12112017Δευ
ΕνημέρωσηΠεμ, 09 Νοε 2017 11am

Τροχιοδεικτικά Πυρά / Νοέμβριος 2008 - φ.73

Κάθε πρωί η διαδρομή μου έχει ως εξής...παίρνω το λεωφορείο και φτάνω στο σταθμό του Αγίου Αντωνίου στο Περιστέρι.

Από εκεί με το μετρό στο σταθμό Αττικής, μετεπιβίβαση στον ηλεκτρικό, στάση Μαρούσι, κι από εκεί ποδαράτος φτάνω γραφείο. Θα πεις τώρα γιατί στα λέω...για να έχεις εικόνες...


Τροχιοδεικτικά Πυρά /Ιούλιος-Αύγουστος 2008 - φ.70

What’ s on a man’s mind…
 
Είμαι κουζουλός κοντέσα λες; Όχι, ζωντανός είμαι…ή καλύτερα ζωντανεύω σιγά-σιγά…σε λήθαργο ήμουν…μαστουρωμένος…αλλά τώρα αρχίζω και συνέρχομαι…ναι…με βοηθάς πολύ κοντέσα μου…σου έχω απόλυτη εμπιστοσύνη…το νιώθω μωρέ…δεν λαθεύω…άμα πέσω έξω σε σένα να χέσω τα πάντα μετά…δεν πέφτω όμως…ξέρω, σου είναι δύσκολο να πιστέψεις…και σε ποιον δεν θα ήταν;

Τροχιοδεικτικά Πυρά / Σεπτέμβριος 2007-φ.60

    
Τι τηνικάδε αφίξαι, ω Κρίτων;
 
Αύγουστος εν Αθήναις. Συγκομιδή εμπειριών. Ότι σπείραμε τους προηγούμενους μήνες θερίζεται θέλοντας και μη τώρα. Καταμεσής της ραστώνης των πολλών. Στο αποκορύφωμα των διακοπών. Τον Αύγουστο, έγραφε κάποτε ο Ουμπέρτο Έκο, δεν υπάρχουν ειδήσεις.

Η ζωή είναι ωραία…

 
Ο Νίτσε έχει πει ότι αν κοιτάζεις συνεχώς την άβυσσο στο τέλος η άβυσσος θα κοιτάξει εσένα. Κι ο Πυθαγόρας διατείνεται ότι είναι μάταιο να ψάχνει κανείς την ευτυχία οπουδήποτε αλλού εκτός από μέσα του. Πριν αρκετό καιρό είχα δει μια εκπομπή του Λαζόπουλου στην οποία διαβάστηκε από τον ίδιο η επιστολή μιας κοπέλας άκρως συγκινητική γιατί απλώς μίλαγε για το πρόβλημά της που είναι η πάλη με την κατάθλιψη.

Τροχιοδεικτικά Πυρά/Ιούλιος-Αύγουστος 2007-φ.59

    
Σιωπή.
 
Αντιμέτωπος με τον "πολιτισμό" του κανιβαλισμού που προωθείται από τα media κι αναπαράγεται, δυστυχώς, από τους εκλεγμένους εθνοπατέρες εντός κι εκτός κι επί τα αυτά τείχη μιας ασυλίας στην ανοησία, σιωπώ. Κι επιλέγω σε ένδειξη διαμαρτυρίας αλλά και καρτερίας να σας αφιερώσω μια σειρά μουσικά κομμάτια τα οποία τουλάχιστον την δική μου καρδιά ευφραίνουν κι αγαλλιάζουν. Το αυτό επιθυμώ και δι υμάς.

Τροχιοδεικτικά Πυρά / Μάιος 2008 - φ.68

Μακεδονικό, ΟΤΕ, ακρίβεια, παράκρουση.
 
Προσγειώνομαι Παναγή Τσαλδάρη στο Περιστέρι και την τελευταία στιγμή προλαβαίνει ο πιλότος και στρίβει το τιμόνι ρίχνοντας το ρύγχος του αεροπλάνου στις εργατικές πολυκατοικίες ακριβώς πάνω από το σταθμό του μετρό οπότε και παρανάλωμα πυρός με τους επιβάτες όρθιους να χειροκροτούμε και τον πιλότο να βγαίνει από το κόκπιτ εν μέσω αποθέωσης ενώ την ίδια στιγμή μια πολυκατοικία είναι έτοιμη να καταρρεύσει και τριγύρω φωτιά, καπνός, κραυγές, κλάματα, διαμελισμένα κορμιά, πτώματα, αλλόφρονες ένοικοι αλλά και περαστικοί που ανεβοκατέβαιναν στο σταθμό του μετρό ωσότου έκλεισαν οι πόρτες του αυτόματα

Τροχιοδεικτικά Πυρά / Ιούνιος 2007 - φ.58

    
Για την Αμαλία.
 
Από τον 13ο ψαλμό αντιγράφω, " ρίξε το βλέμμα σου σ' εμένα κι αποκρίσου μου, Κύριε και Θεέ μου, κραταίωσέ με για να μην αποκοιμηθώ τον ύπνο του θανάτου, για να μην πουν οι εχθροί μου, "τον νικήσαμε" κι οι αντίπαλοί μου χαρούνε που κλονίστηκα". Άγγελος κι εξάγγελος είσαι πια Αμαλία. Και φυσικά δεν αποκοιμήθηκες τον ύπνο του θανάτου αλλά ξύπνησες τη θέληση όλων όσοι παρακολούθησαν τον αγώνα σου, να επιθυμούν και να διεκδικούν τα αυτονόητα.

Τροχιοδεικτικά Πυρά / Απρίλιος 2008 - φ.67

40 χρόνια μετά
 
Τον Ιούνιο του 1967 οι Beatles κυκλοφόρησαν το δίσκο " Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band". Βρίσκονταν στο υπερώο της δόξας τους κι από το μπαλκόνι έκλειναν το μάτι στο χίππικο κίνημα που ήδη κάλπαζε ανέμελα στ’ απέραντα λιβάδια των ναρκωτικών και των ανατολίτικων δοξασιών.

Τροχιοδεικτικά πυρά / Μάιος 2007-φ.57

    
Δύο λόγια μόνο πριν. Ενδεικτικά της παράκρουσης στην οποία βρίσκεται σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο ο λαός μας. Ένας εκ των συλληφθέντων για συμμετοχή στα έκτροπα που οδήγησαν στη δολοφονία ενός 25χρονου κατά τη διάρκεια συμπλοκής αληταράδων στην Παιανία είπε. Θέλω δικηγόρο και τη μαμά μου.

Τροχιοδεικτικά Πυρά / Μάρτιος 2008 - φ.66

        www.blogspot.com

Η εξουσία είναι μια σοβαρή υπόθεση για να αφήνεται έρμαιη στις ασύμμετρες διαθέσεις της επαναστατικής πλευράς του ανθρώπου. Εξ ου και οι δυνάμεις προστασίας και υπηρεσίας της σπεύδουν να την προστατεύσουν όποτε αυτή απειλείται.

Τροχιοδεικτικά Πυρά / Απρίλιος 2007 - φ.56

    Πόλεμος εμπειρογνωμόνων. Ανελέητος. Τι να πω εγώ; για το βιβλίο της ΣΤ Δημοτικού; Για το άρθρο 16; για τους δολοφόνους υπαλλήλους ποδοσφαιρικών σωματείων; για τα ομόλογα της ομολογίας της απάτης; Δεν έχω να πω τίποτα! τα έχουν πει όλα οι ειδικοί!

Τροχιοδεικτικά Πυρά / Φεβρουάριος 2008 - φ.65

    
Ένα κατευόδιο στον πατέρα μου.
 
Τον παππού μου τον φώναζαν Γυπαρομανώλη. Δεν γνωρίζω και πολλά γι αυτόν. Όσα έμαθα ήταν μπολιασμένα πίκρα και μια άχνη μίσους. Δεν ενδιαφερόταν ιδιαίτερα για την οικογένειά του, παρά μόνο για την καλοπέρασή του. Όλα σχεδόν τα παιδιά του, εννέα τον αριθμό, πέρασαν δύσκολα μαζί του, έως και τυραννικά.

Τροχιοδεικτικά Πυρά / Μάρτιος 2007 - φ.55

    15η Ιανουαρίου 1999. Ο εκσυγχρονισμός έχει αρχίσει να μετατρέπει τους Έλληνες σε κωδικούς χρηματιστηριακών εταιρειών. Οι μαθητές, και τότε και πάντοτε, είχαν βγει στους δρόμους διαδηλώνοντας. Διαχρονικά άλλωστε τα αιτήματά τους. Έγιναν επεισόδια. Έπεσε ξύλο. Τότε δεν είχαν ανακαλυφθεί οι ζαρντινιέρες αλλά οι μπάτσοι ήταν σοσιαλιστές οπότε είχαν τις ευλογίες της τρίτης διεθνούς. Ο Αρμπάν βρέθηκε σε λάθος σημείο. Άσε που προερχόταν από χώρα ρεβιζιονιστικών καταβολών.

Τροχιοδεικτικά Πυρά / Ιανουάριος 2008-φ.64

Χριστουγεννιάτικη ιστορία.

Εμφανίστηκαν ξαφνικά ένα χειμωνιάτικο μεσημέρι. Στη Στοά του βιβλίου. Εκείνη γύρω στα σαράντα κι ο πιτσιρίκος περίπου δώδεκα χρονών. Μάνα και γιος. Κρατούσαν στα χέρια τους θήκες βιολιών και προχωρούσαν δειλά-δειλά αναζητώντας λες ένα απάγκιο να ζεσταθούν. Οι ματιές τους συναντιόνταν σαν για να στηρίξουν το αμήχανο βάδισμά τους.

Τροχιοδεικτικά Πυρά / Φεβρουάριος 2007 - φ.54

    Σήμερα που γράφω είναι των Τριών Ιεραρχών. Τουτέστιν πάει κι ο Γενάρης. Μολονότι ο χειμώνας δεν μας έχει κάνει την τιμή να έρθει φέρνοντας μαζί του και την αντιβίωση έναντι όλων των εν εξάρσει ευρισκόμενων ιώσεων, ένα άλλου είδους ψύχος πλανάται πάνω από τον τόπο μας. Nα είναι άραγε υπεύθυνο το φαινόμενο του θερμοκηπίου και γι αυτό; 

Τροχιοδεικτικά Πυρά / Δεκέμβριος 2007 - φ.63

    
Περηφάνια και προκατάληψη
 
"Θεέ μου, κάνε να μη μιλάω και να μη συζητώ γι’ αυτά που δε γνωρίζω και δεν καταλαβαίνω". Άντον Τσέχωφ. Αποστροφή και προσευχή μαζί. Κι αποκαλύπτει ένα από τα πολλά βάσανα που δυναστεύει τους συγγραφείς, κι όχι μόνο, ανά τους αιώνες. Θέτει όμως κι ένα όριο. Πέρα από αυτό υπάρχει μόνο φιλαυτία. Πόσοι συγγραφείς άντεξαν και δεν το διάβηκαν; ελάχιστοι.

Τροχειοδικτικά Πυρά / Ιανουάριος 2007 - φ.53

    
Ήγγεικεν η ώρα για τον απολογισμό της χρονιάς. Παίρνω μολύβι και χαρτί και καταγράφω. Ένας Κύπριος έφαγε της χρονιάς του από μια ζαρντινιέρα που είχε ντυθεί μπάτσος. Ασκήθηκε δίωξη στο πεζοδρόμιο για ανέγερση αυθαιρέτου κτίσματος.
 
Ο Βουλγαράκης ομολόγησε αρνούμενος στη Βουλή την ανάμειξη Βρετανών πρακτόρων στην απαγωγή των πακιστανών. Ο Πολύδωρας στο μεσοδιάστημα που έκανε ντεκαπάζ, πριν βάψει κατράμι το μαλλί, δήλωσε ότι οι πακιστανοί απάγονταν αναμεταξύ τους. Από τη Νέα Μάκρη εν τω μεταξύ σκέφτεται ο πρωθυπουργός να ξεκινήσει αλυσίδα σουβλατζίδικων με τη μέθοδο του franchising.

Τροχιοδεικτικά Πυρά / Νοέμβριος 2007 - φ.62

    Τα παιδία παίζει

 
Εκείνη είναι στα 28 της, ευειδής και χυμώδης, με σπουδές υποκριτικής σε Βοστώνη και Νέα Υόρκη, κι ατενίζει το μέλλον με τη θρασύτητα ενός νεοσσού που γνωρίζει ότι ο μόνος τρόπος για να επιβιώσει είναι να απαιτήσει φωνάζοντας, σπρώχνοντας κι εξολοθρεύοντας, τροφή. Εκείνος είναι στα 36, υιός σχετικά επώνυμων γονέων.

Τροχιοδεικτικά Πυρά / Δεκέμβριος 2006 -φ.52

    
Χριστούγεννα έρχονται κι είπα να ασχοληθώ κομμάτι με τον Μπετόβεν...αλλά ας πιάσω το κουβάρι πρώτα από την αρχή.
 
Εξακολουθώ να τελώ υπό καθεστώς αμηχανίας μετά τα πρόσφατα περιστατικά κτηνώδους συμπεριφοράς ορισμένων ανεγκέφαλων συμπολιτών μας. Αναφέρομαι βέβαια τόσο στο βιασμό της Αμαρύνθου, όσο και στο πενταπλό φονικό του Αγρινίου. Ενστικτωδώς αισθάνομαι την ανάγκη να δηλώσω την αμέριστη συμπαράστασή μου στο θαύμα που λέγεται ζωή. Ταυτόχρονα σκέπτομαι τον Αριστοτέλη. Σκοπός της ζωής του ανθρώπου είναι, σύμφωνα με το φιλόσοφο, η πορεία του προς την λογική. Η ειδοποιός διαφορά μας από τα ζώα. Λογική.

Τροχιοδεικτικά Πυρά / Οκτώβριος 2007-φ.61

    
Διαφήμιση; Καλά ευχαριστώ!
 
Το δάχτυλο κι όχι το φεγγάρι. Το δέντρο κι όχι το δάσος. Το οφείλω στον εαυτό μου και στον τόπο. Παχύδερμη σκέψη. Φωτογραφίες ασπρόμαυρης λύπης σε έγχρωμα διαφημιστικά. Αποτυπώματα ελαστικών σταυρώνουν ανελέητα υποψηφίους. Δεκάδες χιλιάδες ευρω ή μήπως εκατοντάδες; κείτονται, μαυρισμένες εντός εκτός κι επί τ’ αυτά δρομάκια. Εκλογικά κέντρα αναποφάσιστων παιδιών έγιναν τα σχολεία. Οσονούπω ο αγιασμός θα τελείται, κι επισήμως, στα φροντιστήρια. Ψηφίσαμε προς χάριν των δημοσκόπων. Κι ελέω Θεού διαφημίσεως. Τι είναι η πατρίδα μας; θέλει κι ερώτημα; μία η απάντηση.  

Τροχιοδεικτικά Πυρά / Νοέμβριος 2006 - φ.51

        Κάθε μέρα τα ίδια. Ψάχνω την είδηση ωσάν να είναι αντίδοτο ζωής. Εφημερίδες παραμάσχαλα, μια κούπα καφέ με ανταλλακτικό, τσιγάρα ναι και όχι ή κομπολόι άφιλτρο αγχολυτικό, στρωσίδι πούπουλου στη ξεχαρβαλωμένη καρέκλα του γραφείου άσυλου υπολογιστών, σκόνη των άλλων συναδέλφων για σουβέρ αναισθητικού και κάθομαι. Άλλη μια νύχτα έχει περάσει δίχως να κάνει κλικ η ζώνη ασφαλείας ονείρων κι έτσι ταξίδεψα με ταρακούνημα διαρκείας στον ύπνο μου.