12162017Σαβ
ΕνημέρωσηΠεμ, 09 Νοε 2017 11am

Μουσική Παραμόρφωση / Δεκέμβριος 2005 - φ 41

Pelican – The fire in our throats will beckon the thaw.
 
 
            Οι Pelican  κατάγονται από το Σικάγο, την πόλη των ανέμων, και αυτή είναι η δεύτερη μεγάλης διάρκειας κυκλοφορία τους μετά το επιτυχημένο Australasia. Με αφορμή την μουσική των Pelican έπεσα πάνω σε μία νέα μουσική ταμπέλα…Art Metal. Ενώ στην αρχή ο όρος αυτός μου φάνηκε κάπως επιτηδευμένος και ολίγον πομπώδες, έκατσα και σκέφτηκα τι μουσική ακριβώς παίζουν οι Pelican.

Μουσική Παραμόρφωση / Νοέμβριος 2005 - φ40

Boards of Canada – The Campfire Headphase
 
            Το The Campfire Headphase αποτελεί την τελευταία και πολυαναμενόμενη δουλειά των Boards of  Canada, του ντουέτο από την μακρινή Σκοτία που πλέον μετά από αυτό τον δίσκο εδραιώνεται ως ένα από το καλύτερα ηλεκτρονικά σχήματα σήμερα. Δεν είναι αδικαιολόγητος ο θόρυβος που είχε δημιουργηθεί στο internet μήνες πριν την επίσημη κυκλοφορία του δίσκου.

RICHARD DORFMEISTER, PRESENTS … A DIFFERENT DRUMMER SELECTION.

Είναι γεγονός ότι ανέκαθεν όπου τα μουσικά κυκλώματα (εταιρείες, μάνατζερς κυρίως) "αισθάνονται" μία στενότητα, ή "ένα πνίξιμο" αν θέλετε από κάποιο στυλ, όπου παρακολουθείτε ωστόσο από όλα τα τριγύρω "κυκλώμaτα" ) "Μόδα, στήσιμο, life style κλπ), όταν "οσμίζονται" ότι το R & B για παράδειγμα σήμερα "πνίγεται", ενεργοποιούν τις εφεδρείες ή αν θέλετε βγάζουν τους άσους από το μανίκι προκειμένου να "προχωρήσει" η κατάσταση ώστε να δουλέψει το σύστημα. Γιατί όλη αυτή η εισαγωγή; για τον απλούστατο λόγο στο τι επακολουθεί του R & B, ακούγοντας το Νέο άλμπουμ του RICHARD DORFMAISTER (στην επόμενη κίνηση του DELHI 9 πριν κάποιων μηνών, λίγων στην ουσία) βλέπω στα ραδιόφωνα της ΕΥΡΩΠΗΣ καθώς και στα BARS & PUBS, CAFÉ η "κυριαρχία" του DUB σε πρώτο πλάνο. Νέο LABEL για τον κο TOSCA (μόνο του) να είναι ένα από τα καλύτερα SET σε DUB ρυθμούς που έχει εμφανιστεί στην παγκόσμια σκηνή. Πιστεύω ότι η στιγμή που βγήκε το συγκεκριμένο παραγωγό, παρακολουθώντας τον από την αρχή της καριέρας του (αρχές του ’90) και κρατώντας πάντα υψηλά STANDARS στις παραγωγές του, σηματοδοτεί "Μουσικά Φυτά" του μέλλοντος σαν ένας FUTURE δημιουργός. Μέσα από το LABEL, DIFFERENT DRUMMER στο ομώνυμο άλμπουμ του θα ακούσουμε πράγματα όπως τους VALLEY, PHAZE 5, NOISEHAPER, INTERNATIONAL OBSERVER κλπ.
Απίστευτο άλμπουμ για απαιτητικά αυτιά και πολύ χάϊ στιγμές κάτω από τον ήλιο. Από τα μέσα αυτού του χρόνου το συγκαταλέγω στα κορυφαία.

Μουσική... Παραμόρφωση / Οκτώβριος 2005 - φ.39

Richard Youngs – Sapphie
 
 
            Αν ισχύει η ρήση "video killed the radio star" τότε μπορούμε σχεδόν μετά βεβαιότητας να πούμε πως το ‘downloading killed music’ εν γένη. Μέσα σε όγκους από mp3, πύργους γεμάτους cd, και άπειρους φακέλους στον σκληρό δίσκο είναι δύσκολο να εκτιμήσεις και να ξεχωρίσεις κάτι…να το ακούς συνεχώς για βδομάδες.

MANOS ARIBA! YOUR INTRODUCTION TO MEXICO’ S ELECTRO SCENE

Εδώ έχομε μία εκπληκτική συλλογή υπό την επιμέλεια των LE HAMMOND INFERNO από την BUNGALOW, την εταιρεία που μας "έμαθε" την καταπληκτική αυτή σκηνή των Ιαπωνέζων, ενώ τώρα μπαίνει και σε πιο εξωτική ELECTRO-DISCO-UNK, TRASH-POP, 80’S FUNK και όχι μόνον χώρο αλλα και την Λατινική Αμερική.
Μία συλλογή δυναμίτης με 15 Tracks από σχήματα τελείως άγνωστα που μας θυμίζουν για μία ακόμα φορά ότι στη μουσική δεν βγάζει πλέον μόνο η Ευρώπη και η Αμερική των Ηνωμένων Πολιτειών με την στενή έννοια.
Στα πολύ θετικά της εταιρείας η κυκλοφορία που σε LP για τους πιο απαιτητικούς ακροατές.

Μουσική... Παραμόρφωση / Σεπτέμβριος 2005 - φ.38

Micah P. Hinson – Micah P. Hinson and the Gospel Progress
 
 
            Το "…and the Gospel Progress" δεν είναι καινούργιος δίσκος. Για την ακρίβεια η πιο πρόσφατη κυκλοφορία του Micah Hinson είναι ο δίσκος με  τίτλο ‘ Τhe baby and the satellite’, μέσα στον οποίο έχει συγκεντρώσει κάποιες σκόρπιες παλιές ηχογραφήσεις. Αλλά το Gospel Progress είναι η πρώτη και σχεδόν τέλεια κυκλοφορία του Hinson ο οποίος θυμίζει έντονα στο παρουσιαστικό (ίσως και στο ταλέντο, αυτό θα φανεί στο μέλλον) τον John Lennon.

TOSCA: DEHLI 9

Ότι και να πει κανείς για το δίδυμο RICHARD DORFMEISTER & RUPERT HUBER είναι πολύ λίγο. Στην αρχή σαν RICHORD DORFMEISTER με τον "πολύ" PETER KRUDER ένα απίστευτο δίδυμο στην συνέχεια ο καθένς τραβάει τον δρόμο του. Οι άνθρωποι που δημιούργησαν νέα σχολη στην Βιέννη και μία από τις καλύτερες στην Ευρώπη… έρχεται λοιπόν και κτυπάει "ξανά". Με ένα άλμπουμ κατά τη γνώμη μου καλύτερο του SUZUKI. 9 κομμάτια τρυφερά, ρυθμικά, ολόγλυκα με πολύ καλούς συντελεστές όπως ο EARL ZINGER, SUGAR G., ANNA CLEMENTI, το ένα καλύτερο από το άλλο, OSCAR, ME & YOKO ONO, MANGO DI BANGO, WONDERFUL, όλα αφρός.
Στα πολύ θετικά της εταιρίας (Κ-7 STUDIO) η κυκλοφορία του άλμπουμ σε λαμπρότατοο 4απλό δίσκο βινυλίου για τους λάτρεις του είδους.
Χωρίς υπερβολές από τώρα τον κατατάσσω στα πρώτα 5 άλμπουμ της χρονιάς, και απαραίτητα για δισκοθήκες του είδους.

Μουσική... Παραμόρφωση / Ιούλιος-Αύγουστος 2005 - φ.37

Esmerine - aurora
 
Θυμάμαι από παλιά, στις βόλτες μου στα δισκάδικα της Θεσσαλονίκης, να πέφτω πάντα μπροστά σε ένα cd, το οποίο πέρα από την ασπρόμαυρη φωτογραφία, δεν είχε τίποτα άλλο στο εξώφυλλο. Δε ξέρω γιατί, αλλά πάντα ήθελα να αγοράσω αυτό το cd, μόνο από την φωτογραφία.
Πριν λίγο καιρό πληροφορήθηκα πως υπάρχει μία μπάντα με το όνομα esmerine που αξίζει να ακούσω. Μετά από μία σχετική έρευνα, ανακάλυψα πως εκείνο το cd που ήθελα να αγοράσω στην τύχη, είναι ο πρώτος δίσκος των esmerine, το if only a sweet surrender to the nights to come. Το aurora είναι ο δεύτερος δίσκος από αυτό το αρκετά περίεργο μουσικό ντουέτο έχοντας κυκλοφορήσει μόλις τον περασμένο Μάιο.

ΗΡΑΚΛΗΣ: ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥΣ

Για τους πιο παλιούς φίλους της rock ελληνικής σκηνής ή για τους νέους φίλους που έχουν την προσοχή τους στη σύγχρονη ( μεταπολεμική) ελληνική σκηνή (underground) και κυρίως σε ψυχεδελικά αν μπορούμε να πούμε σχήματα, είδαμε λοιπόν τις τελευταίες εβδομάδες μια επανακυκλοφορία του συγκροτήματος του ΗΡΑΚΛΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ σε μια και μοναδική δισκογραφική κυκλοφορία εκείνης της εποχής (1975), όπου μας έκανε μεγάλη εντύπωση. Το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι η επανακυκλοφορία γίνεται μόνο σε LP (ΔΙΣΚΟ ΒΙΝΥΛΙΟΥ!!!) και οι πληροφορίες μου λένε για 750 (!) κομμάτια μόνο τα οποία ως επί το πλείστον πουλήθηκαν σε λίστες του εξωτερικού ενώ τα κομμάτια που υπάρχουν στη χώρα μας είναι ακόμα ελάχιστα. Το άλμπουμ επανατυπώθηκε όπως ακριβώς το πρωτότυπο περιέχει 10 κομμάτια της εποχής εκείνης και είναι διπλό. Δεν ξεχωρίζω κάποιο τραγούδι ιδιαίτερα μιας και το άλμπουμ ακούγεται πλέον παρά πολύ δύσκολα και το συνιστώ πιο πολύ σαν συλλεκτικό κομμάτι. Συνιστάτε δε μόνο για ακροατές της "βαριάς" ελληνικής ψυχεδέλιας και που ψάχνουν το συγκεκριμένο άλμπουμ 28 (!) ΧΡΟΝΙΑ

Μουσική... Παραμόρφωση / Απρίλιος 2005 - φ.34

QUEENS OF THE STONE AGE – Lullabies to Paralyze
 
            O 4ος δίσκος των Queens of the Stone Age, η συνέχεια του υπερεπιτυχημένου ‘Songs for the Deaf ’, είναι ίσως αποτελέσει μια από τις σημαντικότερος κυκλοφορίες του χρόνου. Οι QOTSA είναι η μπάντα που γεννήθηκε από τις στάχτες των θρυλικών Kyuss, ένα συγκρότημα που παρά τον σύντομο χρόνο ύπαρξης του, κατάφερε με μερικά από το πιο συμπαγή album του heavy rock ήχου να εισάγει στο μουσικό λεξιλόγιο τον όρο ‘stoner rock’... υπερβολικά ξεκούρδιστες κιθάρες, παιγμένες με ανορθόδοξο τρόπο, ώστε να δημιουργήσουν τον πιο βαρύ ήχο που είχε βγάλει μία μπάντα μέχρι τότε. Εμπνευστές του είδους οι Josh Homme και Nick Olivery.

JEFF RECORDINGS

FROM THE NAULTS OF SOUND ENGINEER JEFF NIECKAU: ROUGH DEATS
FROM PERU & TRIMIDAD 1972 – 1976

Μία πραγματικά καταπληκτική κυκλοφορία, από την καταπληκτική επίσης εταιρεία CRIPPLED DICK HOT WAX, μία συλλογή από μουσικές που έχει ηχογραφήσει στις συγκεκριμένες περιοχές και ημερομηνίες που αναφέρονται επάνω στο άλμπουμ από τον καλύτερο μηχανικό ήχου που γέννησε ποτέ η Γερμανία. Ο JEFF NIECKAN ο οποίος ξεκίνησε αρκετά νωρίς ως παραγωγός στο ραδιόφωνο όπου παράλληλα κάνοντας σπουδές πάνω στη μουσική (πιάνο) "μετεξέλιξε" την καριέρα του σαν τον καλύτερο μηχανικό ήχου όχι μόνο στη δισκογραφία αλλά και σε ταινίες κυρίως μικρού μήκους,. Στη συγκεκριμένη μουσική συλλογή που μας χαρίζει η GRIPPLED DICK HOT WAX υπάρχουν 16 κομμάτια στο χώρο της FUNKY JAZZ καθώς και της EXOTICA WORLD MUSIC από καλλιτέχνες που ίσως να μην έχετε συναντήσει ποτέ άλλοτε.
Ενδεικτικά αναφέρω, MANSA MUSA (1975, πρώην μέλη των HOT CHOCOLATE) GLIVE ZANDA στο MINIMAL JAZZ CHIP DOWN κομμάτι, BOSSA 70 στο κομμάτι THINK της ARETHA FRANKLIN κλπ. Η εταιρεία προς τιμή της κυκλοφόρησε επίσης το άλμπουμ σε διπλό βινύλιο για τους λάτρεις των πλατό, όπου συνιστώ όπου το βρείτε να το αγοράσετε.
ΚΑΛΗ ΑΚΡΟΑΣΗ

Μουσική... Παραμόρφωση / Μάρτιος 2005 - φ.33

 
 
mogwai – Government Commissions (BBC Sessions 1996-2003)
 
 
Αν τελικά το είδος της μουσικής που φέρει τον τίτλο  post-rock υπάρχει, και δεν είναι μία ακόμη ανακάλυψη της μουσικής βιομηχανίας, τότε οι mogwai μαζί με τους Godspeed you Black Emperor είναι οι κύριοι εκφραστές του.

V/A: MQCHINERIES OF JOY VOL. 2

(ELECTRO – INDUSTRIAL – FUTURE POP)
Μία πολύ μεγάλη εταιρεία η OUT OF LINE δίδει πραγματικά ένα πρωτοχρονιάτικο δώρο στους – στις φίλους – φίλες της σύγχρονης μουσικής βιομηχανίας με σκληρούς και μελωδικούς ήχους από την βιομηχανικής σκηνή – ηλεκτρο – (ΕΒΜ) της σύγχρονης σκηνής. Μία σκηνή όπου έχει αρχίσει να κερδίζει πάρα πολλούς φίλους και στη χώρα μας, μιας και τα τελευταία 2-3 χρόνια έχουν αρχίσει να εμφανίζονται και καλλιτέχνες αυτού του χώρου με πολύ μεγάλη απήχηση.
Παράδειγμα η συναυλία των AIAN LAKAIEN παραμονές πρωτοχρονιάς στον ΡΟΔΟΝ όπου ήταν ασφυκτικά γεμάτο. Η συλλογή είναι ενδεικτική με ονόματα μεγάλα του χώρου όπως HOCICO, TERMINAL COICE, KIEW, CULTUR KULTUR, MATRIX κλπ.
Μια εταιρία από τις "πρώτες" του συγκεκριμένου μουσικού χώρου με ένα πολύ μεγάλο κατάλογο πίσω και φυσικά πρώτη σε πωλήσεις στην Ευρώπη.
Για τους φίλους του είδους ένα διαμάντι συλλογή.
Καλή ακρόαση

Μουσική... Παραμόρφωση / Φεβρουάριος 2005 – Φ.32

BRIGHT EYES – I’m wide awake, it’s morning
 
            Οι Bright Eyes, είναι απλά το όνομα κάτω από το οποίο ηχογραφεί ο  Conor Oberst. To αξιοπερίεργο στην ιστορία αυτή είναι ότι ο Oberst με τον δίσκο αυτό συμπληρώνει 10 χρόνια στην ανεξάρτητη μουσική σκηνή, και ας είναι μόνο 24 ετών.

STOA: ZAL

H STOA ήταν  ένα από τα καλύτερα ευρωπαϊκά σχήματα της πρώην HYPERIOUM RECORDS, η οποία εταιρεία έχει κλείσει αρκετά πριν τον θάνατό του ιδιοκτήτη της OL ROSCH.
Ως εκ τούτου φρόνιμο θα ήταν να ενημερώσω τους φίλους της HYPERIOUM ότι και τα CD είναι πλέον συλλεκτικά και ήδη φάνηκαν τα πρώτη δείγματα στις "κολεκτοράδικες" λίστες.
Έτσι 7 ½ χρόνια μετά έρχονται οι STOA ξανά μέσω πλέον της ALICE IN... για να εμφανίσουν ένα πολύ "ώριμο" παρών, θαρρείς και όλα αυτά τα χρόνια σχεδίαζαν αυτό το άλμπουμ μετά από αυτή τη δισκογραφική διακοπή τους.
Το ZAL το συγκαταλέγω από τώρα στα 3 πρώτα καλύτερα που άκουσα μέχρι τώρα για το 2002. Περιέχει 11 διαμάντια ανεκτίμητης αξίας με πολύ πιάνο, oboe & cello. Ακόμα και η παραλλαγή του κομματιού των Black tape for a blue girl είναι απίστευτης ακουστικής ομορφιάς.
Τα κομμάτια είναι διαλεγμένα ένα - ένα εφόσον οι στίχοι είναι από: JAMES JOYCE, SAM ROSENTHAL (ιδρυτής της PROJECT), PAUL VERLAINE, WILLIAM SHAKESPEARE, WILLIAM BLAKE, καθώς και δύο άλλων Νορβηγών ποιητών από 1 κομμάτι.
Το CD κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις, με ή χωρίς ένθετο στίχων, προτείνοντας αναμφισβήτητα το πρώτο. Ένα ακουστικό Νορβηγικό αριστούργημα.
Φάκελος: Ακουστικό GOTHIC με έντονες επιρροές νεοκλασικής μουσικής.

Μουσική... Παραμόρφωση / Ιανουάριος 2005 – Φ.31

WOVEN HAND – Consider Τhe Βirds
 
Οι Woven Hand είναι ο David Eugene Edwards και οι προσωπικές του αναζητήσεις μακριά από τους 16 horsepower, την μπάντα με την οποία έχει ηχογραφήσει 6 δίσκους τα τελευταία δέκα χρόνια. Το Consider The Birds είναι η τρίτη δουλεία του (μετά το ομώνυμο Woven Hand, και το Blush Music). Ένας δίσκος σκοτεινός και εσωστρεφής από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό με συνθέσεις που χρειάζονται μόνο κιθάρα, κοντραμπάσο, μπάντζο, πιάνο και μερικά βαθιά κρουστά για να επιτελέσουν το έργο τους.
Η μουσική που παίζει ο Edwards θα μπορούσε εύκολα να χαρακτηριστεί ως ένα είδος νέας Αμερικάνικης folk με σαφώς πιο σκοτεινό προσανατολισμό. Αυτό όμως που κάνει την διαφορά, είναι η ξεκάθαρη χριστιανική οπτική των στίχων του. Γιος ιεροκήρυκα ο ίδιος, κηρύττει μέσα από τα τραγούδια του την "βιβλική αλήθεια" όπως ο ίδιος την αντιλαμβάνεται, οριοθετώντας με τον τρόπο αυτό το περιεχόμενο όλων των συνθέσεων του σε ένα αυστηρά χριστιανικό περιβάλλον.
Το περίεργο όμως είναι ότι δεν γίνεται κουραστικός. Αν δει κανείς τον Edwards σαν κάποιον που μιλάει σε μία γλώσσα διαφορετική από την συνηθισμένη, σε μία γλώσσα που λίγοι πλέον μπορούν να υιοθετήσουν, και περάσει στο καθαρά μουσικό κομμάτι της δουλειάς του, τότε έχει να πάρει πολλά. Οι συνθέσεις, απογυμνωμένες από ηλεκτρισμό αλλά γεμάτες πάθος σε συνδυασμό με την χαρακτηριστική φωνή, σε υπνωτίζουν και σε οδηγούν στα πιο σκοτεινά τοπία τα οποία περιγράφει στα τραγούδια του.
 
Σάββας Μεταξάς

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ OLI ROSCH

   Η πληροφορία του θανάτου του OLI ROSCH μου ήρθε την Πέμπτη 22/8 και πραγματικά ήταν ένα μεγάλο soc   για  αυτό το τρομερό γεγονός. Ήταν δικαιολογημένο το soc  μου καθώς  και πολλών μουσικών  φίλων οι οποίοι  γνώριζαν την μεγάλη  μορφή  του ανθρώπου.  Ο   OLI ROSCH   ήταν  ο ιδρυτής  και το "κεφάλι"  της HYPERIUM  RECORDS   καθώς και της STEREO DELUXE όπου πέθανε  σε ατύχημα με την μοτοσικλέτα του οδηγώντας  από την ΕΛΒΕΤΙΑ  προς την ΙΒΙΖΑ την 1η Αυγούστου. 

Μουσική... Παραμόρφωση / Δεκέμβριος 2004 – Φ.30

 
Bubblegum
MARK LANEGAN
 
Το mojo του Οκτωβρίου, σε μία παρουσίαση του τελευταίου δίσκου του Mark Lanegan, αναφερόταν στα τραγούδια του με τις εξής λέξεις… στοιχειωμένα μπαρόκ μπλουζ. Ίσως να μην έχει άδικο. Ο τελευταίος  δίσκος του Lanegan, ακολουθώντας την ‘παράδοση’ των προσωπικών του περιπλανήσεων, έχει πολλά διαφορετικά στοιχεία. Έχει γνήσια rock n roll σημεία, blues περάσματα (ειδικά χάρη στην χαρισματική και βραχνή φωνή του), ατμοσφαιρικά μέρη, και κυρίως κομμάτια για αγάπη και για πόνο. Αλλά αυτό που κυρίως έχει, είναι αυτή η στοιχειωμένη ατμόσφαιρα, από την αρχή μέχρι το τέλος (παρόμοια ατμόσφαιρα μπορεί να συναντήσει κανείς στον αγαπητό Tom Waits).
 
Για να φτάσουμε εδώ όμως, έπρεπε να προηγηθούν σχεδόν 20 γεμάτα μουσικά χρόνια. Από τα χρόνια του grunge πίσω στο Seattle, από τις ηχογραφήσεις με τους screaming trees στη θρυλική πλέον sub-pop και τη φιλική σχέση με τους Nirvana του Kurt Cobain, στα δύσκολα χρόνια της εξάρτησης και της προσπάθειας για απεξάρτηση από την ηρωίνη, στην ανάκαμψη με την επιτυχημένη συνεργασία με τους Queens of the stone age και τις συνεχείς ηχογραφήσεις των θρυλικών πλέον desert sessions. Όλο αυτό τον καιρό ο Lanegan έβρισκε τον χρόνο να μας προσφέρει πανέμορφους δίσκους…field songs, whiskey for the holy ghost, here comes that weird chill…και τώρα το bubblegum.
 
Περιγράφοντας ο ίδιος ο Lanegan τον δίσκο του, λέει: Όλοι δουλέψαμε με πολύ ενθουσιασμό για αυτό τον δίσκο, κάτι που έλειπε από προηγούμενους. Ο πρώτος δίσκος που έχω κάνει και μπορώ πραγματικά να πω ότι μου αρέσει.’ Ίσως να ακούγεται υπερβολικά μετριοπαθής, αλλά το σίγουρο είναι ότι το Bubblegum είναι ένας δίσκος που κάνει περήφανο τον δημιουργό του.
Σάββας Μεταξάς

KANGAROO MOON: BETWEEN TWO WORLDS

Μία πολύ ενδιαφέρουσα κυκλοφορία από την εταιρεία της CORNELIA PAUL, KLANGDAD η "επίσημη" εταιρεία για τις κυκλοφορίες των άλμπουμ των Γερμανών Faust από το παρελθόν καθώς και το νέο TRIBUTE τους.
Οι KANGAROO MOON από την ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ έχουν στο ενεργητικό τους λίγο πάνω από τα 10 άλμπουμ και λόγω του ύφους της μουσικής τους έχουν λάβει αρκετές φορές μέρος σε φεστιβάλ τύπου WOMAD, GLASTONDURY & PHOENIX όπου έχουν διακριθεί επίσημα για την ποιότητά τους.
Η μουσική τους εμποτισμένη με πολλά ETHNIC στοιχεία τύπου CELTIC ή DIDGERIDDOO ακόμα και AFRO-JAMAICA επιρροές σε διάφορα σημεία των κομματιών τους, κινείται στο χώρο του "TRANCE" ROCK ή SPACE με πολλές επιρροές από δόσεις ψυχεδέλειας και ακουστικό ηλεκτρονικών μέσων που σαν σύνολο σε κερδίζει με την πρώτη ακρόαση.
Στο νέο άλμπουμ των KANGAROO MOON/ BETWEEN TWO WORLDS μπορεί ο καθένας να διακρίνει έναν ενθουσιασμό από την 4μελή μπάντα, άνευ προηγουμένου με τον MARK ROBSON και την καταπληκτική φωνή του να "οδηγάει" την μπάντα σε μουσικούς χώρους απίστευτης ομορφιάς και διάθεσης για ακροάσεις, δίδοντας το "κατάλληλο" GROOVE TRANCE κλίμα.
Ο TIM WEATHER, τέως μέλος των EURYTHMICS δείχνει την κλάση του στο φλάουτο ενώ ο EX - PRETENDERS DRAMER FRED HOOD - και αυτός- βάζουν ένα πολύ καλό "χέρι" στο όλο σύνολο.
Τεράστια η παρουσία του Βετεράνου, θρύλου, DAVID ALLEN, τέως μέλους του PROGROCK συγκροτήματος GONG, σαν guest.

V/A: Sensual Bedtime 3

Μία ακόμα συλλογή από τις πολύ καλές "σειρές" στην LOUNGE αντίληψη με καλοκαιρινό άκουσμα ότι πρέπει για μία καλή "κλειστή" ακρόαση λόγω καύσωνα με δροσερό ποτό και τα συναφή.
Πολλά καλά ονόματα όπως XYLON, LA TAVERNE DU LAC, MO HORIZONS, BOBBY HUGHES, LINDA PARIS, SKYDIVERS από μία εταιρεία που προσπαθεί να ξεφύγει από την INDUSTRIAL σκηνή όπου διανέμει τώρα και αρκετά χρόνια. Μέσα λοιπόν από την ZOOMSHOT και την LUXURY LOUNGE COOPERATION για το 2003, SENSUAL BEDTIME 3, θα ανταποκριθεί στις "απαιτούμενες" προσδοκίες σας.
Καλή ακρόαση

U2 "All that you can’ t leave behind"

Από τις αρχές τις δεκαετίας του ’80 μέχρι και σήμερα ο Bono, o the Edge, o Larry Mullen και ο Adam Clayton μας προσφέρουν φοβερές δουλειές που ο καθένας από τους οπαδούς τους θα πρέπει να έχει στην δισκοθήκη του.
Οι U2 είναι από τα λίγα group που περνάνε διάφορα μηνύματα μέσα από τα τραγούδια τους που αφορούν την πολιτική, την θρησκεία, και την κοινωνία σε μια εποχή που οι εταιρίες θέλουν αποστασιοποιημένους τους καλλιτέχνες τους.
Όταν έχεις βέβαια στην σύνθεση του συγκροτήματος μια προσωπικότητα όπως αυτή του Bono, πολλοί θα κρέμονται από τα χείλη του για να ακούσουν τι θέση θα πάρει για κάποιο θέμα και να τον σχολιάσουν.