12162017Σαβ
ΕνημέρωσηΠεμ, 09 Νοε 2017 11am

Απρίλιος 2007 - φ.56

Μάνα μου, ίντα κάνεις;  Παραπονάσαι που αργοπαρορώ να σου γράψω μα ίντα να κάμω; Καματερή και σκόλη στη δουλειά, κι αργά ταχιά ώστε ν’ αναλεχτώ εδιάβηκ’ ο καιρός.  Ούλη τη μέρα μάχομαι τση μασίνας μάχομαι και κάθ’ αργά του γιασεμιού στη μπόρτα τση Λενιώς μα ίντα να πεις;


Μάιος 2007 - φ.57

Πρωί πρωί ξεκίνησε η καθαριότητα που ήταν μισή αρχοντιά στα τετράδια της καλλιγραφίας.  Στους υδρατμούς που άφηνε ο καφές στο παράθυρο της κουζίνας ξαναντίκρυσε τη μορφή της ανάγκης.  Με απορρυπαντικό για τα τζάμια- σε διπλάσια δόση- έκαμε τους αντικατοπτρισμούς αόρατους.
Στο σμάλτο του καθρέφτη θυμήθηκε πώς πληθαίνουν τα βράδυα αποτυπώματα των απέλπιδων πόθων.  Εδώ χρειάστηκε ισχυρό απορρυπαντικό ευρύτερου χάσματος.

Μάιος 2008 - φ.68

ΔΙΑΛΟΓΟΣ
-"…Απόρριψη του ευτελούς…"!!!
-"Μέχρι πότε θα ’ρχεσαι στο σχολείο";
Μ’ αρέσει που βιώνεις  θαυμάζοντας.
Εμένα  πάντα μ’ ανησυχεί το ερωτηματικό του τέλους.
Τώρα, υπό την επήρεια του επικείμενου αποχωρισμού σου γράφω την περίληψη ενός παραμυθιού του Όσκαρ Ουάιλντ, "Το αηδόνι και το τριαντάφυλλο".

Ιούλιος-Αύγουστος 2007-φ.59

Πώς μαζεύτηκαν τόσα πράγματα!  Θα πεις πέντε χρόνια δεν είναι και λίγα.  Αν γυρίσεις τον κόσμο δυο φορές ο εγκλωβισμός της στιγμής στο ενθύμιο θα κοσμεί τραπέζια, ερμάρια, προθήκες.  Εκταφή τώρα στιγμών και ενταφιασμός τους στα  χαρτοκιβώτια της μεταφορικής εταιρείας. Βαριά η θύμηση κι εύθραυστη συνάμα.

Ιούνιος 2008 - φ.69

ΚΟΣΜΟΣ
"…Περπάτησα πολύ στα αισθήματα,/ τα δικά μου και των άλλων/ κι έμενε πάντα  χώρος  ανάμεσά τους/ να περάσει ο πλατύς χρόνος….. μίλησα πολύ.  Στους ανθρώπους,/ στους φανοστάτες, στις φωτογραφίες./ Και πολύ στις αλυσίδες/ Έμαθα να διαβάζω χέρια/ και να χάνω χέρια./ Όχι δεν είμαι λυπημένη…"
Κ. Δημουλά, Πέρασα

Σεπτέμβριος 2007-φ.60

Ο ήλιος του καλοκαιριού τυραννικά διεκδικεί περιοδικές εκδόσεις καθώς πρέπει τουρισμών.  Πτυσσόμενα αισθήματα  σ΄ελάχιστη δυνατότητα.  Βλέμματα απαστράπτουσες κατακόμβες σημάτων.  Ενάλια φιλήματα μονοτρόπων σχέσεων.

Ιούλιος-Αύγουστος 2008-φ.70

Καλοκαίρι
"...καλοκαίρι, με το ρόγχο του αιρκοντίσιον μεσημέρι…"
Δ. Σαββόπουλος
Το τρομερό και σοφό πνεύμα της αυτοκαταστροφής και της ανυπαρξίας μίλησε μαζί Σου στην έρημο και τα βιβλία μας λένε πως Σ’ έβαλε σε πειρασμό. - Βλέπεις αυτές τις πέτρες μέσα στη γυμνή και πυρακτωμένη έρημο;  Μετάτρεψέ τις σε ψωμιά και η ανθρωπότητα θα τρέξει πίσω Σου σαν αγέλη…

Οκτώβριος 2007 - φ.61

"…Μου αρέσει η δροσιά των δασών και η γαλήνη της εξοχής, όπως ξερεις.  Συνήθιζες να με κατηγορείς για ρομαντικό.  Στη ζωή μου δεν ήθελα να ακούσω για πολιτική, και η πολιτική με κυνηγά.

 

Σεπτέμβριος 2008-φ.71

Kι άλλες αντιγραφές…
"η σιωπή πίνει την αλήθεια της ζωής μας"
Κριστιάν Μπομπέν, Αιχμάλωτος του λίκνου
Εκείνο που αξίζει να επισκεφθεί κάποιος σε μια άγνωστη πόλη είναι το τσίρκο και το νεκροταφείο της.  Ο Κάφκα το έγραψε χωρίς να έχει διόλου στο μυαλό του το Πεκίνο.  Άξιζε ο επισκέπτης να περάσει και από το νεκροταφείο της μυρμηγκούπολης της Κίνας όχι για να δει τα εκατομμύρια μνημεία φονευθέντων, εκτελεσθέντων, αδίκως χαμένων από λιμούς, λοιμούς, σεισμούς και καταποντισμούς, αλλά  για να βιώσει την απόλυτη σιωπή, τη νεκρική σιγή που επιτάσσει ο καθαγιασμένος τόπος και χρόνος από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Νοέμβριος 2007-φ.62

Ημερολόγιο αυριανής  ημέρας
Το παραθύρι αντικρυστή θωριά στο νότο.  "Σε φιλώ με πολλήν αγάπη" γραπτή επωδός ανέσπερη σε γράμμα τακτικό ή άτακτο εξ απροόπτου.   Πολύβουος ο μύθος το πρωί. –Δεν καταλαβαίνω σε ποια σειρά είμαστε.-

Οκτώβριος 2008-φ.72

ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ  ΦΘΙΝΟΠΩΡΑ

Προς   Μ πάλι
"Αν λέγαμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους  θα γέμιζε φαντάσματα το νόημά τους"
Λ. Νικολακοπούλου
Ας είναι καλά η Λίντα που μας θύμισε τους στίχους.  Αν συμπεριφερόμουν έτσι θ’ αυτοκτονούσα είπες κι η  ονειροπαγίδα  τανίζεται στο ανέμισμα.  Αιώνες πολεμά να παγιδεύσει την ηλιθιότητα.  Διαπρύσιος πόλεμος, αν και ματαίως.

Δεκέμβριος 2007- φ.63

Γράψε γιατί οι μέρες λιγοστεύουν
Για τον αέρα που τη νύχτα αλυχτά στο παράθυρο
ξεσχισμένος από τα κλαδιά
του έρωτα για το αντικρινό αδιέξοδο.

Νοέμβριος 2008 - φ.73

ΑΠΩΛΕΙΑ ΜΝΗΜΗΣ
Αυτή η τεχνολογία δημιουργεί χρόνιο πρόβλημα εθισμού.  Σε κακομαθαίνει επιδεικνύοντας σωρεία δυνατοτήτων κι ύστερα αιφνιδίως δίχως σήματα της επικείμενης καταστροφής καθίσταται άχρηστη προκαλώντας σύνδρομο παράκρουσης.

Ιανουάριος 2008-φ.64

Προς Β ολόκληρο και στρογγυλό
Πάλι σου γράφω!  Κακές συνήθειες για καθώς πρέπει συναισθήματα.  "-Για ποιον πλέκετε; -Πλέκω το πουλόβερ για όποιον θέλει να το φορέσει".

Δεκέμβριος 2008 - φ.74

Τση  Στρατασ *
-"Ἐχεις τη βάφτιση να πας" είπε με σοβαρότητα η Κυρά.
-"Ξέχασέ με" είπε το υ αποφασιστικά. "Έχω να συλλέξω νερό στο τσικαλάκι μου" -"Σκέψου πως χωρίς υ δεν θα υπάρχει ονομαστική γιορτή, εκείνη η μέρα όλη μέρα συγχωρεμένες  σκανταλιές δώρα, γλυκά…"

Φεβρουάριος 2008-φ.65

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Συγγνώμη, υποφέρω από βαριά άρνηση.  Δεν θα’ ρθω κατά τις επτά.  Έχει η συνάντησή μας την πολυτέλεια της διάρκειας να την ξοδεύω σε τυχαίας προσπέλασης λήθη;  Τι να σκέφτομαι, ρωτάς, όταν εκπνέω και παγώνω.

Ιανουάριος 2009 - φ.75

Alma libre

Ο εκπληκτικός τρόπος των γραπτών μηνυμάτων!  Διακριτικά  ως προς το χρόνο της ανάγνωσής τους από τον παραλήπη –αν έχει τη γενναιότητα να τον αφορούν- Αμεσότερα από το ταχυδρομικό δελτάριο, αν και δεν μπορούν να διατηρηθούν ως απτή μνήμη παρά μόνο ως επιθυμία.  Η υπέροχη ελληνική γλώσσα να ’χει οικονομήσει  την ονομασία μελλούμενων εφευρέσεων με λέξεις όπως τηλε  και  επικοινωνία.

Μάρτιος 2008 - φ.66

ΜΑΧΑΙΡΙ

"Η αλήθεια είναι μεγαλύτερη από την απόδειξή της".  Στέκεται κανείς και πόσο σε συναισθήματα που ξορκίζονται στο πρώτο φως της παράνοιας της απόστασης και του χρόνου που χρειάζεται για να  επαναπροσδιοριστεί η καταδυνάστευση;

Απρίλιος 2008 - φ.67

ὃτι εἰσήλθοσαν  ὕδατα  ἓως ψυχῆς μου.

Ἐνεπάγην εἰς ἴλυν βυθοῡ καὶ οὐκ ἒστιν ὑπόστασις
Ψαλμοί του Δαυίδ Ξ Η΄
Σε κρατάω μέσα μου με στοργή αναλλοίωτη και ποτέ –πίστεψέ με- ποτέ δεν θα ξεχάσω το χαριτωμένο σου περίγραμμα και τους κοριτσίστικους τρόπους σου, την τρυφερότητά σου και την ευγενική σου φύση.

Μάρτιος 2009 - φ.77

Βιβλίο

Ένα μυθιστόρημα εκτός από τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούμε για να πείσουμε τα παιδιά να το διαβάσουν –πληροφορίες, κρίση, μνήμη, φαντασία, παρηγοριά, γοητεία- θα μπορούσε να ‘ταν επιθυμία μεταμόρφωσης.