12172017Κυρ
ΕνημέρωσηΠεμ, 09 Νοε 2017 11am

Εκδηλώσεις στο ΚΑΜ Αύγουστος – Σεπτέμβριος 2009

Έκθεση  φωτογραφίας "ΚΡΗΤΗ – Εικόνες μιας εποχής"

13 Ιουλίου – 14 Αυγούστου 2009

Ένα σπάνιο υλικό, άγνωστο εν πολλοίς στο ευρύ κοινό από το φωτογραφικό αρχείο του Paul Blanc, Γενικού Προξένου της Γαλλίας στην Κρήτη κατά τα τελευταία έτη του 19ου αιώνα και κατά τα πρώτα έτη της Κρητικής Πολιτείας. Το αρχείο αυτό φυλάσσεται στο Ιστορικό Αρχείο Κρήτης (Χανιά).


Χωριά Με Φώτα Ανοιχτά - Καλοκαίρι 2009

 

Χωριά Με Φώτα Ανοιχτά

Δράσεις στα χωριά του Δήμου Κολυμβαρίου

Καλοκαίρι 2009

"Χωριά με Φώτα Ανοιχτά" και για τρίτο καλοκαίρι είμαστε εδώ!

Η Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης συνεχίζει σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, με φορείς αλλά και πολλούς φίλους τον τρίτο αυτό κύκλο εκδηλώσεων.

Έχοντας μεγαλύτερη εμπειρία και μετρώντας τις δυνάμεις μας σχεδιάσαμε ένα πλούσιο πρόγραμμα για τους μικρούς και τους μεγάλους φίλους της περιοχής.

Μουσική, εκθέσεις, αναρτήσεις, προβολές και φυσικά δραστηριότητες για παιδιά σ΄ένα πλούσιο πρόγραμμα δυο και πλέον εβδομάδων.

Στόχο μας η προβολή της περιοχής αλλά και η προβολή μιας ήπιας ανάπτυξης αυτής με την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της.

Στην προσπάθειας μας αυτή σας θέλουμε συνοδοιπόρους.

Καλή αντάμωση

Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης

διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα

Cine Μαθήματα Δεκέμβριος 2008

Πραγματοποιήθηκε και το δεύτερο Εργαστήρι Οπτικοακουστικών Μέσων
 
 
Με την συμμετοχή περίπου 60 εκπαιδευτικών από την πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29-11-2008 στο χώρο του 8ου Δημοτικού σχολείου Χανίων το δεύτερο Εργαστήρι  Οπτικοακουστικών Μέσων.

Ευρωπαική Γιορτή Μουσικής - Εκδηλώσεις Χανίων

Τα Χανιά υποδέχονται για δεύτερη φορά την Γιορτή της Μουσικής. 3 μέρες μουσικών εκδηλώσεων σε όλη την πόλη με είσοδο ελεύθερη για όλους.

11η ΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

  Η απεργία πείνας των μεταναστών στα Χανιά συνεχίζεται με το ίδιο πάθος και την αγωνιστικότητα που ταιριάζει σε πραγματικούς αγωνιστές, για μια ελπίδα στο αδιέξοδο της ζωής τους.

15η ΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑΗ πολιτεία έδειξε για άλλη μια φορά το αληθινό και σκληρό πρόσωπο της, στο αίτημα των απεργών πείνας που είναι και δίκαιο και νόμιμο.

Στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου Μάιο – Ιούνιο 2009

 

·          Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Κολύμβησης Πέντε Ολυμπιακών Αθλημάτων (Κολύμβησης, Καταδύσεων, Υδατοσφαίρισης, Συγχρονισμένης Κολύμβησης & Μακράς Αποστάσεως). Οργάνωση: Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας.  
Παρασκευή 15- Σάββατο 16 Μαΐου 2009

13η ΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

 Χανιά,  23-11-2008
 
Κυριακή σήμερα, και συνεχίζεται για 13η μέρα η απεργία πείνας των μεταναστών στα Χανιά. Σε αυτή τη γωνιά της Ελλάδας, οι αγώνες των μεταναστευτικών κοινοτήτων γράφουν ιστορία. Προκαλούν ρωγμές στα τείχη του Φρουρίου που αποκαλούν "πολιτισμένη" Δύση.

"24 ώρες από τη ζωή μιας γυναίκας"

Είδαμε…
 
 
Το αριστούργημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας "24 ώρες από τη ζωή μιας γυναίκας", του Στέφαν Τσβάιχ παρουσιάσε η θεατρική ομάδα "Βιολέττα" της Μαρινέλας Βλαχάκη στο Θέατρο "Δ. Βλησίδης".

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΩΝ 15 ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Μια βδομάδα πριν τη 17 Νοέμβρη η επέτειος του Πολυτεχνείου αποκτά για την πόλη μας ουσιαστικό περιεχόμενο. Δεκαπέντε συμπολίτες μας μετανάστες διεκδικώντας ΨΩΜΙ ΚΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ξεκινούν ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ δίνοντας μάθημα ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ.

10 χρόνια ευρωπαϊκή γιορτή μουσικής στην Ελλάδα

      Η ευρωπαϊκή γιορτή μουσικής γιορτάζει φέτος 10 χρόνια δυναμικής παρουσίας στην Ελλάδα. Θεσμός τεράστιας απήχησης, η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής χρόνια τώρα δίνει την ευκαιρία σε νέους δημιουργούς να παρουσιάσουν την δουλειά τους σε άρτιες τεχνικά συνθήκες, αναδεικνύει τάσεις, δημιουργεί δίκτυα μεταξύ καλλιτεχνών και κόντρα στο πνεύμα των καιρών, παραμένει δωρεάν από όλους και για όλους.

ΕΝΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΑΠΕΡΓΟΣ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΣήμερα, Πέμπτη 20 Νοέμβρη, 10η ημέρα απεργίας πείνας των 15 μεταναστών στα Χανιά, ένας από αυτούς έχασε τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Χανίων, για να νοσηλευτεί.

P.R.


Έκθεση ζωγραφικής Αντώνη Νταγαδάκη
 
"Η ζωγραφική μου είναι μια ανίχνευση της σχέσης του πραγματικού με τα μυστήρια της ύπαρξης. Ακολουθώ τις γνώσεις μου στο σχέδιο και το χρώμα για να αποδώσω μια εικονική -κατ’ ουσίαν (virtual) πραγματικότητα του εξωτερικού κόσμου, σε υλική μορφή και αυτό που με απασχολεί, δεν είναι η υλική αξία του παραγόμενου έργου, όσο η εικόνα (picture) του. Σαν κοινωνικό ρόλο το έργο τέχνης έχει έναν προορισμό.

Cine-Μαθήματα / Νοέμβριος 2008 - φ.73

 
Εργαστήρι Οπτικοακουστικών Μέσων για Εκπαιδευτικούς
 
 
Με την συμμετοχή περίπου 40 εκπαιδευτικών από την πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1-11-2008 στο χώρο του 8ου Δημοτικού σχολείου Χανίων το  πρώτο Εργαστήρι Οπτικοακουστικών Μέσων που διοργανώνει η Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης σε συνεργασία με τις υπεύθυνες πολιτιστικών θεμάτων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων. Τα εργαστήρια γίνονται στα πλαίσια της δράσης cine-Μαθήματα 2009.

Ο κινηματογράφος πάει … στο 2ο Λύκειο Χανίων για 3η χρονιά

Μάρτιος 2009: Αμέτρητες συζητήσεις για την εύρεση θέματος και αργότερα ταινιών για το κινηματογραφικό τριήμερο. Αμέτρητα διαλλείματα αφιερωμένα στην οργάνωση του. Προσπάθειες συγκέντρωσης χορηγών για την κάλυψη οικονομικών αναγκών. Το αποκορύφωμα των προηγούμενων μηνών!

Cine – μαθήματα 2008-2009

Η Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης μετά από 8 χρόνια παρέμβασης στο χώρο του παιδαγωγικού κινηματογράφου στην Κρήτη κάνει ένα βήμα ακόμα μέσα από την δράση  cine-μαθήματα.

 
Εξελίσσουμε την υπάρχουσα δράσης μας για τον κινηματογράφο  σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με άξονα  τα οπτικοαουστικά στην εκπαίδευση.

Τύπος ά-Τύπος - Μαθητικά περιοδικά και έντυπα της Κρήτης

 
 
Η νέα έκθεση του Μουσείου Σχολικής Ζώης Ν. Χανίων με θέμα: "Τύπος ά-Τύπος - Μαθητικά περιοδικά και έντυπα της Κρήτης" άνοιξε τις πόρτες της στο χανιώτικο κοινό από το Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009.

Έκθεση "LEGORRETA + LEGORRETA,

Όψεις και χρώμα, μυστήριο και μαγεία στην αρχιτεκτονική"
 
Το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, στο πλαίσιο του κύκλου "Γεγονότα Αρχιτεκτονικής", συνδιοργάνωσε με την Πρεσβεία του Μεξικού στην Ελλάδα, το Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πολυτεχνείου Κρήτης και το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Χανίων-τμήμα ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ, την έκθεση αρχιτεκτονικής "Legorreta + Legorreta, Όψεις και χρώμα, Μυστήριο και μαγεία στην αρχιτεκτονική" από 17 Σεπτεμβρίου έως 10 Οκτωβρίου 2008.

cine-Μαθήματα: 3o Εργαστήρι Οπτικοακουστικών για εκπαιδευτικούς

Το ΤΡΙΤΟ εργαστήρι οπτικοακουστικών πραγματοποιείται το Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009 στους χώρους του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων.

Εκπαιδευτης αυτή τη φορά ο Χανιώτης σκηνοθέτης Σταύρος Ψυλλάκης.

ΝΙΚΟΣ ΚΕΣΣΑΝΛΗΣ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΛΗ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

Δ Η Μ Ο Τ Ι Κ Η     Π Ι Ν Α Κ Ο Θ Η Κ Η    Χ Α Ν Ι Ω Ν
 
 
Η έκθεση, η οποία συγκεντρώνει 42 έργα, διοργανώνεται από τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΧΑΝΙΩΝ σε συνεργασία με το ΕΘΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ.