της μελάνης. Στηριζόμενο στο μοναδικό υλικό του αλλά  και στην αγάπη για την διαδικασία της τυπογραφίας, ως λειτουργικό μέρος τόσο της ενημέρωσης όσο και της εκτύπωσης ευρύτερα, το "Μουσείο Τυπογραφίας των Χανιώτικων Νέων" πρωταγωνιστεί.

Για το “Μουσείου Τυπογραφίας των Χανιώτικων Νέων” μιλάμε με την Υπεύθυνη Επικοινωνίας, την Έλια Κουμή.

Ματθαίος Φραντζεσκάκης