12162017Σαβ
ΕνημέρωσηΠεμ, 09 Νοε 2017 11am

Φασκόμηλο Με Μέλι / Ιούνιος 2009 - φ.80

Αλισφακιά λένε εδώ στη Ρόδο το φασκόμηλο και η ονομασία αυτού του εξαιρετικού αρώματος τσαγιού  παραπέμπει στη λέξη "σφάκα" της  Κρήτης,που σημαίνει πικρό και ολόπικρο  σαν  το τσάι που πότισαν την καρδιά μου οι Ευρωεκλογές.

Φασκόμηλο Με Μέλι / Μάιος 2009 - φ.79

Ο νέος  νόμος για το κάπνισμα απέδειξε για ακόμα μία φορά πως είμαστε λαός βαθιάς περίσκεψης …

Πολλοί νέοι θεωρούν για παράδειγμα ότι  με την απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους  χώρους  τίθεται θέμα καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Φασκόμηλο Με Μέλι / Μάιος 2008 - φ.68

Κοιμήσου Περσεφόνη στην αγκαλιά της γης στου κόσμου το μπαλκόνι ποτέ μην ξαναβγείς "
                                                                                                                                           
  Ν. Γκάτσος
 
 
Το παραμύθι λέει πως η Περσεφόνη ήταν η κόρη της Δήμητρας, της θεάς της γης.Ο Άδης όμως ερωτεύτηκε παράφορα την όμορφη κόρη και την πήρε στο βασίλειό του,τον Κάτω Κόσμο.Η Δήμητρα όμως ήταν απαρηγόρητη και η γη μαράζωνε ώσπου παρενέβη ο Δίας και κατόπιν συμφωνίας με τον Άδη η Περσεφόνη έξι μήνες το χρόνο ανεβαίνει στη γη.

Φασκόμηλο Με Μέλι / Απρίλιος 2009 - φ.78

"Ό,τι θυσία και να κάνει κανένας για τον άνθρωπο μικρή φαίνεται.Με ιδρώτα και αίμα κερδίζεται η προκοπή, σταγόνα τη σταγόνα.Κι εκειδά που λες " Τ’ανοίξανε  οι άνθρωποι τα γκαβά τους, θα κινηθούνε". Πάλι κάνουνε πίσω. Μερικοί  τότες  χάνουν το κουράγιο τους.

Φασκόμηλο Με Μέλι / Απρίλιος 2008 - φ.67

Φασκόμηλο με μέλι ο πατριωτισμός στις μέρες μας.Έφυγε και ένας Έλληνας που πίστευε πως η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας είναι ο πολιτισμός της.Ο Ζυλ Ντασσέν πήγε να συναντήσει τη Μελίνα.

Φασκόμηλο Με Μέλι / Φεβρουάριος 2009 - φ.76

Σας έγραφα και σας γράφω στον απόηχο της οικονομικής κρίσης.Σας έχω νέα όμως.Η κυρία Νικολίτσα διέκοψε το φροντιστήριο της κόρης της γιατί έχει απολυθεί και εκείνη και ο σύζυγός της από το ξενοδοχείο όπου εργάζονταν.

Φασκόμηλο Με Μέλι - Μάρτιος 2008 - φ.66

Ωραίο πράγμα η καλή γειτονεία,αυτό λέει ο σοφός λαός.Φασκόμηλο αχνιστό το Κόσσοβο, φασκόμηλο σφάκα τα Σκόπια.Κουβέντες για Μεγάλη Αλβανία, για λέξεις που κρύβουν αλλότριους σκοπούς όπως Μακεδονία.

Φασκόμηλο Με Μέλι / Ιανουάριος 2009 - φ.75

"Όλα τριγύρω αλλάζουνε μα όλα τα ίδια μένουν" λέει το τραγούδι όμως η ζωή φαίνεται ότι  στην παρούσα φάση δεν συμφωνεί.

Το δεκαήμερο των γιορτών στην Αθήνα ήταν διαφορετικό από κάθε άλλη φορά.

Φασκόμηλο Με Μέλι / Φεβρουάριος 2008-φ.65

Ο Χριστόδουλος εκοιμήθη.

Ένας άνθρωπος έφυγε.Ένας άνθρωπος που πάλεψε με τον καρκίνο έχασε τη μάχη με τη ζωή.Από μόνο του το γεγονός προκαλεί συγκίνηση.Ένα δημόσιο πρόσωπο έφυγε από τη ζωή και αυτό προκαλεί αίσθηση.

Φασκόμηλο Με Μέλι / Δεκέμβριος 2008 φ.74

Σ’αυτό το νησί τα χριστούγεννα δεν έρχονται.Ο ήλιος διατηρεί τις μέρες λαμπερές και ζεστές, τα μπουφανάκια δεν βγαίνουν από τη ναφθαλίνη, τα μάλλινα μπλουζάκια κοιτάνε παραπονεμένα στα ράφια της ντουλάπας και οι ομπρελίτσες,στο νησί με τις πάμφθηνες ομπρέλες,παραμένουν στις θηκούλες τους.

Φασκόμηλο Με Μέλι / Ιανουάριος 2008-φ.64

    Ρόδια να σπάσετε στο κατώφλι και πέταλα να κρεμάσετε στις πόρτα σας. Ρόδια για ευφορία ψυχική, πνευματική, σωματική  και πέταλα για αντοχή ψυχική, πνευματική, σωματική.Ο παλιός χρόνος έσβησε αφού ταλαιπώρησε την ανθρωπότητα.

Φασκόμηλο Με Μέλι / Νοέμβριος 2008-φ.73

Σορωνή  Ρόδου.
Από δω θα επικοινωνούμε για τα επόμενα δύο χρόνια.
Από εδώ που  βλέπουμε ειδήσεις και νοιώθουμε πως λίγο μας αφορούν ή πως η κοινή λογική μας ουδεμία σχέση έχει με τους εν Αθήναις πολιτικούς.

Φασκόμηλο Με Μέλι - Δεκέμβριος 2007 - φ.63

     Διαδικασίες ανάδειξης προέδρου κόμματος,μια ιστορία που σηκώνει γλυκόπικρο τσαγάκι.Παπανδρέου εναντίον Βενιζέλου.Μια μηνιαία ιστορία που δεν ανέδειξε τίποτα.Κάποιοι θα ισχυριστούν πως ενδυνάμωσε μια εντολή βάσης.Κάποιοι άλλοι πως πήρε παράταση η θητεία του υπάρχοντος προέδρου.

Φασκόμηλο Με Μέλι / Οκτώβριος 2008 - φ.72

Είναι στιγμές που ο άνθρωπος χρειάζεται βοήθεια.Είτε βρίσκεται μπροστά σε μια δύσκολη απόφαση είτε βιώνει μια δύσκολη στιγμή.Είτε θέλει να δοκιμάσει τις δυνάμεις του είτε δοκιμάζονται οι δυνάμεις του.Μπορεί να είναι μόνος του ή να νιώθει μόνος του.

Φασκόμηλο Με Μέλι / Νοέμβριος 2007 - φ.62

    Μια ταινία χίλιες σκέψεις.Πάντα έτσι είναι. Η τέχνη σε παίρνει μακριά και ξαναγυρνάς στην πραγματικότητα διαφορετικός μετά το άγγιγμά της. "Πρώτη φορά νονός",έτσι λέγεται η ταινία,της ΄Ολγας Μαλέα βασισμένο στο βιβλίο του Νίκου Παπανδρέου "Δέκα μύθοι και μία ιστορία".

Φασκόμηλο Με Μέλι - Σεπτέμβριος 2008 - φ.71

Φασκόμηλο η μοναξιά του χωριού που σβήνει.Φασκόμηλο το παγωμένο βλέμμα του άγνωστου γείτονα της πολύβουης πόλης.Φασκόμηλο οι λόγοι που οι λιγοστοί άνθρωποι της επαρχίας βρίσκουν για να συγκρουστούν.Φασκόμηλο το "τίποτα κοινό" που χωρίζει τους ανθρώπους που ζουν τόσο μα τόσο κοντά στην πρωτεύουσα.

Φασκόμηλο Με Μέλι / Οκτώβριος 2007 - φ.61

    Μια προεκλογική περίοδος απρόσμενα αδιάφορη έφτασε στο τέλος της.Οι φωτιές είχαν ισοπεδώσει ό,τι άλλο ενδιαφέρον.Οι προεκλογικές κουβέντες χλιαρές αν εξαιρέσει κανείς τις τελευταίες ημέρες.

 

Φασκόμηλο Με Μέλι / Ιούλιος-Αύγουστος 2008 - φ.70

Οι διακοπές αξίζει να περιέχουν ταξίδι γιατί δοκιμάζεται ο τρόπος που βλέπει ο νους του ανθρώπουΟι διακοπές αξίζει να περιέχουν ταξίδι γιατί δοκιμάζεται ο τρόπος που βλέπει ο νους του ανθρώπου.Οι καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα μάλιστα έχουν μια μοναδική πολυπλοκότητα.Συνδυάζουν  τη χαλάρωση, την ομορφιά, τη συνάντηση –γιατί η Ελλάδα είναι μικρή -,τη διασκέδαση και την ιστορία..Οι καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα μάλιστα έχουν μια μοναδική πολυπλοκότητα.

Φασκόμηλο Με Μέλι / Σεπτέμβριος 2007 -φ.60

    Αύγουστος, το μέλι των διακοπών. Αύγουστος και ανακοίνωση ημερομηνίας διεξαγωγής  εκλογών . Αταίριαστο δίδυμο.Οι πολίτες πέρα βρέχει στις παραλίες και στα χωριά.Το πολύ – πολύ να μην πάρουμε χαμπάρι ότι θα γίνουν εκλογές.Η ωραιότερη εκδοχή και δεν έχει και πολιτικό κόστος! Σεπτέμβρης, ο μελαγχολικός μήνας του χρόνου.Ταιριαστός μήνας  διενέργειας  εκλογών.Τι άλλο από μελαγχολία γεννά το πανηγύρι του τίποτα ;

Φασκόμηλο Με Μέλι / Ιούλιος-Αύγουστος 2007-φ.59

       Το χρονικό της πυρκαγιάς καλά περιγραμμένο από τα ΜΜΕ.Το φασκόμηλο αδειάζει την πίκρα του από την απώλεια του δάσους  που μέχρι πριν λίγες ημέρες απλόχερα μοίραζε το μέλι του στον άνθρωπο της πρωτεύουσας.Το θερμόμετρο είχε αγγίξει στους 49 βαθμούς.Ο αέρας έβραζε.Τα τσιμέντα και η άσφαλτος άχνιζαν.