12172017Κυρ
ΕνημέρωσηΠεμ, 09 Νοε 2017 11am

Συνέντευξη Θανάσης Παπακωνσταντίνου

Δεν νομίζω ότι στον τομέα της έμπνευσης παίζει τόσο ρόλο το εξωτερικό περιβάλλον όσο το εσωτερικό, αυτό που έχεις μέσα σου.
Θανάσης Παπακωνσταντίνου, συνθέτης
Συνέντευξη – παρουσίαση: Αντώνης Περιβολάκης
Επιμέλεια: Ματθαίος Φραντζεσκάκης

"άλλος δρόμος δεν υπήρχε" / Το ντοκιμαντέρ…

"…ξαναθυμήθηκα τους  "αφανείς"  ήρωες της ιστορίας, γιατί αν θέλετε οι "πρωταγωνιστές" είχαν πάρει το δρόμο τους και ήταν αποφασισμένοι…"
Σταύρος Ψυλλάκης - σκηνοθέτης
Η ιστορία για τη συνέντευξη που ακολουθεί κρατάει πλέον 3 και κάτι χρόνια. Αφορμή ένα βιβλίο και κυρίως ένας άθλος ζωής. Οι πραγματικά σπουδαίοι αυτού του κόσμου που επιλέγουν να ζήσουν με το πάθος και όχι με τη λογική…

"Τα Πολύτιμα" της Μαρινέλλας Βλαχάκη

Επίμονα και συχνά επίπονα παράλληλα με τις υπόλοιπες ενασχολήσεις η Μαρινέλλα Βλαχάκη σμιλεύει λέξεις. Διηγήματα, παραμύθια, ένα μυθιστόρημα και έξι ποιητικές συλλογές. Ένα ψηφιδωτό λέξεων που έρχεται να αποτυπώσει μια διαρκή και εναγώνια προσέγγιση τόσο των εμφανών όσο και των απόκρυφων πτυχών της ζωής. "Τα πολύτιμα" που μας χάρισε πριν από μερικές μέρες η Μαρινέλλα Βλαχάκη ήταν η αφορμή για την κουβέντα μας.

Μ.Φ.

Συνέντευξη Γιώργος Καζαντζής

Πρόσωπο: Γιώργος Καζαντζής
Θέμα: Μια ζωή… μια καλλιτεχνική διαδρομή
Τον Γιώργο Καζαντζή είναι αλήθεια ότι τον παρακολουθούμε χρόνια στην καλλιτεχνική του διαδρομή αφορμή όμως για την συνέντευξη που ακολουθεί ήταν ο εντοπισμός  ενός οργανικού κομματιού του με τον τίτλο "Ελαφονήσι". Μια σύνθεση εμπνευσμένη από το δικό μας – και για το δικό μας -  "Ελαφονήσι".
Συνέντευξη στον Ματθαίο Φραντζεσκάκη