12132017Τετ
ΕνημέρωσηΠεμ, 09 Νοε 2017 11am

διήμερο εκδηλώσεων για τον πολιτισμό, την τεχνολογία, την εκπαίδευση και τον αθλητισμό 3 και 4 Μαΐου 2014

Ο  Σύλλογος  Διοικητικού Προσωπικού του Πολυτεχνείου Κρήτης  και το «Κύτταρο Χαλέπας», διοργανώνουν  διήμερο εκδηλώσεων για τον πολιτισμό, την τεχνολογία, την εκπαίδευση και τον αθλητισμό το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Μαΐου 2014 στην Πολυτεχνειούπολη στα Κουνουπιδιανά, σε συνεργασία με  τον Αθλητικό  Όμιλο «Κύδων Χανίων», τον  Αθλητικό Ποδοσφαιρικό Σύλλογο «Αστέρας Χαλέπας» και τη  μηνιαία εφημερίδα «Πυξίδα της πόλης».


“…Σταύρωσέ τον!” | Ομαδική εικαστική έκθεση στο μέγαρο Τριανόν

Συμμετέχοντας στις δράσεις του προγράμματος «ΧΑΝΙaRT 2014 – Εικαστικές Διαδρομές στο Νομό Χανίων» η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, η Λαϊκή Βιβλιοθήκη Παλαιών Ρουμάτων και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης–Ελαιουργείον παρουσιάζουν την ομαδική εικαστική έκθεση «…σταύρωσέ τον!» στο Μέγαρο Τριανόν, Ηρώων Πολυτεχνείου 43.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 28.5.2014.

Ανοικτά Δευτέρα, Τετάρτη & Παρασκευή από 20.00 έως 22.00. Είσοδος Ελεύθερη.
Ειδικά Κείμενα: Μαρία Μαραγκού
Επιμέλεια: Ιωάννης Ν. Αρχοντάκης

«Η έκθεση Σύγχρονης Τέχνης «…σταύρωσέ τον!» αποτελεί ένα εικαστικό σχόλιο στις επίκαιρες θρησκευτικές, πολιτικές και εκλογικές δράσεις των ημερών μας. Η ύπαρξη του σταυρού ως συμβόλου ανάγεται στα βάθη της αρχαιότητας. Η χρήση του είχε και έχει, τόσο καλλιτεχνικό όσο θρησκευτικό και εθνικιστικό χαρακτήρα. Κατά τους ρωμαϊκούς χρόνους είχε χρησιμοποιηθεί σαν όργανο τιμωρίας και θανάτου. Έκτοτε έχει χρησιμοποιηθεί ως θρησκευτικό σύμβολο για απόδοση λατρείας ή τιμής, έχει χρησιμοποιηθεί ως εθνικό σύμβολο σε λάβαρα, σημαίες και θυρεούς, κυρίως για να δηλώσει τις θρησκευτικές αντιλήψεις του φέροντος. Ο σταυρός έχει χρησιμοποιηθεί ως σύμβολο προβολής μιας ιδέας και ως σύμβολο διαφοροποίησης ενός κοινωνικού συνόλου. Ταυτόχρονα χρησιμοποιείται έως και τις μέρες μας ως σημάδι εκλογικής επιλογής. Για τους αναλφάβητους το σύμβολο του σταυρού κατέχει θέση και βαρύτητα υπογραφής. Το σχήμα του σταυρού είναι τόσο ποικιλόμορφο όσες είναι και οι χρήσεις του. Τόσο διαφορετικό, αλλά στην πεμπτουσία του πάντα ίδιο, όσες οι κοινωνικές, εθνικές, γλωσσικές και θρησκευτικές ομάδες που το χρησιμοποιούν».

AFISA.Stavrose ton_mikriΣτην Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης «…σταύρωσέ τον!» συμμετέχουν οι εικαστικοί καλλιτέχνες:
Αθανασιάδου Κέλλυ, Αργυροηλιοπούλου Αννίττα, Βαθιανάκη Χρύσα, Βασιλάκου Μαργαρίτα, Vassiliki (Benopoulou), Vourou – Allaz Claire, Βουσουρας Ανδρέας, Γιαβρόπουλος Νίκος, Δερματης Χαράλαμπος, Διαλινος Γιάννης, Δουμα Θαλασσινή, Ζερβουδάκης Σπύρος, Ζολωτάκης Αποστόλης, Zοya (Pilipenko), Θεος Βασίλης, Καλαϊτζάκης Μιχάλης, Καλογεράκη Κατερίνα, Καπετανάκη Λιλη, Κόης Σάββας, Κοκκίνη Μαρία, Κότουλας Απόστολος, Κουκουράκης Γιάννης, Κουτρούλης Γιάννης, Lane James, Λεούση Επιστήμη, Loco Herr, Λυμπουρίδης Βαγγέλης, Μαγκανιώτης Αλέξανδρος, Μανετα Άννα, Μαρκαντωνάκης Π. Γιάννης, Μεραντζας Δημήτρης, Μπαμπουσης Μανόλης, Μπιτζανάκη Ελευθερία, Μποβιάτσου Λαμπρινή, Μόσχος Τάκης, Bullent Paula, Ξενάκης Πέτρος, Ξηροχειμωνας Παντελής, Παπαϊωάννου Στέφανος, Πάτσιος Κωνσταντίνος, Πουλαντζα Νατάσσα, Πρωτοπαπαδάκη Βασιλική, Ranharter Herb, Σαπανας Κωνσταντίνος, Stollenwerk Rena, Filippov Andrei, Φιλος Θεόδωρος, Fischer Konstantin, Φωτοπούλου Εύη.

Η Εικαστική Έκθεση «…σταύρωσέ τον» συμμετέχει και υποστηρίζεται από το πρόγραμμα: «Τέχνη & Οίνος – Τα Οινοποιεία Δυτικής Κρήτης στηρίζουν τον Πολιτισμό».

«Αναφορά» Στον Νίκο Καζαντζάκη Έκθεση 37 Σύγχρονων Καλλιτεχνών

«Αναφορά»

Στον Νίκο Καζαντζάκη

Έκθεση 37 Σύγχρονων Καλλιτεχνών

Επιμέλεια: Χρυσούλα Σκεπετζή

 

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΝΙΩΝ
Διάρκεια: 12 Μαρτίου -13 Απριλίου 2014

Ώρες επίσκεψης:

Δευτέρα - Σάββατο 11.00-13.00 και 19.00-21.00

Κυριακή κλειστά

 

 

afisa finalΗ Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, η Τοπική Επιτροπή Νομού Χανίων της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη και το Πνευματικό Κέντρο Χανίων φιλοξενούν στα Χανιά, στο Π.Κ. Χανίων, μια μεγάλη έκθεση αφιέρωμα στον Νίκο Καζαντζάκη.

Ο τίτλος της έκθεσης «Αναφορά» είναι δάνειο από τον ίδιο τον συγγραφέα και τον τίτλο του εμβληματικού του βιβλίου «Αναφορά στον Γκρέκο».

 

Η έκθεση αντικατοπτρίζει τη σύγχρονη ματιά σπουδαίων καλλιτεχνών, που εμπνεύστηκαν από τον ανήσυχο στοχαστή Νίκο Καζαντζάκη και δημιούργησαν έργα, που μετουσιώνουν τη ζωή και το έργο του. Η δύναμη, η πίστη, η αγάπη, το πάθος για αναζήτηση, η ανησυχία για το άγνωστο, η γη, το νερό και η φωτιά, στοιχεία, που συγκροτούν την ύλη και την ουσία αναζητούν την ισορροπία μέσα στο ίδιο το άτομο και το είναι του. Αυτή η αέναη πάλη για το ανώτερο, τη σωτηρία, την κατάκτηση του απόλυτου εμπνέει τον καλλιτέχνη, που δημιουργεί με φθαρτά στοιχεία άφθαρτα έργα.

 

Όπως η ίδια η επιμελήτρια της έκθεσης σχολιάζει:

 

«Στην Ασκητική γράφει ο ΝΚ:

Ένας έρωτας σφοδρός διαπερνάει το Σύμπαντο. Είναι σαν τον αιθέρα: σκληρότερος από ατσάλι, μαλακότερος από τον αγέρα.

Ανοίγει, διαπερνά τα πάντα, φεύγει, ξεφεύγει. Δεν αναπαύεται στη θερμή λεπτομέρεια, δε σκλαβώνεται στο αγαπημένο σώμα. Είναι ένας έρωτας στρατευμένος.

 

Αυτός ο έρωτας στον άνθρωπο μύθο. Στον άνθρωπο με την εμβληματική παρουσία και απουσία είναι ο σημαντικότερος λόγος στον οποίο 37 καλλιτέχνες ακούμπησαν ανίχνευσαν, περιπλανήθηκαν, άπλωσαν τα φτερά τους στα τοπία της ψυχής τους και της δικής του, με στοχασμό και ειλικρίνεια, με όλες τις ηδονές και τις οδύνες δικές τους, για να βρεθούν σ’ ένα σκαλοπάτι μιας σκάλας, που στο πρώτο της σκαλί υπάρχει ένα κτήνος, στα ενδιάμεσα σκαλοπάτια αυτοί και εμείς και στο τελευταίο της ο Θεός-άνθρωπος. 

Είμαστε εδώ κι εκεί γι΄ αυτόν και για μας κι είναι ΤΙΜΗ μας».

               

Η  πρωτοβουλία της έκθεσης ανήκει στην Τοπική Επιτροπή Νομού Ρεθύμνης της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, που, θέλοντας να γιορτάσει τα 25 χρόνια από την ίδρυση της Εταιρείας, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία την έκθεση αυτή σε συνεργασία με το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Ρεθύμνου, τον περασμένο Οκτώβριο, με στόχο να συνεχίσει το ταξίδι της και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.


Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

Αργυράκη–Ασσαριωτάκη Θεοδοσία, Βερυκάκη Όλγα, Βισκαδουράκης Νίκος, Βολανάκης Αντώνης, Γρατσίας Βασίλης, Γρηγοριάδη Μαρία, Γυπαράκης Γιώργος, Δατσέρη Σοφία, Δουβέρη Αγγελική, Δουκουμετζάκης Μιχάλης, Δρυγιαννάκη Στέλλα, Ζαχάροφ Μαρίβα, Καραδάκη Κάλλη, Κουκλινού Καλλιόπη, Κουκουλάκη Στέλλα, Κουμαντάκη Δήμητρα, Κουμεντάκης Γιάννης, Μαραβελάκη Μαρίνα, Μαρκαντωνάκης Γιάννης, Μποβιάτσου Λαμπρινή, Μπολιεράκη Κων/να, Παγωμένος Κώστας, Παλλήκαρης Ευτύχης, Παπουτσάκης Μάριος, Πετράκη Αναστασία, Πρεβεδουράκη Κορίνα, Σαριδάκης Μανώλης, Σκεπετζή Χρυσούλα, Σολιδάκης Βασίλης, Στεφανάκις Γιάννης, Τζαγκαράκη Εύα, Τζάνης Δημήτρης, Τζερμιάς Βαγγέλης, Τζερμιάς Γιάννης, Τσαμάνδουρας Ζαχαρίας, Τσίντζος Αλέξανδρος , Χαρίσης Ηλίας.

 

ΒΟΥΛΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ: ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΑ ΒΑΣΑΝΑ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ (1940-1950)


unnamed.afisajpg
ΧΑΝΙΑ 05 ΜΑΡΤΙΟΥ - 05 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014
ΒΟΥΛΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ:
ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΑ ΒΑΣΑΝΑ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ
(1940-1950)
 
    Ο πολιτιστικός σύλλογος: "ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ" σε συνεργασία με το "ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ", την εφημερίδα: "ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ" και τον Φιλολογικό Σύλλογο: "Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ" συνδιοργανώνουν στα Χανιά, στον ανακαινισμένο χώρο του αρχαιότερου πνευματικού σωματείου της Κρήτης, στην οδό Χάληδων 83, έκθεση φωτογραφίας της Βούλας Παπαϊωάννου (1898-1990) με τίτλο:
 
    Η έκθεση θα διαρκέσει για έναν μήνα (Τετάρτη, 05 Μαρτίου 2014 έως Σάββατο, 05 Απριλίου 2014). Τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν την Τετάρτη, 05 Μαρτίου 2014, στις 20.00 μ.μ. στο κτίριο του Φιλολογικού Συλλόγου: "Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ" με την παρουσία και των επιμελητών του Μουσείου Μπενάκη.
    Καθημερινά μπορούν να την επισκέπτονται ιδιώτες, φιλότεχνοι και σχολεία από:
Δευτέρα έως Παρασκευή, το πρωί 11.00-13.00π.μ. και το απόγευμα 18.30-21.00μ.μ.,     ενώ θα παραμένει ανοιχτή για το κοινό και το Σάββατο πρωί 11.00-13.00π.μ.

Η είσοδος είναι -φυσικά- ελεύθερη.
  
    Τέλος, με αφορμή τη σπουδαία αυτή φωτογραφική έκθεση την Κυριακή, 23 Μαρτίου 2014 στις 19.00μ.μ. στο κτίριο του Φιλολογικού Συλλόγου: "Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ" θα πραγματοποιηθεί επιστημονική εκδήλωση-συζήτηση με τίτλο:

unnamed2ΚΑΤΟΧΗ-ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ-"ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ":
ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

    Εισηγήσεις στην εκδήλωση θα κάνουν οι: 

    α) Γιώργος Μαργαρίτης, καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας στο ΑΠΘ
    β) Γιάννης Σκαλιδάκης, ιστορικός-Πάντειο Πανεπιστήμιο
    γ) Βασίλης Μανουσάκης, υποψήφιος διδάκτορας στο ΑΠΘ
   
    Τη συζήτηση που θα ακολουθήσει θα συντονίσει η Diana Becker (Ντιάνα Μπέκερ).
Σύντομο εργοβιογραφικό σημείωμα
                               για τη Βούλα Παπαϊωάννου (1898-1990)
                                              από το Μουσείο Μπενάκη
                                     

    Η Βούλα Παπαϊωάννου, γεννήθηκε στη Λαμία το 1898 και σε ηλικία δέκα περίπου ετών εγκαταστάθηκε μόνιμα με την οικογένειά της στην Αθήνα. Το έντονο ενδιαφέρον της για τη ζωγραφική, την ώθησε να ακολουθήσει σπουδές στη Σχολή Καλών Τεχνών, ενώ κατά τα μέσα της δεκαετίας του 1930 μυήθηκε στην τέχνη της φωτογραφίας από τον καλό φωτογράφο της Αθήνας, Πάνο Γεραλή.
    Ως φωτογράφος δραστηριοποιήθηκε για μια περίπου τριακονταετία, από τα μέσα της δεκαετίας του ’30 έως τα μέσα της δεκαετίας του ’60.
    Στα πρώτα της βήματα δοκίμασε τις ικανότητές της φωτογραφίζοντας αγάλματα, αρχαιότητες και τοπία.
    Με την είσοδο της Ελλάδας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και κατά τη Γερμανική κατοχή, συνέλαβε με το φακό της στιγμιότυπα από τη ζωή του άμαχου πληθυσμού της Αθήνας. Κατάφερε μάλιστα, τον τραγικό χειμώνα του ’41- ’42, να απαθανατίσει παιδιά και ενήλικες που η ασιτία είχε οδηγήσει στα πρόθυρα του θανάτου. Οι φωτογραφίες αυτές κυκλοφόρησαν στο εξωτερικό μέσω του Διεθνή και Ελβετικού Ερυθρού Σταυρού και συνέβαλαν στην άμεση αποστολή τροφίμων.
    Μετά την αποχώρηση των κατακτητών, ως φωτογράφος ξένων αποστολών, κατέγραψε την τραυματισμένη Ελληνική ύπαιθρο, τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων της και την προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της χώρας, ενώ παράλληλα μαινόταν ο εμφύλιος πόλεμος.
    Κατά τη δεκαετία του 1950 συμμετείχε με την προσωπική της ματιά στη διαμόρφωση της μεταπολεμικής εικόνας της Ελλάδας, όπως αυτή προβλήθηκε μέσα από τουριστικά έντυπα και φωτογραφικά βιβλία.
    Το 1976, κατέθεσε το αρχείο της στο νεοϊδρυθέν Φωτογραφικό Αρχείο του Μουσείου Μπενάκη και το 1990 έφυγε από τη ζωή. Κατά την τελευταία εικοσαετία, το έργο της είδε πάλι το φως και επανεκτιμήθηκε, αναδεικνύοντας τη Βούλα Παπαϊωάννου ως κορυφαία εκπρόσωπο του ουμανιστικού ρεύματος στην ελληνική φωτογραφία. 
 
Φανή Κωνσταντίνου
τ. Υπεύθυνη Φωτογραφικού Αρχείου
Μουσείου Μπενάκη

Φεστιβάλ στο Λόφο της Λίμνης

FestivalStoLofo-w                                      Λιμνούπολη, Βαρύπετρο Χανίων, καλοκαίρι 2013

Ξεκινάμε για το Φεστιβάλ "στο λόφο της Λίμνης", στο Βαρύπετρο, στον Λόφο της Λιμνούπολης,  και ετοιμάζουμε για εσάς στις 15 Ιουλίου μια βραδιά με τον Γιάννη Χαρούλη, στις 4 Αυγούστου μια βραδιά ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΚΡΗΤΗΣ με τους Γεωργία Νταγάκη και Στέργιο Τσιρλιάγκο, Γιώργο και Χάρη Παντερμάκη,  Γιάννη Χίνο(Γιάλα), στις  5 Αυγούστου τον Θάνο Μικρούτσικο με την Ρίτα Αντωνόπουλου αλλά και μια σειρά από άλλες εκδηλώσεις που θα ανακοινωθούν άμεσα.

  Φεστιβάλ στο Λόφο της Λίμνης

   facebook

 

 

 

Το Santa Run είναι και φέτος εδώ, έτοιμο να γεμίσει την πόλη με 3.000 Αη Βασίληδες!

santa-run-2013

 

Το Santa Run είναι μία γιορτινή, φιλανθρωπική διοργάνωση, παρωδία του γνωστού Santa Run που διοργανώνεται σε διάφορες πόλεις του κόσμου κάθε Δεκέμβρη. Πρόκειται για ένα δρόμο περπατήματος μέσα στην πόλη των Χανίων με στολές Αη Βασίλη.

Η δράση Εικόνες από Επαγγέλματα και Δραστηριότητες που Χάνονται στο Ηράκλειο

Εικόνες από Επαγγέλματα και Δραστηριότητες που Χάνονται

Μαθαίνουμε το χθες σχεδιάζουμε για το αύριο

 

 

 

Μουσείο Παραδοσιακής Ζωής Κρήτης «ΛΥΧΝΟΣΤΑΤΗΣ»

Κυριακή 26 Μαΐου έως  Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

 Εγκαίνια Κυριακή 26 Μαΐου 2013, ώρα 12:00.

“Ο Μεγάλος Ερωτικός” του Μάνου Χατζιδάκι στο θέατρο Δημήτρης Βλησίδης

Η ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ του Δήμου Χανίων και το Μινωικό Ωδείο Ηρακλείου παρουσιάζουν το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 20.00, στο θέατρο «Δημήτρης Βλησίδης» το μουσικό έργο Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΡΩΤΙΚΟΣ του Μάνου Χατζιδάκι.

.p-public.gr 2013

Η ομάδα p_public, υπό την αιγίδα του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Χανίων, διοργανώνει και φέτος για 4η συνεχή χρονιά 7-9 Ιουνίου 2013, το φεστιβάλ p_public.   www.p-public.gr

Μαζεύουμε τρόφιμα… μετά μουσικής για το “Κύτταρο Χαλέπας”

AFISA MOUSIKH BRADIA 10 2013

Ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος «Κύτταρο Χαλέπας» σε συνεργασία με τη Μηνιαία Χανιώτικη Εφημερίδα «Πυξίδα Της Πόλης» διοργανώνουν μουσική βραδιά την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013 στις 7:30 μμ στην πλατεία Γηροκομείου στη Χαλέπα με στόχο την συγκέντρωση τροφικών για το Παντοπωλείο Αλληλεγγύης του «Κυττάρου Χαλέπας».

Συμμετέχουν τα «Σιγανά Ποτάμια», ο Γιώργος και ο Χάρης Παντερμάκης, οι «Εντέχνως λαϊκοί» καθώς και μαθητικά συγκροτήματα

Αντί εισιτηρίου προσφέρουμε συσκευασμένα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για την ενίσχυση του Παντοπωλείου Αλληλεγγύης του «Κυττάρου Χαλέπας»

παρουσίαση βιβλίου Γιώργου Κολέμπα και Γιάννη Μπίλλα

Η Μηνιαία Εφημερίδα «Πυξίδα της Πόλης» η  Συλλογικότητα για το Εναλλακτικό κι Αλληλέγγυο εμπόριο TERRA VERDE  και ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου

 

 

 

 Ο ανθρωπολογικός τύπος της αποανάπτυξης – τοπικοποίησης  των  Γιώργου Κολέμπα και Γιάννη Μπίλλα, εκδόσεις των Συναδέλφων 2013

 

Την Δευτέρα 03 Ιουνίου 2013 στις 9:00 μμ στο Νεώριο Μόρο,

 

Για το βιβλίο θα μιλήσει η ψυχίατρος Γιώργος Κοκκινάκος και οι συγγραφείς  Γιώργος Κολέμπας και Γιάννης Μπίλλας .

 

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο υπεύθυνος έκδοσης της «Πυξίδας της Πόλης» Ματθαίος Φραντζεσκάκης

 

XANIaRT 2013

 Το πρόγραμμα «ΧΑΝΙaRT 2013 - Εικαστικές Διαδρομές στο Νομό Χανίων» είναι μια συλλογική προσπάθεια να αναδείξει ο Νομός Χανίων το εικαστικό δυναμικό του και να καταστεί το καλοκαίρι του 2013 το κέντρο των Εικαστικών Δράσεων τόσο για την Κρήτη όσο και για ολόκληρη την Ελλάδα, μια αρένα νέων καλλιτεχνικών τάσεων και ένα φόρουμ εικαστικού διαλόγου και δημιουργίας, ένα χωνευτήρι αλληλεπιδράσεων μεταξύ των γηγενών πολιτιστικών αξιών και των διεθνών ρευμάτων πρωτοπορίας, το βήμα παρουσίασης των εικαστικών αναζητήσεων για περισσότερους από 400 Έλληνες και Διεθνείς καλλιτέχνες.

Θεατρική παράσταση από μαθητές του 6ου Γυμνασίου Χανίων

Η θεατρική ομάδα του 6ου Γυμνασίου Χανίων ετοίμασε και παρουσιάζει τη θεατρική παρασταση “ Η Αλφαβήτα της Εφηβείας” βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα για εφήβους της Μάγιας Δεληβοριά , τη Δευτέρα 22 Απριλίου στις 20.30 μ.μ.

Η παράσταση θα δοθεί στο χώρο του Mega Place ( Ster Cinema).

Χωριά Με Φώτα Ανοιχτά 2013

Η Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης σε συνεργασία με τοπικές αρχές, με φορείς αλλά και πολλούς φίλους υλοποίησε τον 6ο κύκλο εκδηλώσεων «Χωριά Με Φώτα Ανοιχτά» επικεντρώνοντας σε χωριά της περιοχής Κολυμβαρίου του Δήμου Πλατανιά.

“Η Νεράιδα Πραλίνα και το Μαγικό Φουντούκι” στα Χανιά

 “Η Νεράιδα Πραλίνα και το Μαγικό Φουντούκι” στα Χανιά

Ο Δήμος Χανίων και η Αmusic FREEater με συνδιοργανωτή την ΚΕΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ παρουσιάζουν στο Θέατρο “Δημήτρης Βλησίδης” μια μουσικοθεατρική διαδραστική παράσταση για παιδιά και εφήβους, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Κλειώς Φανουράκη, “Η Νεράιδα Πραλίνα και το Μαγικό Φουντούκι”.

«Στη Μαυρίλα Χρωματοδιαδρομή Ελεύθερη Ροή και Τεκμηρίωση»

                                   ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΚΑΝΤΩΝΑΚΗΣ         

          «Στη Μαυρίλα  Χρωματοδιαδρομή  Ελεύθερη Ροή και Τεκμηρίωση»

Έκλεισε με επιτυχία η έκθεση- εγκατάσταση στο ‘Χώρο Τέχνης Χανίων’, Παπαναστασίου 59 του  Γιάννη Μαρκαντωνάκη ο οποίος με αφορμή το κλείσιμο της ΕΡΤ από την κυβερνητική διανδρία Σαμαρά –Βενιζέλου