12172017Κυρ
ΕνημέρωσηΠεμ, 09 Νοε 2017 11am

2012 το έτος που θα μείνει στην ιστορία πέραν από κάθε αμφιβολία!

•    Παρακολουθείς μέρα με την μέρα τα δελτία των οκτώ και πλέον αντιλαμβάνεσαι  ότι πέραν όλων των άλλων μας λένε και μ....ες.


Φύλλο 97 - Ιανουάριος 2011

«Η Ελλάδα θα πρέπει να ασφαλίσει το χρέος της με τα αγαθά που διαθέτει, όπως τα νησιά, έτσι ώστε να πείσει τις αγορές ότι τα χρήματα που δανείζεται δε θα χαθούν, δήλωσε ο επικεφαλής του γερμανικού Ινστιτούτου IWH, Ulrich Blum στο Reuters.

- η λύση είναι ένας σοσιαλισμός με ανθρώπινο πρόσωπο

«Στην υπερεκατονταετή ζωή μου δεν θυμάμαι ποτέ αντίστοιχη περίοδο με ανάλογα πολιτικά και κυρίως - οικονομικά αδιέξοδα.

Θα ήθελα να είχα πεθάνει, να μην είμαι αναγκασμένος να βιώνω αυτές τις καταστάσεις στον τόπο μου. Φταίμε κι εμείς.

Φύλλο 96 - Δεκέμβριος 2010

Λίγες μέρες πριν από την αλλαγή και του χρόνου και το συναίσθημα που υπάρχει γύρω μας είναι μια γενικευμένη θλίψη η οποία ακολουθεί την οργή, το θυμό, την απογοήτευση αλλά και τα αδιέξοδα του καθενός χωριστά και την κοινωνίας ολόκληρης.

Φύλλο 95 - Νοέμβριος 2010

Επιδεικνυόμενη ελαφρότητα

Ορεινό το χωριό, κρατάει την ομορφιά του τοπίου και των ανθρώπων του απείραχτη από τον τουρισμό.

Φύλλο 94 - Οκτώβριος 2010

Gia to site_pras_m

 

Με το πρόγραμμα «Καλλικράτης», επιδιώκονται σημαντικές αλλαγές στο χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

Οι νέες δημοτικές Αρχές θα κληθούν να διαχειριστούν νέα σύνθετα καθήκοντα σε μεγαλύτερη γεωγραφική έκταση.

Φύλλο 103 - Ιούλιος - Αύγουστος 2011

«Δεν είναι συνώνυμο της ουτοπίας το όραμα. Είναι η τελική εικόνα που παρουσιάζει με ενάργεια το όφελος που θα προκύψει για την ποιότητα της καθημερινής ζωής.

Φύλλο 93 - Σεπτέμβριος 2010

Ο χειμώνας της αβεβαιότητας και η χαμένη ελπίδα

...) Η κρίση παράγει νέα κοινωνικά υποσύνολα μιζέριας. Κομμάτια του παλαιού μεσαίου χώρου υποβιβάζονται οικονομικά, μέσα σε μια γενικευμένη αίσθηση αδικίας. Ολοι μας νιώθουμε τη θηλιά στο λαιμό, ενώ γνωρίζουμε τους πραγματικά υπεύθυνους.

Φύλλο 102 - Ιούνιος 2011

Γυρνώντας από μια πλατεία ακόμα ακούω τις ανόητες αναλύσεις στην τηλεόραση. Άνθρωποι – φαντάσματα της δημοσιογραφίας και της κοινωνίας που προσπαθούν να ερμηνεύσουν με τα εργαλεία του χθες… Αιδώς αργείοι…

Φύλλο 92 - Ιούλιος / Αύγουστος 2010

Προς τις δημοτικές εκλογές

Στις δημοτικές εκλογές η αναντιστοιχία μεταξύ κομματικών προτεραιοτήτων και δυσφορίας της φοβισμένης κοινωνίας φαίνεται πως θα λάβει γκροτέσκες διαστάσεις.

 

Η θυμωμένη αποστασιοποίηση από τις κομματικές στοιχίσεις δε συνεπάγεται βέβαια κατ’ ανάγκην ριζικές αλλαγές στα δημοτικά μας πράγματα.

Φύλλο 101 - Μάιος 2011

Φτάνουμε προς το τέλος και του Μάη του 2011. Γιορτάζουμε 70 χρόνια από την μάχη της Κρήτης. Τιμούμε την αυταπάρνηση ενός λαού την ίδια στιγμή που νιώθουμε να σφίγγει μέρα με την μέρα η θηλιά στο λαιμό μας.

Φύλλο 91 - Ιούνιος 2010

 

Βασιλικότερη του βασιλέως έχει γίνει- αίφνης- η κυβέρνηση, προωθώντας ρυθμίσεις οι οποίες όχι μόνο ανατρέπουν απολύτως τις εργασιακές σχέσεις, αλλά επιπλέον δεν προβλέπονται- σε αυτή τη σκληρότητα τουλάχιστον- από το μνημόνιο που έχει υπογράψει με την τρόικα.

Φύλλο 100 - Απρίλιος 2011

Λες και ήταν χθες

Ένα ταξίδι που ξεκίνησε απροσδόκητα πριν 10 χρόνια και που φτάνει σήμερα στα 100 φύλλα. Ναι, ο χρόνος από τότε μετριέται σε φύλλα. Από μήνα σε μήνα. Έτσι είναι οι εκδόσεις.

Φύλλο 90 - Μάιος 2010

Κανείς δεν γνωρίζει με τι θα μοιάζει η Ελλάδα σε λίγα χρόνια. Η κρίση που μας πλήττει τώρα φαίνεται να είναι οικονομική και πολιτική· πολύ σύντομα θα φανεί και σαν κρίση κοινωνική και ανθρωπολογική.

Φύλλο 99 - Μάρτιος 2011

Ένας Πόλεμος… Ένας Σεισμός… Οι πυρηνικοί αντιδραστήρες…Ένα Εφετείο… Ανεργία… Ένας Θάνατος… Ο κίνδυνος … Και η Ελπίδα …

Φύλλο 89 - Απρίλιος 2010

zoo201Πόλεμος!

Χρέος μας είναι να πάρουμε κάθε απόφαση που αποτρέπει το χειρότερο. Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός , προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Φύλλο 98 - Φεβρουάριος 2011

Η ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΤΕΧΝΗ, Ο ΠΙΟ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

λέγεται “Ζωή”

και γράφεται θάρρος, ειλικρίνεια, αλληλεγγύη, πράξεις και υπογραφή

Φύλλο 88 - Μάρτιος 2010

«…Μουδιασμένη η κοινωνία παρακολουθεί τις αλεπάλληλες κυβερνητικές εξαγγελίες για περικοπές δαπανών και εισοδημάτων. Μετά τη στιγμιαία ελπίδα προ των εκλογών, όταν άκουγαν ότι “λεφτά υπάρχουν”, οι Ελληνες συνειδητοποιούν επώδυνα τα οικονομικά μεγέθη της κρίσης, στο βαθμό που αυτά εφαρμόζονται πλέον στον οικογενειακό προϋπολογισμό, στη ροή καθημερινών δαπανών του νοικοκυριού. Κι ακόμη βρισκόμαστε στην αρχή…»

Νίκος Ξυδάκης, δημοσιογράφος, 2010