12162017Σαβ
ΕνημέρωσηΠεμ, 09 Νοε 2017 11am

Θάνος Μικρούτσικος: Αυτός ο κόσμος πρέπει να καεί!

Του ΟΔΥΣΣΕΑ ΙΩΑΝΝΟΥ

Αεικίνητος και δημιουργικός, εδώ και δεκαετίες. Αιχμηρός στις πολιτικές του τοποθετήσεις και ενεργός στον δημόσιο διάλογο μέσα από όποιο βήμα τού δίνεται.

Οργώνει την Ελλάδα με ένα πιάνο και μια φωνή -τη Ρίτα Αντωνοπούλου-, κάνει σχέδια για την τέχνη του, το τραγούδι και δείχνει πως έχει ακόμη πολύ καύσιμο, όταν οι περισσότεροι της γενιάς του μοιάζουν αποτραβηγμένοι.


Νάνος Βαλαωρίτης

Ο Νάνος Βαλαωρίτης είναι σήμερα ένας παππούς ποιητής με κάτασπρα, αγιοβασιλιάτικα γένια και λίγο “μπερδεμένο” βάδισμα. Για 25 χρόνια δίδασκε δημιουργική γραφή στο πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο.

Θα σας πάρουν την «αγελάδα» και θα σας πουλάνε το γάλα της, του Max Keiser

πηγή : tvxs

Ο Max Keiser παραχώρησε ακόμα μία συνέντευξη, στη δημοσιογράφο Έλεν Σκόπις στο Athens Intl Radio στις 23 Απριλίου, στην οποία εξηγεί επακριβώς το τι συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα, αλλά και τι πρόκειται να συμβεί από τα σχέδια των συνεργατών του ΔΝΤ και την οικονομική υποδούλωση της χώρας, βήμα προς βήμα. Ακολουθεί το κείμενο της συνέντευξης:

«Το ΔΝΤ γαβγίζει όταν το διατάζουν οι κύριοί του...»

Συνέντευξη του Ρίτσαρντ Πιτ  στον ΓΙΑΝΝΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

- Πόσο «διεθνές» είναι το ΔΝΤ;

«Το ΔΝΤ αποτελεί μέρος της "Ανόσιας Τριάδας" των παγκόσμιων οικονομικών κυβερνητικών θεσμών, η οποία περιλαμβάνει επίσης την Παγκόσμια Τράπεζα και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.

«Οικονομική υποδούλωση» γράφει η σημαία του ΔΝΤ

Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΜΑΞ ΚΑΪΖΕΡ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ «ΛΑΪΤ» ΣΕΝΑΡΙΑ... ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΑΝΑΜΙΞΗΣ

Του ΝΙΚΟΥ ΚΑΤΖΗΛΑΚΗ

πηγή: www.enet.gr  02042010

Το ΔΝΤ δεν θα έχει περιορισμένο ρόλο» στο πρόσφατα αποφασισμένο σχέδιο στήριξης της Ελλάδας, αφού «θέλει να εξασφαλίσει τον ελέγχο πολύτιμων ελληνικών υποδομών», διατείνεται ο οικονομικός αναλυτής σε διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα, όπως το BBC, το Al Jazeera και το Russia Today, Μαξ Κάιζερ

Αγγελάκας -Παυλίδης: βουνό και θάλασσα

του Γιάννη Κυφωνίδη

Την Παρασκευή το βράδυ στον κινηματογράφο «Μικρόκοσμος» είδα το ντοκιμαντέρ της Αγγελικής Αριστομενοπούλου «Ταξιδιάρα Ψυχή», που είναι ένα πορτραίτο του Γιάννη Αγγελάκα, τον οποίο ακολούθησε επί δύο χρόνια.

«Η φτώχεια τροφοδοτεί τους εξτρεμισμούς και τους πολέμους»

Απο την ΒΙΚΗ ΤΣΙΩΡΟΥ

Ο Μουχαμάντ Γιουνούς δεν θέλει να σώσει τον κόσμο και ποτέ δεν το επεδίωξε. Εδώ και τριάντα χρόνια, ο βραβευμένος με το Νομπέλ Ειρήνης το 2006 «τραπεζίτης των φτωχών» έχει μόνο μία εμμονή, πως, αν πραγματικά θέλουμε να πολεμήσουμε την ενδημική φτώχεια, πρέπει να δανείσουμε χρήματα στους μη έχοντες, ώστε να τους δοθεί η ευκαιρία να βγουν από την αθλιότητά τους.

Νίκος Κοτζιάς: Άλλο κυβέρνηση, άλλο λογιστήριο

Ο άλλοτε σύμβουλος και στενός συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου, λέει ότι έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση και μιλά για την αριστερά με αφορμή την έκδοση του νέου του βιβλίου.

συνέντευξη στον Στέλιο Κούλογλου στο tvxs

«Ποια είναι η χώρα μου;»


Ο Νίκος Οντουμπιτάν γεννήθηκε στο Μαιευτήριο «Αλεξάνδρα». Ένα από τα εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά μεταναστών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα και έγιναν ξένοι με το ζόρι...