12182017Δευ
ΕνημέρωσηΠεμ, 09 Νοε 2017 11am

Εδώ Στο Νότο / Φεβρουάριος 2008 - φ.65

Πάνω από ένα δίμηνο κάποιοι μας πιέζουν καθημερινά να γίνουμε θεατές της κλειδαρότρυπας.

Ηλίθιοι και συνάμα πορνοφάγοι.


Εδώ Στο Νότο / Ιανουάριος 2008-φ.64

    Στην αρχή της νέας χρονιάς και δυστυχώς γύρω μας φαίνεται ότι λίγα πράγματα δείχνουν να πνέουν με νέο άνεμο.
 
Μια ολόκληρη ιστορία με 2 απόπειρες αυτοκτονίας αναλύεται μέσα από ροζ παραμορφωτικούς φακούς αφήνοντας τεχνηέντως στο περιθώριο κάθε πολιτική προσέγγιση.

Εδώ στο Νότο / Φεβρουάριος 2007 - φ.54

 •     Μονάδα νεογνών στα Χανιά. Δυστυχώς ένα από τα σύντομα ανέκδοτα της τελευταίας δεκαετίας. Γονείς και οικογένειες σε συνεχή ταλαιπωρία για να μπορούν αρχές του 21ου αιώνα να παρέχουν σιγουριά υγείας στα βρέφη τους…

Εδώ Στο Νότο / Δεκέμβριος 2007 - φ.63

    Περίπου 6 χρόνια μετά την έναρξη κυκλοφορίας της η "Πυξίδα της Πόλης" ανακηρύχθηκε  πρώτη στην Ελλάδα Μηνιαία περιφερειακή εφημερίδα στα πλαίσια του διαγωνισμού της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας – Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης για τα "βραβεία περιφερειακών εφημερίδων 2006".    

Εδώ στο Νότο / Ιανουάριος 2007 - φ.53

    
 • Υπάρχουν άνθρωποι που εκδίδουν τα παιδιά τους; Ναι και είναι στην διπλανή πόρτα.
 • Η κατάργηση της θανατικής ποινής και η αξία της ήταν και είναι μια από τις κατακτήσεις που είχε η δύση και μάλιστα αναφέρεται σε όλα τα συγγράμματα με υπερηφάνεια. Πουθενά δεν υπάρχει αναφορά για κατ΄εξαίρεση ανάγκη επαναφοράς της. Έτσι γιατί πολλοί σφύριζαν αδιάφορα για τον απαγχονισμό του Σαντάμ.
 • Εδώ Στο Νότο / Νοέμβριος 2007 - φ.62

         
  "…Πιστεύω ότι είναι ένα από τα δύο μέλλοντα είναι ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ.. Πιστεύω πως τελείωσε η εποχή των μαζικών μέσων ενημέρωσης, τελείωσε μαζί με το τέλος του εθνικού κράτους. Όπως δεν υπάρχει πια ένα κράτος που τα σύνορα του τα φυλάνε τσολιάδες και δεν αφήνουν να περάσει εχθρός και μέσα σ’ αυτό το κράτος την πλήρη κυριαρχία την έχει ο εκάστοτε Σημίτης που εκλέγουμε αλλά υπάρχουν πάρα πολλές δυνάμεις που "παίζουν" σ’ αυτό το δημόσιο χώρο, έτσι και στα ΜΜΕ.

  Εδώ Στο Νότο / Οκτώβριος 2007 - φ.61

      
  Κάηκε η μισή Ελλάδα. Ε και ;
   
  Ύστερα κάναμε εκλογές. Γρήγορα, ευρωπαϊκά, πολιτισμένα. Με debate. Με τους δημοσιογράφους πρωταγωνιστές και τους πολιτικούς κομπάρσους. Ας είναι…

  Εδώ Στο Νότο / Νοέμβριος 2006-φ.51

          
   Νοέμβρης '90
   
   
  Τη μέρα αυτή που διάλεξα
  εδώ μπροστά σας να σταθώ
  τραγούδια και μισόλογα
  στο φως να καταθέσω
          

  Εδώ Στο Νότο / Σεπτέμβριος 2007-φ.60

    Οργή, Θλίψη, Αγανάκτηση.
   
  Τα καίμε και καιγόμαστε. Έχει πλέον περάσει το σημείο Μηδέν η σχέση μας με την φύση. Οι φωτιές έρχονται να ολοκληρώσουν μια καταστροφή η οποία συντελείτε καθημερινά και με σταθερά αυξανόμενους ρυθμούς. Τα δάση δίνουν τη θέση τους στα καμένα. Η ζωή και η ζωντάνια χάνουν τη μάχη με το θάνατο. Και ο άνθρωπος; Δολοφόνος ή καλύτερα αυτόχειρας.

  Εδώ Στο Νότο / Οκτώβριος 2006 - φ.50

          
  Οι Κουμπάροι δίνουν και παίρνουν. Συνήθως παραμονές εκλογών οι κουμπαριές ήταν μια καλή αναφορά για σταυροσυλλογές. Τώρα από τα ιδιαίτερα γραφεία στον ξενώνα του Κορυδαλλού.
   
  Λίγο νεράκι παραπάνω έριξε και πνίγηκε άνθρωπος στο κέντρο της Αθήνας. Έτσι απλά!
   
  Τα σχολεία στην αρχή της σχολικής χρονιάς κλείνουν και μάλιστα μεγάλο διάστημα και κανενός το αυτί δεν ιδρώνει επί της ουσίας. Η μόνη μας ανησυχία είναι που  θα βολέψουμε τα παιδιά μας για να συνεχίσουμε απρόσκοπτα τις δουλειές μας. Άραγε γιατί απεργούν;
      

  Εδώ Στο Νότο/Ιούλιος-Αύγουστος 2007-φ.59

      Τα καίμε και καιγόμαστε. Έχει πλέον περάσει το σημείο Μηδέν η σχέση μας με την φύση. Οι φωτιές έρχονται να ολοκληρώσουν μια καταστροφή η οποία συντελείτε καθημερινά και με σταθερά αυξανόμενους ρυθμούς. Τα δάση δίνουν τη θέση τους στα καμένα. Η ζωή και η ζωντάνια χάνουν τη μάχη με το θάνατο. Και ο άνθρωπος; Δολοφόνος ή καλύτερα αυτόχειρας.

  Εδώ Στο Νότο/ Σεπτέμβριος 2006-φ.49

   Τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη υπάρχει αυτή η αίσθηση από το αλάτι που ακόμα έχεις πάνω σου αλλά…
   
  Κοσμοσυρροή στα Χανιά και αυτό το καλοκαίρι. Καλό αυτό καταρχήν αλλά προσέχουμε για να έχουμε; Ας το προσέξουμε.
   
  Ευτυχώς  χάθηκε μονό ένας άνθρωπος και κάηκαν λίγες βίλες. Έτσι απλά. Λες και τα περίπου 60.000 που έγιναν στάχτη δεν μετράνε. Πόσο μακριά είμαστε ως κοινωνία, πολιτεία, ΜΜΕ από την αποτίμηση της πραγματικής αξίας των γεγονότων.
   
   

  Εδώ Στο Νότο / Ιούνιος 2007 - φ.58

   Οι εκλογές έρχονται και δεν φαίνεται να υπάρχει πλέον καμιά αμφιβολία. Οι βουλευτές σαρώνουν την ύπαιθρο ακούγοντας (ή "ακούγοντας") τα προβλήματα του κόσμου.
   
  Η κοινωνία βιώνει μια ακόμα έξαρση αστυνομικής βίας η οποία τείνει να γίνει συνείδηση ως  μέσο  διατήρησης της τάξης.

  Εδώ Στο Νότο/ Ιούλιος-Αύγουστος 2006 - φ.48

      
  Τελευταίες μέρες του Ιούλη γράφονται οι γραμμές αυτές. Πάει και αυτός σιγά-σιγά.
   
  Γύρω μου άνθρωποι και κοινωνίες σε πίεση.
   
  Για μια ακόμη φορά η Λωρίδα της Γάζας έχει μετατραπεί σε Λωρίδα της Κόλασης. Έτσι απλά.

  Εδώ Στο Νότο / Μάιος 2007 - φ.57

      Το κλίμα αλλάζει! Το λέει η εταιρεία με τα κλιματιστικά θέλοντας να πουλήσει. Δυστυχώς το λέει και η επιστήμη εδώ και 10-20 χρόνια προσπαθώντας να τονίσει το αδιέξοδο μιας κατάστασης. Και εμείς; Συνήθως απλά αδιαφορούμε. Αφήνουμε τους άλλους να κάνουν κάτι καθώς εμείς δεν θεωρούμε ότι είμαστε κατ΄ελάχιστο μέρος του προβλήματος. Αμ δε!

  Εδώ στο Νότο / Ιούνιος 2006 - φ.47

          
  Τα Πανεπιστήμια είναι σε κινητοποίηση. Όχι δεν είναι μια από τις συνήθεις τα τελευταία χρόνια νοσηρές καταστάσεις όπου μικρές ομάδες δημιουργούν εθιμικές καταλήψεις. Μαζικές συνελεύσεις με πολιτικές αντιπαραθέσεις και πολιτική ζωντάνια είναι τα χαρακτηριστικά που σημειώνονται και καταγράφονται σε αυτές τις κινητοποιήσεις.
   
  Οι αδελφοί Παλαιοκώστα πέταξαν, ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ! Φυσικά μετά την παράκληση (!!!) του υπουργού κυρίου Πολύδωρα εκεί στον Κορυδαλλό όλοι είναι έτοιμοι μήπως και παραδοθούν με τον ίδιο εντυπωσιακό τρόπο. Σαν μάνα εξ ουρανού.

  Εδώ στο Νότο/ Απρίλιος 2007 - φ.56

  •     Στο κουφάρι ενός πλοίου παλικάρια σφάζονται. Αμέτρητα παράθυρα γεμάτα ειδικούς επί της ναυτιλίας και των κρίσεων της. Το απόλυτο παράλογο επιστημονικοφανών συζητήσεων στα όρια του μεταφυσικού και της συνωμοσιολογίας. Και η πολιτεία το χαβά της.

  Εδώ Στο Νότο / Μάιος 2006 - φ.46

      
  Οι εκλογές για τους τοπικούς άρχοντες όλο και πλησιάζουν. Όλο και περισσότεροι είναι αυτοί οι οποίοι επιθυμούν να σώσουν τον τόπο. Όλο και εντονότερη είναι η παραπολιτική κουβέντα. Δυστυχώς η ουσία μένει στο περιθώριο των μυστικών και ψηφοθηρικών διαβουλεύσεων.
   
  Ο τσαμπουκάς απέναντι στο Ιράν φαίνεται να εντείνεται. Οι καουμπόηδες, ανατολής και δύσης, εκδίδουν για μια ακόμη φορά τελεσίγραφα πολέμου. Αυτόκλητοι ρυθμιστές της ζωής και της τύχης των λαών του κόσμου. Τσαμπουκάδες της μιας δραχμής που ενίοτε "επικοινωνούν" και με το θεό για την επιβεβαίωση της ορθότητας των εγκλημάτων τους.

  Έδω Στο Νότο / Μάρτιος 2007 - φ.55

      
  Η Άνοιξη είναι εδώ για τα καλά!
  • Δυστυχώς ήρθε χωρίς να έχει διαδεχθεί ένα ομαλό χειμώνα. Οι στάθμες των υδροδεξαμενων παρέμειναν χαμηλά. Το κλίμα έχει αλλάξει λένε οι ειδικοί και αναμένονται δύσκολες περίοδοι στο μέλλον. Χρόνια πριν οι επιστήμονες έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου αλλά … Όροι όπως περιβάλλον, ποιότητα ζωής, μέλλον του πλανήτη δεν βρίσκουν θέση μπροστά στο εφήμερο κέρδος, μπροστά στην αδιαφορία όλων μας.

  Εδώ Στο Νότο / Απρίλιος 2006 - φ 45

  Μέσα του Απρίλη του 2006.
   
  Κάποιοι ανακάλυψαν ότι το σύστημα των μετρήσεων τηλεθέασης πάσχει από αξιοπιστία. Λες και ανακάλυψαν την Αμερική. Τόσα χρόνια η ασυδοσία βασιλεύει και μοιράζει κατά βούληση αριθμούς και εκατομμύρια και δεν έχει ανοίξει μύτη, τώρα; Αλήθεια γιατί δεν μας λέει κανένας για κάθε εκπομπή πόσοι δεν την είδαν. Έτσι για να δείτε ότι είμαστε σε ποιο ελπιδοφόρα κατάσταση απ΄ότι μας παραμυθιάζουν.