12162017Σαβ
ΕνημέρωσηΠεμ, 09 Νοε 2017 11am

Συνέντευξη :Πέτρος Κακολύρης, συγγραφέας

«…Το μεγάλο μάθημά της μεταμόσχευσης είναι, φροντίδα για τον εαυτό μου, φροντίδα για τους άλλους…»

Πέτρος Κακολύρης, συγγραφέας , αντιπρόεδρος του συλλόγου μεταμοσχευμένων καρδιάς "Συνεχίζω"

 


Πολυχρόνης Κουτσάκης, συγγραφέας

«… Η προσωπικότητά του Βενιζέλου και οι αποφάσεις του αναγκαστικά δίχαζαν την χώρα – είτε τον υποστήριζε κάποιος φανατικά, είτε τον απεχθανόταν, δεν υπήρχε μέση οδός. Αυτά τα έντονα πάθη έχουν περάσει, ως ιστορική γνώση ή ως απλή φήμη, και στις επόμενες γενιές, οπότε το ενδιαφέρον για τον Βενιζέλο ανατροφοδοτείται διαρκώς…»

 Πολυχρόνης Κουτσάκης, συγγραφέας 

 

Οι άστεγοι στην Ελλάδα

Γράφει Όλγα Παναγιωτοπούλου

Στην Ελλάδα, το φαινόμενο της έλλειψης στέγης είναι αρκετά πρόσφατο συγκριτικά με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια συνεχής αύξηση του άστεγου πληθυσμού που τείνει να πλησιάσει τους αντίστοιχους των Ευρωπαϊκών χωρών.

 

Μαρία Χναράκη , συνέντευξη

«Τον επισκέπτη ενδιαφέρει η  ιδιαιτερότητα του Κρητικού να γλεντά χορεύοντας κυκλικά τη σκέψη του και να εκφράζει με το τραγούδι όχι μόνο τη χαρά αλλά τον πόνο του…»

Μαρία Χναράκη , Διευθύντρια Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Drexel στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ

Συνέντευξη στον Ματθαίο Φραντζεσκάκη

Γιάννης Κιουρτσάκης, συγγραφέας

“… για να προσεγγίσουμε κάπως ένα νέο όραμα – ή μια τέτοια ουτοπία – χρειάζεται κάτι πολύ πιο δύσκολο από την τρέχουσα πολιτική: ένας αγώνας του καθενός από εμάς για να χτίσουμε μια σωστή ανθρώπινη σχέση με τους άλλους και με τον ίδιο μας τον εαυτό…”

Γιάννης Κιουρτσάκης, συγγραφέας

Συνέντευξη στον Ματθαίο Φραντζεσκάκη

«…η ποίηση ούτως ή άλλως είναι κοινωνικό γεγονός…» Βαγγέλης Κακατσάκης, ποιητής

 

«…η ποίηση ούτως ή άλλως είναι κοινωνικό γεγονός…»

Βαγγέλης Κακατσάκης, ποιητής

 Με τον Βαγγέλη Κακατσάκη είχαμε γνωριμία ,αλλά αλήθεια είναι, όχι συνεργασία. Με αφορμή την λογοτεχνική του προτροπή «Όταν γίνεις ποίημα» βρεθήκαμε σε μια εκδοτική συνεργασία, καρπός της οποίας η ομότιτλη ποιητική συλλογή αλλά και η συνέντευξη που ακολουθεί.

 

H ζωή και τίποτ' άλλο, Λεωνίδας Κακάρογλου

Συνέντευξη Ματθαίος Φραντζεσκάκης

Εκθέτει δημόσια τα γραπτά του από το 1981, ο Λεωνίδας Κακάρογλου μετρά έως σήμερα επτά ποιητικές συλλογές, με πρώτη αυτήν με τίτλο «Τοπία Κοριτσιών» και τελευταία την «Άδεια Εξόδου», του 2009. Μετά από τριάντα χρόνια ποιητικής έκφρασης δοκιμάζει αλλιώς… Χωρίς  να αφήνει ουσιαστικά την ποιητική του γραφή εκφράζεται μ΄ένα πεζογράφημα.  Δυο φωνές, μια σύνθετη πλοκή και … παντού εικόνες.

«"Με παρηγορεί που ο χρόνος είναι αειθαλής και ας είναι η ζωή μας φυλλοβόλα"…»

Μια συζήτηση με την Μαριννέλα Βλαχάκη με αφορμή την κυκλοφορία της Μηλιάς του Ροΐδη και των διηγημάτων «Η Τελευταία Εργάσιμη»

Συνέντευξη στον Ματθαίο Φραντζεσκάκη

Θωμάς Κινδύνης, σκηνοθέτης

Η φύση είναι ένα σημαντικό δυναμικό για την επιβίωσή μας

Θωμάς Κινδύνης, σκηνοθέτης

Διαβάζοντας κάποιος το βιογραφικό σας, μπορεί να σας αποδώσει τους τίτλους του ηθοποιού, σκηνοθέτη, μουσικοπαιδαγωγού, κινησιολόγου κτλ. Ποιος είναι ο επαγγελματικός τίτλος που υπερτερεί για εσάς απέναντι σε όλους τους υπόλοιπους και γιατί;