12172017Κυρ
ΕνημέρωσηΠεμ, 09 Νοε 2017 11am

Όψεις - Απόψεις / Φεβρουάριος 2008 - φ.65

    
Περί γελοιότητας
 
Οι άνθρωποι όταν κάνουν έρωτα είναι γελοίοι. Με τους αλλοπρόσαλλους μορφασμούς, την επιτηδευμένη επιθετικότητα, την ανυπόστατη αθωότητα, δεν κοροϊδεύουν κανένα. Με τις ασύλληπτες σωματικές στάσεις κορμιών συνηθισμένων σε δουλειές γραφείου και τον ατυχή μιμητισμό ερωτικών ταινιών και εγχειριδίων καμα-σούτρα, μοιάζουν με δόκιμους μετεξεταστέους ακροβάτες. Με τα μουγκρητά και τους αναστεναγμούς τους, τις μπάτσες και τα χάδια τους, τα δαγκώματα και τα γλοιώδη φιλήματα, μοιάζουν με κακόφωνη ορχήστρα και άλλοτε με ήρωες σε Βραζιλιάνικη σειρά στο fast forward.

Όψεις - Απόψεις / Ιανουάριος 2008-φ.64

    
Περί οπλοκατοχής
 
Η πρόσφατη υπόθεση με τα Ζωνιανά έφερε, ηθελημένα ή όχι, στο ημιδημόσιο και κοινωνικό βίο της Κρήτης την συζήτηση περί οπλοκατοχής. Την έφερε μέσα από ένα δίπολο: άλλο η οπλοκατοχή και άλλο η παραβατικότητα. Άλλο οι γκάνγκστερς που αλλοιώνουν την έννοια της παράδοσης, και άλλο η πλειοψηφία των οικογενειών που έχουν όπλα στο σπίτι τους.

Όψεις - Απόψεις / Σεπτέμβριος 2007-φ.60

    
Σε αυτές τις εκλογές θα ψηφίσω αριστερά.
 
Θα ψηφίσω αριστερά επειδή 650 ευρώ δεν φτάνουν σε κανένα για να ζήσει.
Θα ψηφίσω αριστερά επειδή έχω βαρεθεί τα κόμματα εξουσίας να μιλούν εξ’ ονόματος της ελληνικής οικογένειας και να στηρίζονται ταυτόχρονα στο ξεζούμισμά της για να στηρίζει τα παιδιά της στα πιο δημιουργικά τους χρόνια.

Όψεις - Απόψεις / Δεκέμβριος 2007 - φ.63

    
Τα χρονικά της ζωνιανολογίας
 
Ας υποθέσουμε ότι υπάρχει μία ομάδα νέων ανθρώπων 25-30 σε ένα τυχαίο μέρος στα ορεινά της Κρήτης. Ας υποθέσουμε επίσης, ότι η ομάδα αυτή ζει σε μία κοινότητα όπου είκοσι χρόνια πριν αποκλειστική σχεδόν απασχόληση ήταν η κτηνοτροφία. Οι πατεράδες αυτών των παιδιών θα πρέπει ως κτηνοτρόφοι να είχαν μία σχέση με την ζωοκλοπή και μία επίσης σχέση με την οπλοκατοχή όντας κρητικοί, αλλά αυτό δεν μας πολιοαπασχολεί.

Όψεις - Απόψεις/ Ιούλιος-Αύγουστος 2007-φ.59

    
Καλοκαίρι  με τον Θανάση
 
Με το φαινόμενο του θερμοκηπίου, το λιώσιμο των πάγων και όλα τα συναφή το μόνο σίγουρο είναι ότι η θάλασσα θα αρχίσει να ανεβαίνει. Και; Δεν κατάλαβα; Πού είναι το κακό σε αυτό; Τώρα το καλοκαίρι την έχουμε τόσο ανάγκη, που δε μπορεί κανείς να φανταστεί ότι λίγη ακόμα θα έβλαπτε. Για αυτό και εγώ λοιπόν έχω φροντίσει να βρω το δικό μου καλοκαιρινό ησυχαστήριο δίπλα στη θάλασσα.

Όψεις - Απόψεις / Νοέμβριος 2007-φ.62

    
Η τηλεοπτική σαγήνη του κυρίου Καρατζαφέρη
 
Κιουρίες και Κύριοι! Μία μοναδική παράσταση! Ο Καραγκιόζης αρχηγός κόμματος! Πρωταγωνιστούν: Ο Μπάμπης ο σουγιάς, ο Βουκεφάλας, η μήτρα των Καντακουζηνών αυτοκρατόρων, μία τρίχα απ’ τα μουστάκια του εθνάρχη Παπαδόπουλου και ο Μπιρικόκος ντυμένος πορτατίφ! Ο θίασος θα συγκροτήσει κοινοβουλευτική ομάς και θα εκστρατέψει προς την απέναντι μπάντα του μπερντέ, στο σαράι, όπου και κατοικοεδρεύουν κλέφτες, τζάκια, τοιούτοι, Εβραίοι κοσμηματοπώληδες, οι Τούρκοι (φυσικά), φλώροι κουλτουριάρηδες αναρχοαυτόνομοι και ο Αλβανός καλουπιτζής του σαραγιού!

Όψεις - Άποψεις / Ιούνιος 2007 - φ.58

    
Λευτεριά στους φυλακισμένους τηλεθεατές της Βενεζουέλας (και όχι μόνο)
 
Στις 27 Μαΐου η κυβέρνηση της Βενεζουέλας αποφάσισε να άρει τη άδεια αναμετάδοσης στον μεγαλύτερο και αρχαιότερο τηλεοπτικό σταθμό της χώρας, τον RCTV. Η πράξη αυτή έδωσε λαβή στην αντιπολίτευση για να μιλήσει "για το τελειωτικό βήμα της χώρας προς τον ολοκληρωτισμό" και σε σειρά διεθνών μέσων ενημέρωσης και διεθνών οργανισμών, όπως το ίδρυμα Κάρτερ και οι ρεπόρτερ χωρίς σύνορα να μιλήσουν για μία απειλητική κίνηση εναντίον της ελευθερίας του λόγου.

Όψεις - Απόψεις / Οκτώβριος 2007-φ.61

    
1.000.000. κομμουνιστές ;!;!
 
Στο βιβλίο "Ατελέσφοροι και Τελέσφοροι" ο Γ.Β. Δερτιλής υποστηρίζει ότι διαχρονικά ο εκάστοτε συνασπισμός εξουσίας διατηρείται στην Ελλάδα μέσα από μία άτυπη αλλά σταθερή συμμαχία μεταξύ των ανώτερων στρωμάτων και της υπαίθρου εις βάρος των μεσαίων και κατώτερων αστικών πληθυσμών. Αν κάτι αποδεικνύουν οι πρόσφατες εκλογές είναι η επιβεβαίωση του παραπάνω σχήματος.

Όψεις - Απόψεις / Μάιος 2007 - φ.57

    

Νικολά Σαρκοζί

 
Την επομένη της νίκης του Νικολά Σαρκοζί, έγινε γνωστό ότι θα περιλάβει στην κυβέρνηση του υπουργούς προερχόμενους από το σοσιαλιστικό κόμμα και τον ευρύτερο χώρο της αριστεράς. Προσπαθώντας μάλιστα να διασκεδάσει τις αντιδράσεις των συνδικάτων και της αντινεοφιλελεύθερης αριστεράς προέβει σε επαφές με τους εκπροσώπους των μεγαλύτερων συνδικαλιστικών ενώσεων εγγυούμενος ότι καμία μεταρρύθμιση δεν θα περάσει η νέα κυβέρνηση χωρίς και τη δική τους συναίνεση.