01172018Τετ
ΕνημέρωσηΠεμ, 09 Νοε 2017 11am

Το κοριτσάκι με τα σπίρτα. Της Άννας Χατζησοφιά

Οι κλασικές αξίες πάντα ξανάρχονται στη μόδα. Όπως το καμηλό παλτό, που κάθε γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της φυλάει στην ντουλάπα. Όπως ο Κώστας Καραμανλής για την Κεντροδεξιά. Το μικρό μαύρο φόρεμα που θα σε βγάλει από μια δύσκολη κατάσταση αν δεν έχεις πάρει δέκα κιλά εν τω μεταξύ. Η Μερσεντές Ε class που την αράζεις στο γκαράζ και κυκλοφορείς με Σμαρτ, γιατί οι καιροί είναι πονηροί και μπορεί να σε θεωρήσουν και λίσταρχο κλπ, κλπ.


Ακριβοί και λαμπεροί συνάδελφοί μου, μεγαλοδημοσιογράφοι…

Έχετε δίκιο, ακριβοί και λαμπεροί μου συνάδελφοι. Καλά κάνετε και μας δείχνετε τη σκληρή πραγματικότητα που προκαλέσαμε με την ψήφο μας τις τελευταίες ημέρες. Ακυρώνονται τα όνειρά μας με αυτό που συμβαίνει από τις 6 Μαΐου!

Του Αλέκου Α. Ανδρικάκη

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Γυμνός: Το έγκλημα της Τράπεζας της Ελλάδος με απλά λόγια

Του Στάθη Στασινού

10-1skitso-thumb-largeΚανένα οικονομικό παιχνίδι δεν είναι πέραν της κατανόησης ενός φιλομαθούς αποφοίτου λυκείου, εάν του το παρουσιάσουν χωρίς τους χιλιάδες τεχνικούς όρους που στόχο έχουν να τον αποτρέψουν από το να μάθει πως το παιχνίδι είναι περίπλοκο μεν, αλλά απλό στην ουσία του.

Η ασέβεια

Γράφει ο Ανδρέας Πετρουλάκης

Όποτε πεθαίνει ένας σημαντικός Έλληνας συνωστίζονται όλοι οι πικραμένοι να μπουν στο κάδρο. Να συνεισφέρουν την αυθυποβολιμαία συγκίνησή τους στον κοινό θρήνο με μεγαλόστομες κενολογίες

Το τέλος της Ανοχής, του Στ. Κούλογλου

H υπαγωγή της χώρας σε διεθνή οικονομική και κοινωνική κηδεμονία, ένα και πλέον αιώνα αργότερα από την προηγούμενη που είχε όμως επιβλήθεί στην «Ψωροκώσταινα» του 19ου αιώνα, αποτελεί ένα γεγονός με ιστορική σημασία και σοβαρότατες πολιτικές προεκτάσεις.

Δώρο Χριστουγεννιάτικο : Ο Ερωτόκριτος

Του Νικήτα Π. Κακκαβά, Κρήτη

με τα τεράστια ελληνικά μου χαυλιόδοντες αθανασίας

Νίκος Καρούζος

 

Ολίγο φως και μακρινό

σε μέγα σκότος κι έρμο.

Διονύσιος Σολωμό

Ελληνική Κρίση. Ο διπλος ρολος της Goldman Sachs και τα διεθνή ΜΜΕ

Η πρωτοσέλιδη έρευνα της Liberasion αποτυπώνει ένα σχέδιο με πολλούς αποδέκτες.

Η έρευνα ξεκινά με ανταπόκρισή των Grégoire Biseau και Jean Quatremer από τις Βρυξέλλες, στην οποία επισημαίνεται ότι η αμερικανική τράπεζα κατηγορείται ότι έχει κερδοσκοπήσει σε βάρος της Ελλάδας, παρ' ότι συμβούλευε την Αθήνα για πολλά χρόνια.

Η Ισπανία και ο νέος κύκλος της ευρωπαικής κρίσης

Του Γιώργου Σταθάκη*

Στα 110 δισ. που δανείζεται η Ελλάδα είναι πολύ πιθανόν να προστεθούν 250 δισ. για την Ισπανία. Μία ακόμα χώρα θα αρχίσει να δανείζεται “εκτός των διεθνών αγορών”, από τη νέα “απομονωμένη αγορά” δανειακών κεφαλαίων. Οι Βρυξέλλες και το ΔΝΤ, όπως και στην περίπτωση της Ελλάδας, θα προσφέρουν για ένα διάστημα δανειακούς πόρους.

Θάνος Μικρούτσικος: Αυτός ο κόσμος πρέπει να καεί!

Του ΟΔΥΣΣΕΑ ΙΩΑΝΝΟΥ

Αεικίνητος και δημιουργικός, εδώ και δεκαετίες. Αιχμηρός στις πολιτικές του τοποθετήσεις και ενεργός στον δημόσιο διάλογο μέσα από όποιο βήμα τού δίνεται.

Οργώνει την Ελλάδα με ένα πιάνο και μια φωνή -τη Ρίτα Αντωνοπούλου-, κάνει σχέδια για την τέχνη του, το τραγούδι και δείχνει πως έχει ακόμη πολύ καύσιμο, όταν οι περισσότεροι της γενιάς του μοιάζουν αποτραβηγμένοι.