12162017Σαβ
ΕνημέρωσηΠεμ, 09 Νοε 2017 11am

Από το Ακρωτήρι Χανίων στην Λιβύη, κείμενο διαμαρτυρίας

ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Σε όλους είναι γνωστό ότι τους τελευταίους μήνες αεροσκάφη μίας ετερόκλητης συμμαχίας έχουν εγκατασταθεί στο αεροδρόμιο Χανίων και από τότε συνεχώς όλο το 24ωρο , νύχτα και μέρα, επιχειρούν κατά της Λιβύης .


Πυρηνική Ενέργεια; Όχι ευχαριστώ!

Πριν μερικές μέρες 11500 χιλιάδες τόνοι ραδιενεργών υδάτων απορρίφθηκαν στην θάλασσα του Ειρηνικού εν μέσω «υποκριτικών» δακρύων του εκπροσώπου της υπεύθυνης εταιρείας,

Ημέρα των Ατόμων με ειδικές Ανάγκες

Δεν θα περάσουν πολλές μέρες

και θα ξαναγίνει αναφορά

για τους ανθρώπους που πάσχουν

από κάποια μορφή αναπηρίας.

Αυτή η αναφορά θα γίνει γύρω στις 3-12,

εθνική ημέρα των Ατόμων με ειδικές Ανάγκες.

 

Εργάζομαι σε Σχολείο ειδικό.

Το Σχολείο έχει την τύχη να έχει ιδιόκτητο κτίριο,

δεν έχει, όμως, παιδική χαρά.

Δεν έχει πάγκους, σκάμμα, τσουλήθρα, τραμπάλα,

δοκούς ισορροπίας, σπιτάκι επικοινωνίας, μονόζυγο…

Κανονικά, δεν είναι στην δικαιοδοσία μου

να προβάλλω το έλλειμμα.

επειδή, όμως, γνωρίζω ότι το παιχνίδι,

η ελεύθερη δραστηριότητα και η δοκιμασία

κατά την διάρκεια αυτών,

οξύνουν τον νου

και οργανώνουν την σκέψη,

παρακαλώ τους κ.κ. αρμόδιους Άρχοντες,

να σκύψουν με συμπάθεια

πάνω από το οξύμωρο αυτό φαινόμενο,

και να εξεύρουν λύση.

 

Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία,

Ελένη Μαραθάκη – Αναστασάκη, Νοέμβριος 2009

Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ 25,26-3-2011

& Σάββατο 26.3.2011, ώρα 18.00 ΜΕΓΑΛΗ ANOIXTH ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΜΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, ΝΕΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (Περιοχή Δυο Αοράκια,Βιομηχανική Περιοχή)

Κινητό Κέντρο Ανακύκλωσης ΑΒ στα Χανιά

Η περιοδεία του Κινητού Κέντρου Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης ΑΒ ξεκίνησε από την Κομοτηνή, τη Δράμα, τις Σέρρες, την Κατερίνη, τη Βέροια, την Πτολεμαίδα, τη Φλώρινα, τα Ιωάννινα, την Άρτα, το Αίγιο, τον Πύργο, τη Σπάρτη, το Άργος, την Κόρινθο, τη Θήβα, τη Λαμία και συνεχίζει στα Χανιά.

Κείμενο Απεργών Μεταναστών, Ιανουάριος 2010

Δεν έχουμε άλλο τρόπο για να ακουστεί η φωνή μας, για να μάθετε το δίκιο μας. Τριακόσιοι (300) από εμάς ξεκινάμε Πανελλαδική Απεργία Πείνας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στις 25 του Γενάρη

Εκδηλώσεις Ανάδειξης Μνημειακών Ελαιοδέντρων απο τον ΣΕΔΗΚ

 
 
   Εκδηλώσεις με   θέμα: "Ανάδειξη και Αξιοποίηση Μνημειακών Ελαιοδέντρων Κρήτης" πραγματοποιήθηκαν  Πέμπτη 15 Οκτωβρίου στους Δήμους Ζαρού, Ρούβα και Γόρτυνας.
 
   Οι  εκδηλώσεις αυτές που οργανώνονται από τον ΣΕΔΗΚ, την Νομαρχία Ηρακλείου και τους Δήμους Ζαρού, Ρούβα και Γόρτυνας,  περιλαμβάνανε  επισκέψεις στα Μνημειακά Ελαιόδεντρα Γόρτυνας, Παλιάμας ( Μορόνι), Πανασού και Ημερίδα με θέμα: "Ανάδειξη και Αξιοποίηση Μνημειακών Ελαιοδέντρων Κρήτης" που έγινε στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Ζαρού.

«Αθώωση» των κεραιών κινητής τηλεφωνίας

«Αθωώνεται» η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπεται από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, καθώς, σύμφωνα με έρευνα της Υπηρεσίας για την Προστασία από τις Ακτινοβολίες του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Περιβάλλοντος της Γερμανίας, δεν αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

"Θεσμικό πλαίσιο για τον Αγροτουρισμό"

 
 Με μια ανοιχτή επιστολή προς τους πολιτικούς αρχηγούς λίγες μέρες πριν από τις εκλογές τα μέλη του Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδας και των Ενώσεων Αγροτουρισμού Κρήτης, Πελοποννήσου, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, εκφράσανε δημόσια την αγωνία τους  για το μέλλον του Αγροτουρισμού στη χώρα μας.

Κυριακάτικο συσσίτιο στο Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών

Στις μέρες μας οι λέξεις φτώχεια, εγκατάλειψη, αποξένωση, ιδιοτέλεια, εκμετάλλευση, περισσεύουν.

ΓΑΥΔΟΣ – Η Εμπειρία που Ξεπερνάει τη Φυσική Ομορφιά

 
 
"Περιμένετε! Αυτό το άρωμα… Αυτό το λεπτό κι ανάλαφρο άρωμα, από θυμάρι και μυγδαλιά, από συκιά και καστανιά… κι ακόμα, ετούτη η ανεπαίσθητη ανάσα του πεύκου, αυτή η υποψία ευωδίας από δεντρολίβανο και λεβάντα...Αχ φίλοι μου, αυτό το άρωμα είναι…είναι η Κορσική!".

Ο διχασμός των νέων

Γράφει ο Νίκος Κοκολάκης

Είσαι νέος, στην δύση της εφηβείας ,στο κομβικό σημείο όπου παίρνεις σημαντικές αποφάσεις , πιθανότατα , για όλη σου την ζωή. Εκεί κρίνονται όλα. Και τι παρελθόν σε υποστηρίζει;

Η ANEK LINES στηρίζει το Κρητικό Ελαιόλαδο & την Κρητική Διατροφή

 
 
Από τα μεσα περιπου του καλοκαιριου το ελαιόλαδο, που από τα πανάρχαια χρόνια αποτελεί το βασικότερο συστατικό της κρητικής διατροφής και ένα από τα μυστικά της μακροζωίας, παρέχεται δωρεάν στους επιβάτες της ΑΝΕΚ LINES.

Κόκκινη κάρτα στο ρατσισμό

«έδειξαν» παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές και μετανάστες

Με σύνθημα «παίζουμε στο γήπεδο της αλληλεγγύης για να μην παίζει κανείς μπάλα στις ζωές μας», πραγματοποιήθηκε τστο Εθνικό Στάδιο Χανίων, ο αγώνας αλληλεγγύης ανάμεσα στην ομάδα παλαιμάχων ποδοσφαιριστών και καλλιτεχνών «Hasta La Victoria Siemre» και στο Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης.

Τοπικά Αναψυκτικά. Αναψυκτικά Τεμενίων

 

Από το χθες στο σήμερα με δυναμική και πάθος

Από την "σειρήνα" των πολυεθνικών, στην εποχή των "ντόπινγκ". Οι επιχειρήσεις αναψυκτικών της Κρήτης που άντεξαν τους "Κύκλωπες" και τους "Λαιστρυγόνες", ξαναγίνονται μύθος. Κερδίζουν ολοένα και φανατικότερους καταναλωτές καθώς πείθουν ότι εκφράζουν το "γνήσιο", το "παραδοσιακό", το "δοκιμασμένο".

Για τους παλιότερους οι γκαζόζες, οι λεμονάδες και τα μπυράλ ήταν συνδεδεμένα με αναμνήσεις ζωής. Για τους νεότερους η εναλλακτική επιλογή στην πολιορκία του τυποποιημένου.

Ο αγώνας απέναντι στα μεγαθήρια της αγοράς δεν είναι εύκολος. Το μεράκι, το πάθος, και ενίοτε η "κουζουλάδα" αποδεικνύονται ισχυρές ασπίδες στην υπεροψία των ισχυρών.

Αναζητήσαμε απαντήσεις σε μια σειρά από ερωτήματα που θέσαμε στους δυο βασικούς εκφραστές των τοπικών αναψυκτικών της δυτικής Κρήτης, στα αναψυκτικά Γεράνι και στα αναψυκτικά Τεμενίων. Συνομιλητές μας αυτό το μήνα ο Γιάννης Γαροφαλάκης (Τεμένια) που διαδέχεται τον Σοφοκλή Αναγνωστάκη (Γεράνι) που φιλοξενήσαμε τον προηγούμενο μήνα.

Γνωρίστε τους...

Μ.Φ.

Οι Χανιώτες αρχιτέκτονες για την πόλη και τα προβλήματα της

chania

 

Οι προτάσεις του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Χανίων (ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ, Tμ. Χανίων) για το παρόν και το μέλλον της πόλης μας και τα χρονίζοντα προβλήματα της, έχουν κοινοποιηθεί από το 2002.

 

Μίκης ο Λυρικός

 

Μίκης ο Λυρικός
Μια μουσική παράσταση αφιερωμένη στο λυρικό Μίκη Θεοδωράκη


Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2009 στις 9:15 μ.μ.
Αη Γιάννης Ερημίτης Στην Μαραθοκεφάλα Κολυμβαρίου

youtube

facebook

facebook ΧΩΡΙΑ ΜΕ ΦΩΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ

Πρόγραμμα για την αξιοποίηση του κομπόστ από τους αγρότες

Ένα ερευνητικό πρόγραμμα με αντικείμενο την βελτίωση της ανάκτησης του ΟΡΓΑΝΙΚΟΥ ΚΛΑΣΜΑΤΟΣ των ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ που διαχειρίζεται η ΔΕΔΙΣΑ στο Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης του Νομού Χανίων,

«Terra Verde»

Terra_Verde_Logo-1τι είναι η «Terra Verde» ;

Την ίδια ώρα που ένας φυλακισμένος, παράγει αγροτικά προϊόντα, στον προαύλιο χώρο της φυλακής του, κάπου στη Λατινική Αμερική η κυβέρνηση φυλακίζει έναν ιθαγενή, επειδή υπερασπίζεται το χωράφι του, απέναντι στις πολυεθνικές.

5 Ιουνίου!

Γράφει η Σοφία Τσουρλάκη
 
"Να μιλάς για τον εαυτό σου, εγω δεν είμαι ζώο" είπε και ο τόνος της φωνής της έβριθε προσβεβλημένου αισθήματος. "Είμαι πολύ καλύτερη από τα ζώα. Τα ζώα υπάρχουν για να τα χρησιμοποιούμε και εμείς, οι άνθρωποι, είμαστε φτιαγμένοι για να διαφεντεύουμε τα ζώα"  Την κοίταξα και δεν πίστευα τη στιγμή που ζούσα. Μόλις δεκατριών ετών και να μιλάει έτσι....