01172018Τετ
ΕνημέρωσηΠεμ, 09 Νοε 2017 11am

"Να μάθουμε να κουβεντιάζουμε ήσυχα κι απλά"

Γράφει ο Alexandros Raskolnick

 Πρέπει να αλλάξομε πρώτα εμείς, αδερφέ μου, σου λέει ο άλλος! Να αποκτήσομε επιτέλους έναν κάποιον αυτοέλεγχο! Να ασκήσομε καμιά φορά και λίγη αυτοκριτική. Να παραδεχθούμε ότι έχομε κι εμείς το κομμάτι της ευθύνης που μας αναλογεί, ότι δε φταίει μόνο ο γείτονας ή ο ξένος. Να γίνομε καλύτεροι, βρε αδερφέ, ν' αλλάξομε τη ζωή μας, ν΄αλλάξομε τα μυαλά μας... 

 

pinoccio gd-wΚαλά τα λέει, ετούτος, σκέφτεσαι κι εσύ! 

 

Κι ύστερα, την τελευταία στιγμή πριν πέσεις στην αγκαλιά του αγνώστου ανθρώπου να τον φιλήσεις για τα μεστά του λόγια, το ξανασκέφτεσαι και λες: για κάτσε μια στιγμή, διότι αν ήμασταν εμείς εδώ μια κανονική χώρα, μια χώρα από αυτές τις ανεπτυγμένες χώρες που λένε, μια από τις χώρες εκείνες στις οποίες θέλομε, λέει, κι εμείς να ανήκομε και να μοιάζομε, δε σου λέω, με τα παρατράγουδά μας κι εμείς και με τα σκάνδαλά μας και μ' όλες μας τις ντροπές και τα ρέστα, μια χώρα όπως όλες οι χώρες του πολιτισμένου και διεφθαρμένου από τον καπιταλισμό (sic) κόσμου, ενός κοσμοπολίτικου κόσμου, όπου οι κοινωνίες διδάσκονται από τα παρατράγουδα, μαθαίνουν από τα λάθη τους, από τις χώρες εκείνες τις πολιτισμένες όπου τιμωρείται η παραβατικότητα, από τις χώρες που έχουν διασφαλισμένη την ανεξαρτησία και διακριτές τις εξουσίες του θεσμού της δικαιοσύνης τους, να πω μάλιστα, κύριέ μου, καλά τα λες και μπράβο σου και δε μετανιώνω γι' αυτήν μου την παρόρμηση να θέλω σε φιλήσω με δύο και τρία σβουριχτά φιλιά και να σου ευχηθώ φωναχτά να αγιάσει το στόμα σου, κι ας μην γνωριζόμαστε ούτε εξ όψεως. 

 

Εδώ όμως, κύριε, στον δικό μας τον τόπο, στον τόπο όπου θάλλει η φαιδρά ροδακινέα, μιλάμε ότι μας έχει κατσικωθεί στο σβέρκο αυτή η μαφία, που είναι φοβερότερη κι από τη γιαπωνέζικη τη Γιακούζα ακόμα, μια συμμορία χρυσοκάνθαρων ζωυφίων, ένας εσμός αυτόκλητων "σωτήρων" που ανέκαθεν διαφεντεύει το πολιτικό μας γίγνεσθαι, μια κάστα σαπρόφυτων που δεν έχει αφήσει πια ούτε δίφραγκο τσακιστό στα δημόσια ταμεία και που τώρα, τώρα που σφίξανε τα ζόρια, τους βλέπεις τους λερούς, ότι δεν έχουν αφήσει κι από πάνω, άρθρο για άρθρο του Συντάγματος απαραβίαστο! 

 

Σαν να μην μας έφταναν όλες ετούτες οι οδύνες μας, ενίοτε αυτοί οι αχαΐρευτοι, αυτοί οι ανεπάγγελτοι που "κόλλησαν" ένσημα μόνο απεργαζόμενοι -αυτοί και οι πρόγονοί τους, την καταστροφή της Ελλάδας, αυτοί που μαζί με τα πολιτικά ή και τα φυσικά εκτρώματα που γεννοβόλησαν, ναι, αυτοί οι ίδιοι, τώρα μας κουνάνε από πάνω κι επιτιμητικά το δάχτυλο, λέγοντάς μας ότι μαζί τα φάγαμε κι ας πεινάμε χώρια, άλλος γιατί του είπε ο γιατρός να κάνει δίαιτα αν θέλει να ζήσει λίγα χρόνια παραπάνω κι άλλος γιατί ντρέπεται να πάει να κάτσει στην ουρά του συσσιτίου ή να καταθέσει πιστοποιητικό θρησκευτικών φρονημάτων στον παπά της ενορίας του για μια βοήθεια! 

 

Φτάνει πια με το αυτομαστίγωμα, σου λέω εγώ, καλό μου πληκτρολόγιο. 

 

Αν υπάρχουν δύο λόγοι για να οικτίρουμε τους εαυτούς μας, ο ένας είναι αυτός ο ιδιότυπος μιθριδατισμός μας, αυτή η ανοχή μας προς τους Ολετήρες που μας κυβερνούν και που πορεύονται ξεπουλώντας τον δημόσιο πλούτο μας, ξεπουλώντας εμάς τους ίδιους, ξεπουλώντας και τα όνειρά μας μπιρ-παρά -και μάλιστα με την ψήφο μας που για άλλα την εζήτησαν κι άλλα κάνουν κι εμείς οι ανόητοι τους πιστέψαμε ξανά και τους τη δώσαμε ξανά την καταραμένη μας την ψήφο.

 

Ο δεύτερος λόγος που πρέπει να φτύνομε τις μούρες μας κάθε πρωί που κοιταζόμαστε στον καθρέφτη, είναι επειδή δεν μπορούμε να κάτσομε όλοι μαζί και να κουβεντιάσομε σαν άνθρωποι για το πώς θα ξαναχτίσουμε όλα ετούτα, που τόσα χρόνια, μέσα στις ηδονιστικές μας παραισθήσεις και αμέριμνοι με τις πιστωτικές μας κάρτες στο χέρι, τ' αφήσαμε και ρημάξανε.


Δικιά μας είναι η ευθύνη να σηκωθούμε ξανά όρθιοι και δεν υπάρχει η πολυτέλεια ούτε για αυτομαστιγώματα ούτε για κλάψες αλλά ούτε και για περισσότερη αναμονή της πνευματικής μας τελείωσης δια της επιφοίτησης του Αγίου Πνεύματος.

 

 

 

Πρώτη μας δουλειά πρέπει να είναι να ξεφορτωθούμε όλους αυτούς τους υπάλληλους άγνωστων εργοδοτών -αλλά πάντως όχι υπουργούς του Ελληνικού λαού- που μας κυβερνάνε.

Κι ύστερα όλα τα άλλα, μα πρώτο-πρώτο από τα ύστερα κι από τ' άλλα, "να μάθουμε να κουβεντιάζουμε ήσυχα κι απλά", κατά που μας ορμήνεψε κι ο ποιητής. 

 

Αλλά, θα μου πεις, καλό μου πληκτρολόγιο ότι δεν γίνονται αυτά τα πράγματα και ότι στο κάτω-κάτω της γραφής, το είπαμε και το ξαναείπαμε ότι τα καλύτερα συνθήματα, γράφονται στους τοίχους, δεν το ξαναείπαμε; Ναι, το είπαμε ξανά...


Ελεύθεροι Κατακτημένοι

Του Αλκίνοου Ιωαννίδη

Δεν θα πω για τους άλλους. Λίγο με ενδιαφέρει η ποιότητα και η στάση τους σε τέτοιες στιγμές. Ούτε και περίμενα καλύτερη αντιμετώπιση. Όσο και να τους βρίσω, χαϊδεύω τα αυτιά μας και τίποτα δεν αλλάζει. Θα πω για εμάς, και συγχωρήστε με:

Είναι οι αλλαγές του μνημονίου μεταρρυθμίσεις; του Ν. Κοτζιά

Η συνολική μελέτη των μέτρων που ελήφθησαν τους τελευταίους μήνες μάς επιτρέπουν να εξάγουμε τα εξής γενικευμένα συμπεράσματα:

Του Νίκου Κοτζιά, συγγραφέα, καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς , από την Ελευθεροτυπία, 8/8/2010

Κάρτα για το φάουλ του άλλου

Κίτρινη κάρτα έδειξε, λέει, η τρόικα στην κυβέρνηση για την ολιγωρία της στην πάταξη της μεγάλης φοροδιαφυγής.

Του Χριστόφορου Κάσδαγλη.

Σε ένα παράλληλο –ευνομούμενο- σύμπαν, η προειδοποίηση θα ηχούσε θετικά. Να πάψουν να φορτώνουν τα υποζύγια με καινούριους φόρους, με μειώσεις μισθών και συντάξεων και ν’ αρχίσουν να μαζεύουν από τους έχοντες. Στο συγκεκριμένο όμως ελληνικό σύμπαν της συγκυβέρνησης και της τρόικας, τα πράγματα ουδέποτε εξελίσσονται τοιουτοτρόπως…

Σχολιάζοντας την επικαιρότητα και τους αριθμούς της

του Σπύρου Σεραφείμ

«Αριθμό-ρεκόρ, 8.260 θέσεων, θα προσφέρει το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012. Από αυτές τις θέσεις, οι 7.700 αφορούν συνολικά 32 προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα».
Έχεις άλλον αέρα ως μπάρμαν όταν έχεις κάνει μεταπτυχιακό. Αφού έτσι κι αλλιώς, παραμένουμε τα «γκαρσόνια» της Ευρώπης...

φοβάμαι…. Νιώθω ότι αυτή η χώρα αργοπεθαίνει!

«Φοβάμαι…. Νιώθω ότι αυτή η χώρα αργοπεθαίνει» μου είπε με βουρκωμένα μάτια τις προάλλες η καλύτερη μου φίλη….

Παγκόσμιο Kύπελλο και διπλωματία

goal-on-airΜε πήρε τηλέφωνο ο Χένρι Κίσινγκερ, κάτι που ναι μεν δεν συμβαίνει συχνά, αλλά το κάνει τις παραμονές των Παγκοσμίων Κυπέλλων, καθώς μοιραζόμαστε την εμμονή ότι το ποδόσφαιρο θα επισκιάσει και πάλι τη μάχη για επιρροή στο διεθνές στερέωμα.

Καρυκεύοντας το σεξ

του Άρη Μαλανδράκη 18/06/2011

Τα βρωμόλογα (διατί να το κρύψομεν άλλωστε;) συνδέονται στενά με τα... ηχητικά εφέ της ερωτικής πράξης. Το ίδιο στενά συνδέονται τα βρωμόλογα με το πιπέρι. «Θα σου βάλω πιπέρι στο στόμα» είναι η συχνότερη απειλή των μεγάλων στους μικρούς, έτσι και τολμήσουν να ξεστομίσουν μια τέτοια λέξη.

Περιγραφή για τυφλούς

Από τότε που ήρθα στη Νότια Αφρική δεν παρακολουθώ, φυσικά, με τις μεταδόσεις της ΝΕΤ. Είχα την ευκαιρία να τις «απολαύσω», αλλά δεν αποδέχθηκα την πρόσκληση ενός ομογενούς που μου εξήγησε ότι αν κλέψεις το σήμα από την Αυστραλία, βλέπεις μια χαρά τα ελληνικά κανάλια και στο νότιο κομμάτι της Αφρικής.

 

Σπερματοζωάρια δημιουργήθηκαν για πρώτη φορά στο εργαστήριο

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Γόνιμα σπερματοζωάρια πέτυχαν να «καλλιεργήσουν» στο δοκιμαστικό σωλήνα Ιάπωνες ερευνητές του Πανεπιστημίου της Γιοκοχάμα.

Μουζάκα και τζατζίκι πασπαλισμένα με ύφεση

ΚΟΙΤΑ ΠΩΣ ΜΑΣ ΣΚΙΤΣΑΡΙΣΑΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΟΙ

ΚΕΙΜΕΝΟ | ΑΡΗΣ ΜΑΛΑΝΔΡΑΚΗΣ (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

πηγή : http://www.enet.gr/

Τσολιάδες και αρχαία αγάλματα, η γλεντζέδικη ψυχή μας και η παροιμιώδης σχιζοφρένεια μας, σήματα κατατεθέντα που εξάγουμε εδώ και τρεις χιλιάδες χρόνια, μπήκαν στο στόχαστρο σκοτεινών μολυβιών του εξωτερικού. Οι συνωμότες (οχτώ Ευρωπαίοι κι ένας Αργεντινός γελοιογράφος), υπηρετώντας ξένα συμφέροντα μεγάλων εφημερίδων, σκιτσάρισαν την εικόνα τους για τη χειμαζόμενη χώρα μας και τη δημοσίευσαν. Εμάς μας έστειλαν από ένα αντίτυπο μαζί με ειδική αφιέρωση! Ευτυχώς, δεν μας έστειλαν το λογαριασμό...

Α, ρε πατρίδα, Κρήτη!

Της Ευαγγελίας Βουτσάλη. Αγγλία 13/01/2011

Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε ένα μικρό κρητικό χωριό. Οι γονείς μου ήταν και είναι αγρότες. Ο αδερφός μου είναι επίσης αγρότης.

Τα διεθνή ΜΜΕ για τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις

Στις ριζικές αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, στο ασφαλιστικό αλλά και στην εισοδηματική πολιτική που ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση αναφέρονται τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.