01172018Τετ
ΕνημέρωσηΠεμ, 09 Νοε 2017 11am

Η δημοσιογραφία του γλειψίματος, των εξυπηρετήσεων και των εκβιασμών. Δυο – Τρία πράγματα που έμαθα γι΄αυτήν …

10858450 10204401835419487 7242615287212690783 nΗ μέθοδος είναι παλιά, γνωστή και σε μεγάλο βαθμό επιτυχημένη. Πετάς λάσπη, αφήνεις υπονοούμενα και περιμένεις τον χρόνο να δουλέψει για εσένα. Το θήραμα συμπάει οπότε σου δίνει τα ανταλλάγματα που ουσιαστικά και πραγματικά θέλεις ή αντιδρά και σε φτύνει –κυριολεκτικά - οπότε εσύ κατακεραυνώνεις την φίμωση της δημοσιογραφίας. Τόσο απλά …


Οχι, διότι...

Δεν θα συμμορφωθώ προς τας υποδείξεις

της διαπλοκής, των δανειστών-δυναστών, της προπαγάνδας, των εκβιασμών, των απειλών, του παράλογου και της ανηθικότητας.

Όραμα και ελπίδα χρειάζεται η χώρα.

Καλημέρα…

124Κάπου στο τέλος του καλοκαιριού γράφονται οι γραμμές αυτές. Ένα ακόμα καλοκαίρι στην δίνη μιας ανθρωπιστικής (πλέον) κρίσης. Γύρω μας οι άνθρωποι ως μοναδικές περιπτώσεις (και όχι ως απρόσωποι αριθμοί!) συνθλίβονται καθημερινά. Ανεργία, ανασφάλεια, χρέη, ΕΝΦΙΑ, πετσοκομμένες κοινωνικές παροχές, αγορά σε ακινησία… Μια καθημερινότητα σε αδιέξοδο…

Αποφάσεις Τώρα !!!

Πέρα από τις ασφυκτικές πιέσεις που ασκούνται στη χώρα είτε από εξωτερικούς είτε από εσωτερικούς παράγοντες υπάρχουν κα΄ποιες αποφάσεις που πρέπει να παρθούν αμέσως τώρα παρά το όποιο πολιτικό κόστος αυ΄τες μπορεί έχουν. Έχουμ περιγράψει και αλλού και έχουμε διαπιστώσει ότι η συγκκριμένη κυβέρνηση ,είτε βαφτίζεται αριστερή είτε οτιδήποτε άλλο, προηλθε από ένα ετερόκλητο κίνημα που δεικδίκησε εναντίωση στο μνημόνιο και διεκδίκησε και την αξιοπρέπεια της χώρας.

Ο Σήφης κατάπιε τα χημικά της Συρίας

Την ώρα που γράφονται οι γραμμές στην Κρήτη δυο θέματα έχουν την τιμητική τους. Η τοξική απειλή από την υδρόλυση των χημικών της Συρίας και ο Σήφης.

ΟΙ ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΟΙ "ΦΡΑΝΚΕΝΣΤΑΪΝ" ΚΑΙ Ο ΛΟΒΟΤΕΜΝΟΜΕΝΟΣ ΟΧΛΟΣ

cut the rope 2w

 

Υπερεκτιμημένοι γιαλαντζί επαναστάτες ομότεχνοι, τελειωμένοι δημιουργικά, ηττημένοι ολοκληρωτικά από την ματαιοδοξία τους, φερόμενοι ως εγωϊστικοί "Φρανκενστάϊν" - δημιούργημα του "μιντιακού" συναλλασσόμενου συστήματος των μέσων μαζικής αποβλάκωσης, αρνούμενοι το έως τώρα ωφέλιμο έργο τους, το καλό μέρος του εαυτού τους, κατακρεουργούν το κοινό περί αισθητικής και αρμονίας αίσθημα με αντάλλαγμα λίγη ακόμη παράταση της δημιουργικής τους ανυπαρξίας. Χρόνια τώρα απόντες, απαθείς και αντισυναδελφικοί, αφήνοντας πάντα τους άλλους να καθαρίζουν και για εκείνους. 


Κόκκινο γι' αυτούς πανί η Αριστερά. Εκείνη που πάντα αφελώς(;) τους έδινε βήμα - και που δυστυχώς εξακολουθεί να τους δίνει. Βήμα το οποίο ποτέ δεν αρνήθηκαν. Ω, τι υποκρισία!! Οι συμβιβασμένοι να μιλούν για συμβιβασμό. 


Κι όλα αυτά την ώρα που η χώρα αγωνίζεται να υπάρξει, ελεύθερη και ανεξάρτητη από τα δεσμά που της έβαλαν εγχώριοι και ξένοι νταβατζήδες των λαών. Κι εκείνοι απέναντί της. Η καλύτερη προσφορά στους εδώ και χρόνια εργοδότες τους.

 

Πάτημά τους, δυστυχώς, οι λοβοτομημένοι και απροστάτευτοι αποδέκτες της χειραγωγούμενης πληροφόρησης, της "μίας και μοναδικής" αλήθειας, που μόνο το μέσο επιβάλλει.

 

Ας σταματήσει επιτέλους ο λαός να φέρεται ως όχλος.

Είμαστε όλοι ΠΟΛΙΤΕΣ αυτού του τόπου.

 

Βασίλης Φλώρος

τραγουδοποιός

 

για την αντιγραφή  Μ.Φ.

2002 – 2012 / 120+1 φύλλα της Πυξίδας

12 χρόνια –  120+1 φύλλα για μια προσπάθεια η οποία από την πρώτη μέρα είχε αποφασίσει να πορευτεί σε δύσκολες διαδρομές. Δυσκολίες οι οποίες εκπορεύονται από την επιλογή τόσο του πεδίου  όσο και του τρόπου έκφρασης.

Για την Πόλη, τους Πολίτες και τον Πολιτισμό λέμε όσον αφορά για το ποιο είναι το πεδίο της αναζήτησης μας επιμένοντας και στα τρία. 

 

120 φύλλα με πολλές δυσκολίες αλλά και αφάνταστες ομορφιές. Όπως και η ζωή άλλωστε…

120 φύλλα με θέσεις, απόψεις, παρουσιάσεις, συνεντεύξεις, λάθη…

120 φύλλα με πολλούς φίλους γύρω από εμάς και από τις δραστηριότητες μας.

Γιατί η Πυξίδα της Πόλης από την πρώτη μέρα φιλοδοξούσε να αποτελέσει ένα δημιουργικό τόπο για θέματα πολιτισμού.

 

Τα τελευταία 2 χρόνια, και  εμείς, όπως όλη η κοινωνία άλλωστε, βιώνουμε τις συνέπειες μιας πολιτικής η οποία συνθλιβεί την κοινωνία και στα πλαίσια αυτά με κάθε τρόπο επιδιώκει να διαλύσει εκδοτικές προσπάθειες όπως την δική μας. Όμως συνεχίζουμε!

 

Έχουμε πει και άλλη φορά. Από την πρώτη μέρα της έκδοσης μας δεσμευόμαστε από τις απόψεις, τις θέσεις, την αισθητική και τις εμμονές μας. Χωρίς να διεκδικούμε το αλάθητο υπερασπιζόμαστε το δημόσιο λόγο. Και φυσικά ζητάμε την κρίση και την κριτική σας.

 

Έχοντας την παραπάνω παρακαταθήκη, γυρνάμε σελίδα. Νέα σελιδοποίηση, νέες στήλες , περισσότερες σελίδες , νέα εκτύπωση. Πάντα, για την Πόλη, τους Πολίτες και τον Πολιτισμό.  Σας θέλουμε μαζί μας αναγνώστες, συνεργάτες, υποστηρικτές.

 

Σας θέλουμε συνοδοιπόρους και προφανώς κοινωνούς αυτής της προσπάθειας!

 

www.pyxida.gr

 

 

Το θέμα είναι η επόμενη μέρα !!!

Οδεύουμε προς το τέλος ενός ακόμα «σωτήριου» έτους και οι παπαγάλοι βγήκαν μέσα στον χειμώνα να μας πείσουν (για μια ακόμη φορά) ότι η ζωή μας δεν μπορεί παρά να είναι έτσι.  Μαυρίλα και σκοτάδι στην καθημερινότητα μας και μοναδική προοπτική κάθε λογής μπαμπούλες… Να χαιρόμαστε αν δεν θα μας πάρει σήμερα  , αλλά αύριο – μεθαύριο,  ότι έχουμε και δεν έχουμε, η τράπεζα και η εφορία. Να ζητωκραυγάζουμε όταν η ανεργία ΠΕΦΤΕΙ στα 26% (από 27% +). Να διεκδικούμε το δικαίωμα στην ζωή…

Για τους επαναστάτες του καναπέ και τους «αμέτοχους» παρατηρητές της ζωής μας…

Το 2014 είναι μπροστά μας. Ένα σκληρό 2013 αφήνει πίσω τα σημάδια χαραγμένα σε μια κοινωνία η οποία σε μεγάλο βαθμό σφαδάζει ενώ παράλληλα φαίνεται να κοιμάται…