12182017Δευ
ΕνημέρωσηΠεμ, 09 Νοε 2017 11am

Γιώργος Γεωργακάκης

Λίγα λόγια σχετικά με το αντικείμενο της δουλειάς μου.
Από τον Φλεβάρη του 1996 δουλεύω επαγγελματικά ως δημοσιογράφος. Από τον Γενάρη του 1999 μέχρι και σήμερα εργάζομαι στην εφημερίδα "Χανιώτικα νέα" ως ρεπόρτερ και, τελευταία, ως συντάκτης. Έχω αναλάβει δηλαδή το... βαρετό κομμάτι της δουλειάς.
 
Γεννήθηκα... πριν από τριάντα χρόνια στα Χανιά, με... το ζόρι (5, 1 κιλά γαρ!)
 
Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό μου είναι... ότι δεν αφήνω τίποτα στη μέση. Αν αναλάβω κάτι θα το τελειώσω.
 
Το μεγαλύτερο μειονέκτημά μου... είναι η τελειομανία μου, που καταντά κουραστική για τους ανθρώπους δίπλα μου.
 
Η αγαπημένη μου απασχόληση... είναι, πλέον, να παίζω με την κόρη μου.

Χαράλαμπος Φασουλάς

Λίγα λόγια σχετικά με το αντικείμενο της δουλειάς  σου
Είμαι ερευνητής στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Παν/μίου Κρήτης και υπεύθυνος του Γεωλογικού και Παλαιοντολογικού του τμήματος. Δουλειά μου είναι να συλλέγω ορυκτά, πετρώματα και απολιθώματα, να συμβάλω στη δημιουργία εκθέσεων, να ερευνώ τη Γεωλογία της Κρήτης και του ευρύτερου χώρου και να προωθώ τη γεωλογική γνώση και τις θέσεις του μουσείου στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο. Παράλληλα, διδάσκω μαθήματα γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο, μια ενασχόληση που ταιριάζει απόλυτα με την επιθυμία μου να ενημερώνω τον κόσμο για τις γεωλογικές ιδιαιτερότητες της Κρήτης, το ρόλο που αυτές διαδραμάτισαν στην εμφάνιση της ζωής αλλά και τη σημασία που αυτές έχουν για την παρουσία του ανθρώπου και την ιστορία του πάνω στο νησί.
 

Μαρία Καλογεράκη

Μια "συζήτηση" αλλιώτικη με άξονα τη μαντινάδα είχαμε με τη συγγραφέα, παραγωγό και επιμελήτρια τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών πολιτισμού Μαρία Καλογεράκη. Απολαύστε την…

Μπάμπης Κιαγιάς

Ο Μπάμπης Κιαγιάς είναι σκιτσογράφος

 

Γεννήθηκα … δυσκολεύοντας γιατρό, μαία,νοσοκόμες, και φυσικά την μάνα μου στα όμορφα Χανιά πριν από 44 χρόνια, με καισαρική τελικά…

Το χρώμα μου είναι…. μελάνι ecolin σε κίτρινο, κόκκινο, πράσινο, μπλε και σινική για το απόλυτο μαύρο.

Συχνά αναρωτιέμαι …. Πόσο καλύτερος θα ήταν ο κόσμος μας αν είχε αποβάλλει η μητέρα του "πλανητόρχη" Μπούς

Θεωρώ ενδιαφέρον … τις τελευταίες δημοσκοπήσεις…. κερδίζει η ΝΔ χάνει ο Κωστάκης, χάνει το ΠΑΣΟΚ κερδίζει ο Γιωργάκης… μάλλον τα χάνει ο κοσμάκης!!!

ΟΚΤΑΒΑ

Είμαστε ένας λαός ευλογημένος, με πλούσια παράδοση, και με πλούσια παράδοση στην καλλιτεχνική δημιουργία.

Μια συζήτηση με τον Γιάννη Ψαρουδάκη για την Χανιώτικη Μουσική ΟΚΤΑΒΑ

Εμμανουέλλα Νικολακάκη

ΠΡΟΣΩΠΑ!
Σε τακτά διαστήματα για τα επόμενα τεύχη της ΠΥΞΙΔΑΣ θα έχουν το λόγο τα ΠΡΟΣΩΠΑ. Εμείς θα δίνουμε τις αφορμές και εκείνοι θα παρουσιάζονται …
 
Το μικρόφωνο(;) στην Εμμανουέλλα Νικολακάκη
 
Λίγα λόγια σχετικά με το αντικείμενο της δουλειάς σου

Ραδιοφωνικός παραγωγός τα τελευταία 8 χρόνια, πέρασμα από τον TOP CHANNEL, τον MAX FM, τον MRB και στάση στον SUPER FM τα τελευταία 3 χρόνια ως υπεύθυνη προγράμματος και με εκπομπή Δευτέρα - Σάββατο  το πρωί 11.00 - 14.00. Πέρα από τα ραδιοφωνικά, αρχισυντάκτρια στην τηλεοπτική εκπομπή παππάς.gr και η ελληνική μουσική στήλη στο περιοδικό Go Hania.

Γιώργης Ξυλούρης

Νομίζω ότι δεν φτάνει μόνο μια ζωή για την μουσική των Χανίων.
Γιώργης Ξυλούρης ( Ψαρογιώργης )
Ο Γιώργης Ξυλούρης μετρά είδη πολλά χρόνια στη μουσική σκηνή της Κρήτης και όχι μόνο. Ανήσυχος και δημιουργικός αναζητά μέσα από τις μουσικές του…

Αντώνης Λιοδάκης

Είμαι ψυχίατρος και επέλεξα συνειδητά αυτόν το δρόμο. Αφ΄ενός για να ερευνήσω σκοτεινές πλευρές του εαυτού μου μήπως και συμφιλιωθώ μαζί του. Αφετέρου γιατί πιστεύω ότι μόνο η ψυχιατρική μπορεί να συνδυάσει καλύτερα κι άλλες επιστήμες του ανθρώπου όπως την φιλοσοφία και την κοινωνιολογία και να απαντήσει σε θεμελιώδη ζητήματα της ανθρώπινης ύπαρξης.
Σήμερα όμως ζούμε τους μεγάλους ψεύτικους μύθους και έχουμε ανάγκη τις μεγάλες απομυθοποιήσεις που ήδη αρχίζουν να έρχονται. Ίσως μια μέρα ζήσουμε την εποχή της μη-ψυχιατρικής.
Η σημασία της δουλειάς μου βρίσκεται στην απομυθοποίηση της ψυχιατρικής ή αλλιώς στην αποτύπωση μιας ψυχιατρικής  με ανθρώπινο πρόσωπο (δημοκρατική ψυχιατρική) σ΄ένα ευρύτερο πλαίσιο διεπιστημονικότητας. Η από-ψυχιατρικοποίηση της ζωής μας  αποτελεί πολιτικό ζήτημα που αναγάγει την ψυχιατρική πράξη σε πολιτική πράξη.

Γιώργος Παντερμάκης

Το Γιώργο και το Χάρη Παντερμάκη τους άκουσα για πρώτη φορά πριν από περίπου 15 χρόνια σ΄ένα γλέντι στο Κολυμβάρι. Θυμάμαι υπήρχε κάτι τότε στο παίξιμο 2 νέων παιδιών που μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Ένταση, ζωντάνια και μελωδικότητα ήταν τα στοιχεία που από τότε κρατώ. Στο πέρασμα του χρόνου τα τότε παιδιά έγιναν μεγάλοι. Παρέμειναν όμως Παντερμάκια… Τα τελευταία χρόνια και με διάφορες αφορμές βρεθήκαμε, μιλήσαμε και πλέον αποτυπώνουμε και δημόσια μια σύντομη συζήτηση για τη Μουσική, την Κρήτη, και τον Πολιτισμό μας. Συνομιλητής ο Γιώργος Παντερμάκης.
Ματθαίος Φραντζεσκάκης

Μιχάλης Αεράκης

Ο Μιχάλης Αεράκης …
Γεννήθηκε στα Ανώγεια, είναι ηθοποιός και έχει τελειώσει τη Δραματική Σχολή Πέλου Κατσέλη. Κατοικεί μόνιμα στα Χανιά.
Από το 1976 εργάζεται συνεχώς στο Θέατρο ως ηθοποιός. Από το 1985 μέχρι και το 1993 συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο, με Δημοτικά Θέατρα και το ελεύθερο θέατρο.
Έχει συνεργαστεί στο Ραδιόφωνο καθώς και στην Τηλεόραση.
Έχει διατελέσει υπεύθυνος της Δημοτικής Πολιτιστικής Επιχείρησης του Δήμου Χανίων.
Από τον Οκτώβριο του 2000 ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κρήτης.
Ένας από τους βασικούς στόχους που ευελπιστεί για το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης, είναι να ξαναβρεί τη λάμψη που τις περισσότερες φορές είχε το Δημοτικό Θέατρο. Πιστεύει όμως ότι η υπόθεση αυτή είναι υπόθεση όλων και συνεπώς χρειάζεται η συστράτευση και η συμπόρευση όλων για τον κοινό αυτό σκοπό που είναι για το καλό του Θεάτρου άρα για το καλό όλων μας

Αναζητώντας τις;…μερακλήδικες εκφράσεις του κρητικού λαού

Ένας Χανιώτης που ζει και δημιουργεί στο Ρέθυμνο είναι ο συνομιλητής μας αυτό το μήνα. Ο λόγος για τον Αντώνη Μιχελουδάκη.
Συνέντευξη: Ματθαίος Φραντζεσκάκης
"Κάστρο την είχα την Καρδιά". Πως θα μας παρουσιάζατε το περιεχόμενο αυτής της δισκογραφικής δουλειάς;
Το περιεχόμενο αυτής της δισκογραφικης δουλειάς θα μπορούσε να παρουσιαστεί ως μια βιωματική έκφραση μιάς παρέας ανθρώπων. Όλα τα τραγούδια του δίσκου αποτελούν για μας εικόνες, σκέψεις, αναδρομές στο παρελθόν και προσδοκίες για το μέλλον.