12152017Παρ
ΕνημέρωσηΠεμ, 09 Νοε 2017 11am

Φαρμάκι το γάλα!

 
Αλήθεια με τι ποσοστό κέρδους μπορεί να δουλεύει ένα κυλικείο; Πρόσφατα αγοράσαμε από το κυλικείο του νοσοκομείου  Χανίων ένα λίτρο γάλατος και πληρώσαμε 2.80 ευρώ την ίδια στιγμή που το συγκεκριμένο προϊόν πωλείται από 1,15 έως 1,35  σε super και mini market. Αναρωτιόμαστε άραγε μπορεί να πουλάει όσο και όπως θέλει ένα κυλικείο και τελικά υπάρχουν μηχανισμοί ελέγχου ή όχι; Θα επανέλθουμε!!!
 
Μ.Φ.

Νομαρχιακή Επιτροπή Τουρισμού Χανίων

Σύσκεψη λέει έκανε η Νομαρχιακή Επιτροπή Τουρισμού Χανίων με τα τοπικά ΜΜΕ για την τουριστική προβολή του νομού και την παρουσίαση 2 site που υλοποίησε. Για την ουσία της υπόθεσης δεν γράφουμε τώρα αλλά θα επανέλθουμε.
 
Αυτό που θέλουμε να ρωτήσουμε είναι ποιους κάλεσε και με ποιο τρόπο; Για μια ακόμη φορά πρέπει να ξεκαθαρίσουμε: Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΣΟΥΣ ΑΥΤΟΙ ΚΡΙΝΟΥΝ ΣΚΟΠΙΜΟ. Θα επανέλθουμε!
 
ΣΗΜ. Τα ίδια ισχύουν τόσο για το δήμο Χανίων όσο και για το σύνολο των υπηρεσιών και φορέων.
 
Ματθαίος Φραντζεσκάκης 

Ένας σύγχρονος Γιάννης Αγιάννης

Γιάννης Αγιάννης ήταν το όνομα του ήρωα των "Άθλιων" του Βίκτωρα Ουγκώ. Έτσι πολιτογραφήθηκε στη χώρα μας από τους έλληνες μεταφραστές του έργου το όνομα του εξαθλιωμένου Jean van Jean που τον κυνήγησε ο Ιαβέρης με αφορμή το ότι ο πρώτος έκλεψε για να φάει.
 
Στο έργο φαίνεται ότι ο Αγιάννης είχε το θάρρος να αντισταθεί στο ανηλεές κυνηγητό του εγκληματία Ιαβέρη που ταυτόχρονα ήταν και αρχηγός της Αστυνομίας. Τέτοια συνέχεια δεν μπόρεσε να δώσει όμως ένας σύγχρονος Γιάννης Αγιάννης, μια 67χρονη οικονομική μετανάστρια η οποία όταν συνελήφθη, επειδή είχε κλέψει κάτι φαγώσιμα από ένα σούπερ μάρκετ, υπέστη έμφραγμα και εγκεφαλικό.
 
Η ασφάλεια του σούπερ μάρκετ την είχε διαβεβαιώσει εξ αρχής ότι δεν θα την κατέδιδε στην αστυνομία κι εκείνη καθώς σηκώθηκε για να φύγει σωριάστηκε αφού δεν άντεξε τον εξευτελισμό. Και πόσοι ακόμα…
 
Α.Π.

Ο Καποδίστριας, η Κυβέρνηση και η Ελληνική περιφέρεια

Η ιδέα της συνένωσης των μικρών κοινοτήτων της Ελλάδας και η δημιουργία ομοιογενών, δυνατών και συνάμα σύγχρονων και δυναμικών μονάδων της τοπικής αυτοδιοίκησης σίγουρα αποτελούσε και αποτελεί - τουλάχιστον για εμάς- ενέργεια εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης. Αλλά…
Δυστυχώς η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προχώρησε στον Καποδίστρια της τοπικής αυτοδιοίκησης άτολμα, με Αθηνοκεντρικό και συχνά μικροπολιτικό "καταμερισμό" στην σύσταση των νέων δήμων. Κυρίως προχώρησε στην δημιουργία μονάδων τοπικής αυτοδιοίκησης οι οποίες άρχισαν να φορτώνονται αρμοδιότητες χωρίς όμως τα αντίστοιχα χρήματα.

Εκλογές και καποδιστριακοί δήμοι

 
 
Εδώ να δείτε κινητικότητα που υπάρχει. Από 3 έως 5 (και βάλε…) θα είναι οι υποψήφιοι δήμαρχοι σε κάθε περιφερειακό δήμο. Αν υπολογίσετε δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους είναι εύκολο να καταλάβετε  ότι μιλάμε για ένα πληθωρισμό φτώχιας. "Ουκ εν τω πολύ το ευ" έλεγαν…
Μ.Φ.

Τηλεκομπίνες

Αυτές τις μέρες εκδικάζεται η υπόθεση για της "τηλεκομπίνας". Η Ιστορία γνωστή. Ένας τηλεπαρουσιαστής κρύος και φαφλατάς παρουσιάζει ένα φωτο - κουίζ. Δύο ίδιες φωτογραφίες που όμως έχουν μια εμφανέστατη διαφορά.
Αυτή τη διαφορά καλούνται οι ανυποψίαστοι (;) τηλεθεατές να αναγνωρίσουν με δώρο σοσονάκια... ή κάτι παρεμφερές.

Ο Κωρονιάς, η κυβέρνηση

Όσο περνούν οι μέρες κοντεύει να χάσουμε κάθε αίσθηση μέτρου σχετικά με τις υποκλοπές που έγιναν μέσω  του δυκτίου της Vodafone. Ο κύριος Κωρονιάς, με την συνδρομή της κυβέρνησης, έχει βαλθεί να μας πείσει ότι σωστά έκανε παρέμβαση σε ένα δύκτιο υποκλοπής χωρίς να αναφέρει στις αρμόδιες αρχές.

Ο άνθρωπος φτιάχνει τη μιζέρια του…

 
Στις 10 του Μάρτη "προσάραξε", δηλαδή άραξε στον πλανήτη Άρη, ένα ειδικό διαστημόπλοιο – ερευνητής της NASA προκειμένου με στόχο να ξεκινήσει έρευνες για την ύπαρξη νερού στον Κόκκινο Πλανήτη. Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι πως την ίδια ακριβώς μέρα ο ΟΗΕ ανακοίνωνε πως το 20% του παγκόσμιου πληθυσμού, δηλαδή πάνω από 1 δις άνθρωποι, δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό.

ΑΡΝΟΥΜΑΙ!!!

 
Μέρες Γιορτών. Αθήνα. Οδός Ερμού. Κοντά στο Καρουζέλ του Συντάγματος. Πατείς με πατώ σε στον πεζόδρομο. Το απόλυτο αγοραστικό πανηγύρι… Όργανο της Δημοτικής Αστυνομίας πλησιάζει μπροστά μου έναν δεκαπεντάχρονο και τον ρωτά "Νεαρέ, αγόρασες CD;". Φοβισμένος ο νεαρός απαντά καταφατικά. "Δείξε μού το" λέει το όργανο. Ο νεαρός βγάζει από την τσέπη του το CD, ένα από αυτά τα γνωστά που πουλάνε παράνομα οι αλλοδαποί μετανάστες, και αμέσως ο αστυνομικός του Δήμου ζητά και την … απόδειξη.

Εσείς το ξέρατε;

Εσείς το ξέρατε;  (1)
 
Ότι η φετεινή χρονιά ( 2006 ),είναι χρονιά δημοτικών εκλογών;   Ότι θα κλειθούμε να εκλέξουμε τους Δημοτικούς μας Άρχοντες,οι οποίοι  θα προσπαθήσουν  μια ακόμη φορά να βελτιώσουν την Ποιότητα Ζωής  πολιτών και υποδομής της πόλης;

"Μάλλον το έκανε ο Αλβανός"

 
Μια  από τις πιο ατυχές στιγμές για την Κρήτη ήταν αυτή της στυγερής δολοφονίας του νεαρού Αλβανού από τον επίσης νεαρό Κρητικό στο Ρέθυμνο. Ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά σχετικά με τις προθέσεις και τις διαθέσεις του νεαρού φονιά. Διατυπώθηκε σε απόλυτο βαθμό η αντίδραση της τοπικής κοινωνίας σε τέτοια φαινόμενα. Αναπτύχθηκαν σε μεγάλη έκταση βαρύγδουπες εκφράσεις κατά των φαινομένων ρατσισμού και των εκφραστών τους. Καταλήγοντας σε γενικόλογες κρίσεις σχετικά με τις προθέσεις και τις διαθέσεις των πρωταγωνιστών της δολοφονίας στο Ρέθυμνο.

Σεισμολόγοι σε … ζωντανή σύνδεση

 
Τι συμπέρασμα πρέπει να βγάλουμε από τις χρόνιες αντιπαραθέσεις των μεγάλων σεισμολόγων της χώρας μας όπου για πολλοστή φορά βγήκαν στα κανάλια να πουν ότι επί της ουσίας χρησιμοποιούν διαφορετικές μεθόδους και διαφορετικά επιστημονικά μοντέλα, άρα ο καθένας τους βγάζει διαφορετικά συμπεράσματα; Το ξέρουμε: δεν θα συμφωνήσουν, είτε για καλοπροαίρετους είτε για κακοπροαίρετους λόγους. Δεν είμαι σε θέση να αμφιβάλλω για την επιστημοσύνη τους. Είμαι όμως σε θέση να αμφιβάλλω για το IQ μου αφού ακόμα προσπαθώ να κατανοήσω πώς διάβολο στις 8:30 το βράδυ της 9ης Ιανουαρίου το γνωστό δίδυμο Σταυρακάκης – Παπαζάχος βρισκόταν την ίδια στιγμή σε … ζωντανή σύνδεση … σε 3 κανάλια, ενώ την ίδια στιγμή άλλη φράση έλεγαν στο ένα κανάλι και άλλη στο άλλο. Σας το θέτω ως κουίζ και περιμένω απαντήσεις στη διεύθυνση της "Πυξίδας".
Πάντως, παρά την αλαζονεία και τη δημοσιολαγνεία των σεισμολόγων μας οι πολίτες κατάφεραν να αποδείξουν στο μεγάλο σεισμό της 8ης Γενάρη ότι παραμένουν ιδιαίτερα ψύχραιμοι. Επιτέλους και κάτι θετικό στην όλη υπόθεση.
Α.Π.

Το όνειρο σκοτώνεται;

 
Ήτανε άνοιξη και τότε.Μόλις που είχαν έρθει τα χελιδόνια.΄Ημουνα στον κήπο και κλάδευα τριανταφυλλιές.Ένα χελιδόνι πετώντας βιαστικά χτύπησε στο ξύλο της πέρκολας.
 
"Πόσο εύκολα το όνειρο σκοτώνεται ", αυτό σκέφτηκα τότε.
 
Και τώρα πάλι άνοιξη είναι.
 
Η εικόνα των επιβλητικών κύκνων πεθαμένων να κοίτονται στις λάσπες την  ίδια σκέψη φερνει στο μυαλό μου "πόσο απρόσμενα το όνειρο πεθαίνει".     
Θ.Δ.
 

Δημοτικές Εκλογές και Υποψήφιοι τοπικοί Άρχοντες

 
Όσο πλησιάζει ο καιρός για τις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές του 2006 τόσο εντείνονται οι κάθε λογής φήμες σε σχέση με τις υποψηφιότητες. Ονόματα πάνε και έρχονται λες και γίνεται αγώνας δρόμου. Δυστυχώς σχεδόν κανένας δεν κάνει αναφορές στις πολιτικές που θα εφαρμόσουν αυτά τα πρόσωπα.

Εκλογές και δήμος Χανιών

 
 
Καθώς πλησιάζουμε προς τον Οκτώβρη φαίνεται ότι ξεκαθαρίζει το τοπίο ως προς το ποιοι θα είναι οι αντίπαλοι του Κυριάκου Βιρβιδάκη στο δήμο Χανιών.
Έχουμε λοιπόν:

Ζήτημα τιμής: η σύλληψη ενός πτώματος

 
Χωρίς αμφιβολία το σημαντικότερο γεγονός για τα δεδομένα της ελληνικής δημοσιογραφίας κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων εορτών ήταν η εν ψυχρώ δολοφονία των 2 αστυνομικών από το Ρώσο νεαρό στην Κατάρα καθώς και η επακόλουθη … σύλληψη του πτώματός του. Το δεύτερο γεγονός μάλιστα, αυτό της ανεύρεσης του πτώματος θεωρήθηκε επιτυχία ιδιάζουσας σημασίας. Και αυτό, μιας και είχε τεθεί εξ αρχής το "στοίχημα" από μεριάς των λαγωνικών της ΕΛΑΣ για το αν θα καταφέρει να ξεφύγει από τον ευρύτερο κλοιό που του είχαν στήσει στην περιοχή Καλαμπάκας – Κατάρας.

"Μην διανοηθείτε να μας αναμίξετε…".

 
Αυτό ήταν το μήνυμα που έδωσαν οι Αμερικανικές Αρχές στην Ελληνική κυβέρνηση για την υπόθεση των υποκλοπών.  Το μόνο που δεν συμπλήρωσαν είναι το "αφού είμαστε ήδη αναμεμιγμένοι". Η περίπτωση των υποκλοπών είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αλλά και εξαιρετικά περίπλοκη. Επιδέχεται επίσης διαφόρων ερμηνειών, καθώς τίθεται μέχρι και θέμα εθνικής ασφάλειας. Ειλικρινά, δεν ξέρω πια αν είναι και το σημαντικότερο όλων, τώρα πια, αφού ο όρος αυτός – της "Εθνικής ασφάλειας" είναι από μόνος του δυσερμήνευτος.

Για το καλο μας!

Οι Ευρωπαίοι πολίτες, όχι μόνο θα φακελώνονται μέσω των τηλεφωνικών και ηλεκτρονικών επικοινωνιών τους, αλλά τα προσωπικά στοιχεία τους θα αποτελούν "εμπόρευμα" προς πώληση και, επιπλέον, θα πληρώσουν για το φακέλωμα... Στο όνομα, φυσικά, της καταπολέμησης της τρομοκρατίας...

Για τους χώρους πολιτισμού στα Χανιά

Ένας νέος κύκλος συζητήσεων πλανάτε τελευταία στα Χανιά σε σχέση με τους χώρους πολιτισμού. Έχουμε χώρους στα Χανιά; Χρειαζόμαστε και άλλους; Θέλουμε θέατρα, συνεδριακά κέντρα, μουσικές σκηνές, θέλουμε …
 
Σκέψεις και απόψεις ακούγονται διάφορες αλλά με εμφανή στοιχεία μονομερούς (κατά τη γνώμη μας) προσέγγισης των πραγμάτων.

Οι εκδρομές των σχολείων

Όλο και συχνότερα το τελευταίο διάστημα γινόμαστε αποδέκτες παραπόνων σχετικά με τις μηνιαίες σχολικές εκδρομές(περίπατοι) οι οποίοι κατά  κανόνα γίνονται στην παλιά πόλη και στο Κούμ Καπί της πόλης των Χανίων.