12162017Σαβ
ΕνημέρωσηΠεμ, 09 Νοε 2017 11am

Και την τελευταία ημέρα …

το Μάρκετινγκ, δημιούργησε …
το "Μη Σκεπτόμενο" Καταναλωτή
Η οθόνη "ανοίγει" και το περήφανο πουλί εμφανίζεται στην οθόνη. Οι τηλεθεατές, άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο, ντύνονται με ένα μικρό ή μεγάλο χαμόγελο και παρακολουθούν. Παρότι σχεδόν όλοι το έχουν ξαναδεί, κανείς δε τσιγκουνεύεται το "καλό" συναίσθημα. Άξαφνα, ένα χρυσό μετάλλιο "πέφτει" στο λαιμό της παχουλής ηρωΐδας μας.

Φθινοπωρινός Πόνος;

Ένα βιβλίο, μια ταινία, μια διατριβή ιστορικής ειλικρίνειας
Ο "Φθινοπωρινός Πόνος" - Guz Sancisi - αποτελεί μια υπέροχη κινηματογραφική μεταφορά, του ομώνυμου βιβλίου ενός Τούρκου συγγραφέα και βουλευτή του κόμματος της Μητέρας Πατρίδας, του Γιλμάζ Καρακογιουνλού, το οποίο αναφέρεται σε μια ιστορία αγάπης μια Ρωμιάς και ενός Τούρκου, με φόντο τις εκδιώξεις των Ελλήνων από την Κωνσταντινούπολη το Σεπτέμβρη του 1955.

Πεντελικό Μάρμαρο, Ανυπέρβλητα Μνημεία, Βρετανικός Σωβινισμός

Ο μπαμπάς μου, ήταν μαρμαράς στο επάγγελμα, αρχικά τεχνίτης κι αργότερα εργολάβος. Το μαρμαράδικό του, βρισκόταν πάνω ακριβώς στην Πλατεία Δεξαμενής και παρέμεινε εκεί, για αρκετά χρόνια - μέχρι περίπου πριν από μια δεκαετία – ακόμα και μετά που το "πούλησε", αποσυρόμενος επαγγελματικά, για λόγους υγείας.

… Φορολογική Συνείδηση …&… Φορομπηχτική Λογική …

Κατεβαίνω τις σκάλες της Δημόσιας Υπηρεσίας. Κάνω συχνά πιάτσα εκεί, τελευταία. Καθώς βαδίζω γρήγορα, ρίχνω μια εξίσου γρήγορη ματιά στους πίνακες ανακοινώσεων, έτσι, για να δω μήπως κάτι έχει αλλάξει. Πράγματι, κάτι έχει αλλάξει σήμερα. Πλησιάζω πιο κοντά και βλέπω δυο-τρεις μικρές αφίσες "άρτι αφιχθείσες" στο ταμπλώ. Ίδιο μέγεθος, μα διαφορετικό χρώμα και μήνυμα.

Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες …

Οι σαφείς ελλείψεις μου σε θέματα συγγραφικής και συντακτικής παιδείας, αλλά και η άγνοια μου σε βασικά θέματα δομής κειμένου, αναπόφευκτα με ταλαιπωρούν κάθε φορά που κάθομαι στο πληκτρολόγιο και με κάνουν να αναρωτιέμαι, αν θα πρέπει να ξεκινήσω τη μηνιαία αρθρογραφική  μου "περιπέτεια", με τη χιουμοριστική ή τη σοβαροφανή προσέγγιση που έχω στο μυαλό μου για να ξετυλίξω το κουβάρι του θέματος, χάριν της φυλλάδος. Ας είναι, ακόμα μια φορά ας προσπαθήσουμε, γιατί, πιστέψτε με, για μας που ο γραπτός λόγος δεν είναι "το φόρτε μας", πρόκειται για περιπέτεια

Ένα μικρό κοριτσάκι κινδυνεύει. Παρακαλώ, βοηθείστε μας…

Mails & Spam - Η Κεκρόπορτα της εξαθλίωσης
Δεν περνάει μήνας που να μη διαβάσω κάπου, σε ρεπορτάζ, περιοδικό και κάθε είδους έντυπο ή βιβλίο, για την αδιαμφισβήτητη, πρόωρη ανάδειξη του Διαδικτύου, ως τη μεγαλύτερη ανακάλυψη της ανθρωπότητας, λόγω της συμβολής του στην μετάδοση της πληροφορίας και την κατά συνέπεια, διάδοση της "γνώσης".

Τραπεζιτική (Παρα)Λογική, Πιστωτικές Κάρτες και… Νοικοκυριά στο Κόκκινο

Λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, τότε που αχνά αρχίζει να φαίνεται φως στο τούνελ του 14ου μισθού, τότε διαπιστώνουμε - οι περισσότεροι - ότι τον έχουμε προεξοφλήσει από καιρό. Τότε αρχίζουν οι τράπεζες το λανσάρισμα των εορτοδανείων γιατί πρέπει νομοτελειακά να επαληθευτεί ότι "…ο Εφιάλτης στο τέλος θα φανεί, κι οι Πέρσες, επιτέλους θα περάσουν…".

Ψωνίζω Χανιά, Μένω Κρήτη, Αντιμετωπίζω την Κρίση …

Επερχόμενη και υφιστάμενη κρίση. Χρονικός ορίζοντας της ύφεσης και προβλέψεις για το μέλλον της. Κλάδοι που αντιμετωπίζουν πρόβλημα και ποσοστά μείωσης των πωλήσεων τους. Μηδενική ανάπτυξη και αύξηση της ανεργίας. Ταμειακή ρευστότητα ή ασφυξία, "πακέτα δις", επιτόκια αλλά και τραπεζιτική πολιτική. Προβλήματα καθημερινότητας και επιστροφή στο "τεφτέρι" του μπακάλη.